Jump to content
d3v1l

Roman acuzat de fraude prin phishing de peste 700.000 de dolari

Recommended Posts

Un roman, in varsta de 22 de ani, a recunoscut in fata Curtii Federale din Mineapolis, SUA, ca se face vinovat de complicitate la o frauda bancara de 700.000 de dolari, generata de operatiuni de phishing care s-au intins pe o perioada de trei ani de zile.

Daca va fi gasit vinovat, Sergiu Daniel Popa, stabilit de sapte ani in SUA, mai precis in New York apoi in Michigan, risca o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 500.000 de dolari, informeaza The Register .

Potrivit procurorilor, 7.000 de persoane au fost pagubite de Popa , la domiciliul caruia politistii au gasit un dispozitiv pentru imprimarea semnelor grafice de pe carduri reale pe unele false, foite holografice pentru a simula hologramele de pe carduri si permise de conducere false.

Anchetatorii au mai gasit in contul de e-mail al romanului zeci de mii de adrese tot de e-mail ale unor cetateni carora Popa le cerea sa divulge informatii confidentiale despre conturile lor bancare .

Romanul mai este acuzat si ca spargea si bloca site-urile oficiale ale bancilor si vindea kit-uri pentru atacuri de tip phishing, cu manual de instructiuni, la pretul de 1.500 de dolari, dar si software si hardware capabile sa creeze carduri false.

Desi urmarirea lui Popa a inceput inca din 2005, el a fost adus in fata instantei abia in februarie 2008.

Source:

Sergiu Daniel Popa

Link to comment
Share on other sites

eu nu inteleg cum reusesc sa ii prinda? daca is asa de inteligenti si au o experienta ca alfel nu ar face lucruri dinastea... dece nu stiu sa se fereasca? sa se foloseasca de alte calculatoare ,alte ip-uri , etc... in fine intr-un fel e bine ca is prinsi.. ca destepti nu is deloc... si ne mai strica si noua treburile...

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea ca daca ajungi sa fi urmarit de "ei" nu prea mai ai ce sa faci.Majoritatea romanilor sunt laudarosi (masini scumpe , lautari , haine de firma , lanturi groase s.a.m.d) cam de la asta pleaca tot, mai mult ca sigur asa si-a facut si baiatul de sus probleme.E foarte usor e sa faci bani greu e sa te ascunzi si sa te bucuri de ei :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...