Jump to content
d3v1l

Roman acuzat de fraude prin phishing de peste 700.000 de dolari

Recommended Posts

Posted
Un roman, in varsta de 22 de ani, a recunoscut in fata Curtii Federale din Mineapolis, SUA, ca se face vinovat de complicitate la o frauda bancara de 700.000 de dolari, generata de operatiuni de phishing care s-au intins pe o perioada de trei ani de zile.

Daca va fi gasit vinovat, Sergiu Daniel Popa, stabilit de sapte ani in SUA, mai precis in New York apoi in Michigan, risca o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 500.000 de dolari, informeaza The Register .

Potrivit procurorilor, 7.000 de persoane au fost pagubite de Popa , la domiciliul caruia politistii au gasit un dispozitiv pentru imprimarea semnelor grafice de pe carduri reale pe unele false, foite holografice pentru a simula hologramele de pe carduri si permise de conducere false.

Anchetatorii au mai gasit in contul de e-mail al romanului zeci de mii de adrese tot de e-mail ale unor cetateni carora Popa le cerea sa divulge informatii confidentiale despre conturile lor bancare .

Romanul mai este acuzat si ca spargea si bloca site-urile oficiale ale bancilor si vindea kit-uri pentru atacuri de tip phishing, cu manual de instructiuni, la pretul de 1.500 de dolari, dar si software si hardware capabile sa creeze carduri false.

Desi urmarirea lui Popa a inceput inca din 2005, el a fost adus in fata instantei abia in februarie 2008.

Source:

Sergiu Daniel Popa

Posted
Inca un om care dovedeste ca inteligenta romanilor este superioara!

da,inteligent,dar alta caracteristica specifica romanilor esti si lacomia.Trebuie sa sti si cand sa pui .

Posted

eu nu inteleg cum reusesc sa ii prinda? daca is asa de inteligenti si au o experienta ca alfel nu ar face lucruri dinastea... dece nu stiu sa se fereasca? sa se foloseasca de alte calculatoare ,alte ip-uri , etc... in fine intr-un fel e bine ca is prinsi.. ca destepti nu is deloc... si ne mai strica si noua treburile...

Posted

stai tu linistit ca atunci cand te cauta serviciile secrete sau fbi-ul , poti sa schimbi si 20 ip'uri :)) cred eu ca singura lor sansa este un proxy care nu salveaza loguri si bineinteles sa taca dracului din gura :))

Posted

Parerea mea ca daca ajungi sa fi urmarit de "ei" nu prea mai ai ce sa faci.Majoritatea romanilor sunt laudarosi (masini scumpe , lautari , haine de firma , lanturi groase s.a.m.d) cam de la asta pleaca tot, mai mult ca sigur asa si-a facut si baiatul de sus probleme.E foarte usor e sa faci bani greu e sa te ascunzi si sa te bucuri de ei :)

Posted

daca stia sa se opreasca knd trebuia(adica dupa ce a facut 10000 de euro,nu mai mult) nul mai prindea nimeni...sau trebuia sa incerce sa faca altceva...:( parerea mea e ca a fost prea lacom si nu a stiut sa se opreasca la timpul potrivit...akm suporta consecintele...totul trebuie facut cu cap :D