Jump to content
BigT

Zeitgeist: Moving forward

Recommended Posts

N-am reusit sa-l vad tot dar parerea mea este ca partea a doua e foarte bine expusa din punct de vedere logic. Nu trebuie sa fii "rocket-scientist" sa-ti dai seama ca actualul sistem e profund viciat.

Am ajuns in anul 2011, acceleram particule la viteze apropiate de viteza luminii, creeam pe pamant temperaturi mai mari decat in soare - in conditii de laborator-, avem telescoape in spatiu, etc, etc, etc dar nu suntem in stare sa schimbam un sistem corupt in care puterea este pe mana unor idioti care iau decizii pentru binele nostru.

Traim intr-o lume in care jumatate din populatia globului incearca sa slabeasca in timp ce cealalta jumatate moare de foame. more or less

Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant, atat partea cu violenta cat si partea economica. Din pacate pentru a porni asa ceva nu poti face peste noapte. Totusi se poate incepe. Cativa din miliardarii de pe planeta daca ar intelege ca banul trebuie sa dispara ar putea sa inceapa sa cheltuie din ei facand ceva util, cum ar fi fermele acelea hidroponice, care prezinta un potential enorm, pentru ca se elimina nevoia de pesticide si ingrasaminte platenele crescand foarte bine. In Japonia sau China deja exista 1-2 cladiri de aproximati 4-5 etaje care produc legume si fructe. Iar cei care au avut norocul sa incerce produsele respective au spus ca sunt mult mai gustoase si mai une deca cele cultivate pe camp.

Partea despre violenta este cat se poate de adevarata si de logica. Oamenii sunt animale sociale, asa am evoluat si asa am supravietuit, prin puterea grupului, nevoile multora asupra nevoile unuia, persoanele violente apar din cauza erorilor aparute in mediul in care persoana respectiva a crescut.

Link to comment
Share on other sites

Material bun.In mare parte ce este zis acolo este adevarat. DAR:

Problema este ca nu se explica in totalitate fiecare factor. Asta mi se pare destul de periculos pentru o minte nepregatita.

Spre exemplu: Spune ca faptul ca nu se produc materiale durabile(cum ar fi calculatoare & shit) este un lucru bun pentru economie. Pentru ca se strica, sau sunt depasite din pct. de vedere tehnologic iar oamenii vor trebui sa cheltuiasca alti bani pentru a cumpara unele noi.

Ceea ce este in totalitate adevarat. DAR. Aici e vorba de evolutie. In primul rand nu poti trece de la un procesor de 133 mhz asa cum aveam acum 15 ani la un quad core de 3 GHZ. Nu? Trebuie sa urmezi niste etape.

Dupaia, un calculator poate nu e chiar atat de durabil. Se strica o data la 3 ani sa zicem. Toate bune si frumoase, dar oricum nu-l poti tine exagerat de mult timp pentru ca la un moment dat, oricat de rezistent ar fi, trebuie sa-l inlocuiesti cu unul nou, mai performant.

Si in plus, chiar daca se scot zilnic noi variante ale placii video NVIDIA spre exemplu, una mai buna ca alta, nu in fiecare zi cumperi cate o placa video. O poti tine ani de zile pe a ta.

Sunt multe lucruri spuse ampulea. Nu neaparat ca ar fi false... dar incomplete...

CONSUMUL intr-adevar este baza cresterii economice. Dar in film este privit ca fiind ceva rau. Ceea ce nu e adevarat. Adica. de ce sa produci ceva daca nu te poti bucura de el? E normal ca trebuie sa existe consum, prin consum viata e mai buna. FAPTUL ca metodele de a produce nu sunt tocmai cele mai bune, asta e cu totul altceva.

Cred in randamentul venus project. Paradoxal consider ca realizarea lui este imposibila fara lucrul principal pe care acesta doreste sa-l elimine. Banii.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...