sado Posted August 28, 2011 Report Posted August 28, 2011 intrebare: exista vreun pasionat de asa ceva..sa zicem , dupa cum stim , all este facut pe baza de energie , de la univers la galaxi la oameni este tot energie..+ si -.. daca avem "forta" sa modelam aceasta energie? Quote
crs12decoder Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 intrebare: exista vreun pasionat de asa ceva..sa zicem , dupa cum stim , all este facut pe baza de energie , de la univers la galaxi la oameni este tot energie..+ si -.. daca avem "forta" sa modelam aceasta energie?Din punct de vedere stiintific, intr-adevar totul e facut din energie. Universul e energie, materia e energie, totul e energie. Asta din cauza faptului ca E = mc patrat.Nu stiu ce relevanta are acea energie "chi" la care se refera eiDaca eu cred in asa ceva?Nu sunt suficient de bine documentat... dar am inteles ca ar exista unele demonstratii stiintifice cum ca acel "chi" chiar exista la saolini.Acupunctura din cate am inteles ar fi o smecherie... nu stiu cu exactitate de ce. Vorbesc doar din auzite.Faza dat foc ziarului mi se pare SF. Quote
nedo Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 Exista posibilitatea asta. A fost facut un experiment in care catorva persoane le era legat un aparat pentru masurarea impulsurilor electrice din creier. Subiectii erau rugati sa se concentreze asupra unei cutii in care era emisa o raza laser intre 2 receptori. Un calculator monitoriza atat activitatea din creierul subiectului dar si ceea ce percepeau senzorii din cutie.Rezultatul a fost ca de fiecare data cand subiectul isi imaginea raza laser din interiorul cutiei, senzorii detectau modificari. Quote
Moderators Dragos Posted August 29, 2011 Moderators Report Posted August 29, 2011 Cu totii avem energie, ideea este unde si cum o folosim sau irosim. Quote
demon_zone Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 (edited) pentru ca lumea a ales civilizatia, unele chestii "primitive" (desi e f mult spus) s-au "ocolit". Daca se urma acea cale cu energii chi/chakra si alte chestii de genul, acum, probabil, lumea urma alte reguli.Cum s-a folosit stiinta si logica (and ofc imagination) pentru a se ajunge la chestiile din ziua de astazi, tind sa cred ca daca s-ar fi urmat meditatia si alte "ramuri" ale acelui "domeniu", s-ar fi ajuns la altfel de lume, ce urma altfel de reguli.Our world: he grows > he works / he becomes somebody / he invents something. And so on.That world: I meditate (or w/e they do) > my son meditates (or w/e they do) > . . . (tot asa din generatie in generatie + multe alte chestii care s-ar fi descoperit/inventat pe baza ideilor si domeniilor respective) . . . > dbz/naruto/etc. Last part it's just a joke. But who knows?Noi folosim logica si "true facts" pentru a determina o chestie pentru ca altfel o declaram "null". Edited August 29, 2011 by demon_zone (don't believe me? Check God.) Quote
qbert Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 "Fuckin' magnets!? How do they work?!".Iz all about miracles. Quote
Wav3 Posted August 29, 2011 Report Posted August 29, 2011 (edited) E doar un om ce si-a depasit atributiile pe acest pamant. Nu are dreptul de asi folosi acele 'energii' pe care, fara indoiala, cu totii le avem.EDIT : "he said have been visited all night by his long dead master".. Edited August 29, 2011 by Wav3 Quote
sado Posted August 29, 2011 Author Report Posted August 29, 2011 Ki / Chi Energy understanding - YouTubeam mai gasit cate ceva interesant , daca mai gasesc dau edit. Quote
turnback Posted September 20, 2011 Report Posted September 20, 2011 @beaubere, nice one, daca e emulatie proprie. Quote