Flubber Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 (edited) Cati dintre voi au avut sansa sa isi auda profesorul/profesoara de matematica (la liceu, facultate -- nu conteaza) mentionand de derivate,functii,limite etc. ca, fac parte dintr-o ramura a matematicii numita 'calculus'? Edited September 15, 2011 by Flubber matematicii si nu a algebrei Quote
nedo Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Calculus nu este de fapt sinonim cu analiza matematica ?Din cateva mici cautari se pare ca calculus si analiza matematica se refera la aceeasi chestieanaliza matematicasi calculusDeci tind sa cred ca denumirea de calculus nu este altceva decat denumirea in engleza a aceleiasi ramuri. Quote
Flubber Posted September 15, 2011 Author Report Posted September 15, 2011 Calculus nu este de fapt sinonim cu analiza matematica ?Din cateva mici cautari se pare ca calculus si analiza matematica se refera la aceeasi chestieanaliza matematicasi calculusDeci tind sa cred ca denumirea de calculus nu este altceva decat denumirea in engleza a aceleiasi ramuri.Foarte corect, nu am observat asta, multumesc. Dar totusi... calculus este din latina, si nu are `conotatii' din engleza. Insa da, se foloseste `analiza matematica' si nu `calculus'. Quote
nedo Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 In general americanii au obiceiul sa foloseasca denumirile in latina la diferite materii, la noi asa ceva nu prea se practica. Mai au anumite domenii in care folosesc tot denumiri de genul asta dar nu imi vin acum in cap. ....Eu in liceu materia la matematica am avut-o impartita in 3 parti, algebra, geometrie(trigonometrie) si analiza matematica. Quote
crs12decoder Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Eu stiam din cunostintele generale. La liceu nu a mentionat niciun profesor asta. Quote
Zatarra Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Profu de analiza de la facultate folosea calculus. Bine noi cum faceam in engleza era destul de evident. Quote
crs12decoder Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Profu de analiza de la facultate folosea calculus. Bine noi cum faceam in engleza era destul de evident.La ce facultate esti? Quote
Zatarra Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 La ce facultate esti?Electronica si Telecomunicatii - Engleza aka ETC - PI(Politehnica International), Timisoara (Politehnica, bineinteles) Quote