Jump to content
hack1409

diferenta

Recommended Posts

Daca dai un lucru pe google sansele sa gasesti un raspuns is de peste 95% presupun

Answer :

They are both the same thing...Sort of.

A hacker is a person who is proficient with computers and/or programming to an elite level where they know all of the in's and out's of a system. There is NO illegality involved with being a hacker.

A cracker is a hacker who uses their proficiency for personal gains outside of the law. EX: stealing data, changing bank accounts, distributing viruses etc.

What the hacker does with their knowledge of systems within the definition of the law is what defines them as a hacker vs a cracker. It's then safe to say that all crackers are hackers, but not all hackers are crackers. This is an important distinction.

The term cracker and hacker are used interchangeably (albeit incorrectly) largely due to the ignorance of the general populace, especially the media.

Read more: What is the difference between hacking and cracking

Link to comment
Share on other sites

Fiecare vede toata prostia aceasta cum doreste el, asta cum ar fi legile de la inchisoare intre detinuti ele sunt, dar nu sunt scrise si fiecare zice ca sunt corecte, asa cum el crede.

In principiu e acelasi cacat pana la urma scopul ambilor e acelasi de asi atinge scopul cu orice mijloace, si toate scuzele astea ca hackeri sunt bunii ei verifica securitatea, raporteaza etc... sunt o prostie ce bou o sa stea sa verifice securitate cuiva pe gratis ? o face urmarind un scop, si tot ambii fura pana la urma! Insusi toata eticheta asta de hacker tot e o prostie si notiunea de cracker e inutila la toti le poti zice doar hackeri!

Este doar parerea mea, altceva nimic!

Link to comment
Share on other sites

Eu behai de jumatate de ora =)))

hmm...un hacker e o persoana care testeaza sisteme, face deface

later edit:

Deci, mai detaliat sa iti explic.

Hacker, ar fi cam trei tipuri.

White Hat Hacker

Grey Hat Hacker

Black Hat Hacker

Hackerii de tip 'Whitehat' sunt acele persoane cu cunostinte vaste in IT care iti folosesc experienta, talentele si cunostintele pentru a face bine in aria IT. In sensul ca 'whitehat' sunt acei hackeri care vor sa faca bine, nu rau. Spre exemplu ei daca iti vor gasi o vulnerabilitate in reteaua ta (network-ul tau) ti-o vor evidentia si cel mai probabil iti vor oferi si ajutor sa o rezolvi. Practic, persoanele respective nu sunt motivate de a face profit sau de a protesta impotriva a ceva. Ei vor sa contribuie sa faca domeniul IT mai bun si mai sigur. (din pct dvd al securitatii)

Pe de alta parte 'Blackhat' sunt acei hackeri care ii vezi peste tot ca se folosesc de cunostintele lor pentru a face rau. In sensul ca acesti hackeri sunt motivati de profit sau protest sau diverse astfel de motive. Un blackhat spre deosebire de un whitehat va exploita si profita de vulnerabilitatea gasita pentru a face rau sau pentru a obtine un castig, material sau de altfel. Pe langa 'dragul de a face bani' din asta un hacker blackhat mai face si rau doar pentru ca ii place provocarea :)

A 3 a categorie de hackeri sunt cei numiti 'grayhat' ...fara sa intram in prea multe detalii 'grayhat' hackers se situeaza undeva intre whitehat si blackhat, astazi white maine black..poimaine combinat, in functie de chestie :P

Cat despre crackeri, sa zicem ca sunt doua tipuri.

#1: cracker software

#2: cracker de parole

Ei bine crackerul de software lucreaza numai cu soft-uri, de exemplu jocuri. Telul sau va fi sa isi foloseasca cunostintele pentru a face in asa fel incat soft-uri respectiv (fie el joc sau orice alt tip) sa nu mai ii functioneze protectia (care poate fi de mai multe feluri)

Spre exemplu cand iei un joc de pe torrente de obicei cauti si crack daca nu are deja.

Ei bine crack-ul respectiv anuleaza protectiile jocului facute de producator si te lasa sa joci jocul respectiv, fara a il cumpara.

Nu ai crack-ul? trebuie sa cumperi jocul, e logic.

Cine face crack-ul respectiv? un software cracker.

Pe de alta parte crackerul de parole se va axa in principal pe decriptarea/spargerea/aflarea de parola la diverse chestii. E motivat in principal de dorinta de a se folosi de informatiile obtinute astfel pentru a face bani sau pentru simplu fapt sa arate ca poate :)

Exemple sunt cu nemiluita, de la parola de la facebook pana la PIN-ul de la cardul bancar sau mai stiu eu ce alte chestii.

Metodele prin care face asta? Iarasi cu nemiluita, foloseste google.

Oleaca de lectura pentru tine:

http://en.wikipedia.org/wiki/Password_cracking

http://en.wikipedia.org/wiki/White_hat

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hat

http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_hat

Sper ca ai inteles in mare, succes :D

Ma scuzi de greselile de ortografie dar scriu foarte repede si in acelasi timp gandesc si formulez ce scriu si deci le mai scap ^_^

Link to comment
Share on other sites

Inca se mai pun in discutie astfel de subiecte?

Hackeru' adevarat e prea modest ca sa-si spuna hacker, insa doar hackerul isi poate explica titlul. Deci tot non-hackerii definesc termenii.

Discutie lungaa....si inutila. Peste ceva vreme oricum va veni altu' sa deschida topic despre acelasi lucru.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...