actunderdc Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Dupa cum s-a mai postat de atatea ori, se speculeaza ca pe 8 Martie anul acesta FBI va inchide internetul (din cauza unui virus care afecteaza DNS). Din cate inteleg eu, vor pica practic serverele de DNS, nu si internetul insusi. Intrebarea/propunerea mea este: Nu putem sa incepem sa contribuim toti la o lista mare de asocieri nume-ip care pe 7 martie sa o copiem in fisierul hosts din calculator? In acest fel sa putem accesa macar siteuri-le principale. Gen:*.rstcenter.com* 188.240.88.237Aflarea ip-ului unui site se poate face si printr-un ping la adresa acestuia. Quote
BogdanNBV Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 si ce faci daca sunt mai multe site-uri pe acelasi server si au toate acleasi IP ?si tu chiar crezi ca FBI va "inchide" internetul ? Quote
Alecsillidan Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 au zis ca vor modifica DNS-urile din cauza unui virus (ca sa-l blocheze), sau ceva pe acolo, in niciun caz nu vor inchide internetul. Quote
actunderdc Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 si ce faci daca sunt mai multe site-uri pe acelasi server si au toate acleasi IP ?si tu chiar crezi ca FBI va "inchide" internetul ? Eu ma gandesc la o solutie partiala, nu neaparat garanteaza ca va fi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Quote
Paul4games Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 FBI-ul nu poate inchide internetul, ceea ce vor face ei este sa deconecteze serverele lor de DNs care au fost doar tempoarare pana acel virus ce facea dns hijacking va fi curatat din majoritatea calculatoarele, nimic mai mult. Quote
Xander Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 nu credeti ca e mai simplu sa puneti 8.8.8.8 si 8.8.4.4 la dns servers decat sa impariti fisiere hosts ? (sunt dns-uri publice de la gugal) Quote
gwydion Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Cand am avut probleme cu DNS-urile de la provider, am folosit mereu cele de la google. Pana acum nu m-au dezamagit. Chiar si in momentul asta le folosesc, sa vedem cum se comporta de 8 martie. Quote
nedo Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Dupa cum au spus Xander si gwydion, folositi dns-urile google si nu aveti probleme.Povestea e in felul urmator. Niste baieti au facut un virus care infecteaza calculatoarele si schimba dns-urile de pe calculatoare cu alte dns-uri detinute de "Hackeri". Pentru a repara daunele (pentru ca ar fi necesara formatarea a aproximativ 500.000 de calculatoare-cifra estimativa a numarului de calculatoare infectate cu acel virus) FBI-ul a "preluat" acele dns-uri si au inlocuit datele malitioase- cu date corecte. Ceea ce se presupune ca vor face pe 8 martie, este ca vor opri aceste dns-uri. Iar cei care au calculatoarele infectate cu acest virus nu se vor mai putea conecta la internet deoarece dns-urile prin care o adresa de genul "www. rst center . com" este atribuita unui ip nu va mai exista.Solutia? Devirusarea calculatorului respectiv si reintroducerea unor adrese dns corecte. Quote