raze Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Ce limbaj de programare ati invatat prima data ? Visual basic, python? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elf Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Primul qbasic pe MS-DOS aveam 12 ani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dragos Posted May 26, 2012 Moderators Report Share Posted May 26, 2012 Am inceput cu limbajul Pascal care se preda in scoala pana m-am obisnuit cu gandirea algoritmica, dupa care am inceput sa invat singur si celelalte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrew-46 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 HTML a fost primul, pentru ca eram interesat de site-uri, cum functioneaza, si mai ales, cum pot sa imi fac si eu unul. =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandabot Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Depinde ce vrei sa fai , eu am facut prima data VB.NET , HTML nu e mare lucru in 1 ora inveti tot ce ai nevoie despre el .PHP e mai complicat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bcman Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 C++ când eram pe a 8a.HTML nu e limbaj de programare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BogdanNBV Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 PHP, in vacanta dintre clasa a 8-a si a 9-a, am stat toata vara sa invat si sa exersez si cand am inceput a 9-a, C++ mi-se parea floare la ureche pentru ca aveam deja gandirea formata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianRoflmao Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Primul limbaj de programare pe care l-am invatat prima data a fost action script 2 in flash eram pe clasa a 7 ,imi aduc aminte ca nu ducea calculatorul adobe flash cs4 si si mai bloca cateodata .Tin minte ca toata vara eram obsedat sa invat toate instructiunile si syntaxele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellimist Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Asta e doar o chestie de optiune presonala, joaca-te putin prin fiecare, vezi care iti place mai mult si da-i bataie. Degeaba iti zic eu C++ si altul iti zice VB.NET, totul este de ce te atrage pe tine mai mult, sau ti se pare mai accesibil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Primul limbaj a fost Pascal, in scoala. Dar nu inainte sa fac scheme logice si pseudocod Old times Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wubi Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 C#. Mi`am scris propria sursa pentru server privat de Conquer Online prin clasa a 7-a sau a 8-a. Apoi de nevoie, ceva PHP, JS, jQuery. Din dorinta sa am site-uri frumoase pentru server. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Ce limbaj de programare ati invatat prima data ? Visual basic, python?prin anii 90, cred ca mai degraba prin 92, cand mi-am cumparat primul hc90 (compatibil zx spectrum) am invatat limbajul basic cu care rula pe atunci acel pc... ulterior am invatat CPM tot pentru el in care am scris si primul virus (distrugea disketele in timp ce te jucai...) ulterior cand am trecut la 286 am invatat ms-dos si ceva turbo pascal (stiam si electronica si am facut pentru un client o aplicatie in turbo pascal care monitoriza portul paralel in care conectasem un dispozitiv cu alarma la usi si ferestre, cand se deschidea o usa clipea pe ecran in schema usa respectiva).acum nemailucrand cu aceste limbaje nu mai stiu nici o linie de cod din ele, in schimb lucrez frecvent (intre 3-12 ore pe zi) cu limbalele web (respectiv html, xml, php, js, ajax, mysql, mssql, sqlite, css, etc) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...