blech Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 se da adresa unui server ftp: ftp.hostname.comuser: userpassword: passwordpe ftp exista folderul /abcd , iar in folder se afla fisierul ceva.txtcreati un script care sa faca login pe ftp, sa stearga fisierul apoi sa se deconecteze de la ftp.ps: stiu ca este usoara problema dar din motiv ca nu m-am priceput am cautat jumatate de zi pana sa ma prind cum se face si vreau sa vad daca exista si metode mai usoare.pe masura ce o sa invat chestii mai complexe o sa vin cu alte provocari.multumesc si spor! Quote
black_death_c4t Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 #!/bin/bash HOST=ftp.hostname.com #This is the FTP servers host or IP address. USER=user #This is the FTP user that has access to the server. PASS=password #This is the password for the FTP user. ftp -inv $HOST << EOF user $USER $PASS cd abcdrm ceva.txtquitEOFhttp://nixcraft.com/getting-started-tutorials/13566-bash-shell-script-ftp-file-server.html Quote
blech Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 (edited) si daca vrei sa fie mai scurt si fara prompt pentru user si pass?mai astept si alte variante.oricum ideal ar fi fost sa scrii tu o bucata de cod... nu sa iei de pe net. Edited August 22, 2013 by blech Quote
RoEx Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 nu stiu cu ce ai putea tu inlocui in bash "ftp + flags, cd, rm" Quote
Brenin Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 "neluat de pe net"telnet ftp.plm.org 21USER user@plm.orgPASS passplm123cd plmrm plm.txtquitmai simplu de atat, nu cred ca ai cumlow level socket Quote
Tudor. Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Ce vrei mai simplu de atat?Sunt comenzile de baza.Sa scrie srcriptul in rime? Quote
yo20063 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 ce a pus black e spuma, dar cred ca ar mai fi trebuit niste "sleep" acolo pentru ca stiti voi....conexiunile..dureaza Quote
blech Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 (edited) aparent avem 2 comentatori mai sus... zero treaba cu topicul, raportati amandoi.continutul fisierului /home/username/.netrc (daca nu exista il facem noi, cred ca avem nevoie de chmod 600)machine ftp.server.comlogin userpassword parola[B]#!/bin/bash[/B][B]ftp –i [URL="ftp://ftp.server.com/"]ftp.server.com[/URL] <<EOFD[/B][B]mdelete /stoc/fisier.csv[/B][B]quit[/B][B]EOFD[/B]deci variante mai sunt... scriptul meu are doar 4 linii.vine cineva cu ceva mai scurt?@brenin nice, vreau sa mai vad optiuni...pacat ca nu e Tex pe aici, sigur avea ceva de zis.@yo20063refuz sa mai fac un post doar ca sa-ti raspund,,,vezi dracu ca alea le-am declarat odata si atat. nu este vorba despre operatiuni, eu am cerut explicit.pentru tine modific challange-ul ca sa iti dau sansa sa faci ceva util.fa te rog frumos scriptul asta cat mai lung, sa-ti vedem inventivitatea. Edited August 22, 2013 by blech 1 Quote
yo20063 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 (edited) #!/bin/bashftp –i ftp.server.com <<EOFDmdelete /stoc/fisier.csvquitEOFDAsa, si sa inteleg ca defapt faci un script mai scurt, dar faci mai multe operatiuni pentru username si parola...hmm.....si asta scurteaza treaba cum?//1 a da...."pe ftp exista folderul /abcd , iar in folder se afla fisierul ceva.txtcreati un script care sa faca login pe ftp, sa stearga fisierul apoi sa se deconecteze de la ftp."1 script..nu 2, nu 3....."(daca nu exista il facem noi, cred ca avem nevoie de chmod 600)"...deci mai creezi unul. Mersi pentru raport......be good!//2 Ma abtin de la comment-uri ca ar ajunge gresit challenge-ul asta..eu am luat-o "literalmente" ce ai scris. Imi cer scuze daca am fost offtopic! Edited August 22, 2013 by yo20063 Quote
Zatarra Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Toate comenzile tale acolo au un numar de 8 linii. Daca tu vrei un numar mic de linii beat this:lftp -u username:password -e "whatevercommand;quit" serverRequest-ul tau este stupid. Nu mi se pare deloc un challenge. Anyway.. Ma bucur ca cineva mai deschide topic-uri UNIX/Linux like. La cat mai multe Quote
jMan Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 ssh serverumeu.comcd bulau && rm *.txte ok? Quote
mah_one Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Daca vrei numar cat mai mic de linii, uite aici:telnet ftp.gmail.com 21||USER user@gmail.com||PASS pass||cd dirToCeva||rm ceva.txt||quit Quote
Zatarra Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Daca vrei numar cat mai mic de linii, uite aici:telnet ftp.gmail.com 21||USER user@gmail.com||PASS pass||cd dirToCeva||rm ceva.txt||quitNu merge boss ce ai dat tu acolo [root@BumbleBee ~]# telnet optimusprime 21Trying 172.18.100.101...Connected to optimusprime.Escape character is '^]'.220 (vsFTPd 2.0.5)USER username331 Please specify the password.PASS whatever230 Login successful.cd Desktop500 Unknown command.rm500 Unknown command. Quote
mah_one Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Nu am testat, dar am crezut ca face secvential, iar eu am facut un "sau".era cu ;telnet ftp.gmail.com 21;USER user@gmail.com;PASS pass;cd dirToCeva;rm ceva.txt;quitdar o sa iti dea si acum eroare daca una din comenzi e gresita se termina executia. Quote