nicolasrange Posted October 22, 2013 Report Posted October 22, 2013 un tutorial ceva pentru cine reuseste sa intemeieze o retea btw.multumesc Quote
Oust Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Mai vreti tutoriale cand aveti totul mura-n gura. BuildInstallRun – rangepublic Quote
shaggi Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Mai vreti tutoriale cand aveti totul mura-n gura. BuildInstallRun – rangepublicDaca tu zici ca totul e mura-n gura fa-ma sa inteleg cum incarc un firmware pe telefon, si ce telefoane tre sa aleg, Nu de alta dar acolo in mare parte se folosesc usrp-uri care costa undeva la $1500.. Quote
bognix Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Pai daca il conectez la o statie de taxi,dau telefonie la tot judetul gratis.Nu merge chiar asa: alte frecvente, alte componente hardwareacolo in mare parte se folosesc usrp-uriDa, pentru ca pe ele merge mult mai bine decit pe un telefon. Folosirea telefonului e doar un POC, un Poor Man's kit si nu e la fel de stabil.Stiu ca poate nu va place raspunsul asta, insa fiind pe aria RST prefer sa nu dau chiar toate detaliile. Oricum cine a citit in articol ce soft si echipament am folosit isi poate da usor seama despre ceea ce lipseste. Quote
shaggi Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Da, pentru ca pe ele merge mult mai bine decit pe un telefon. Folosirea telefonului e doar un POC, un Poor Man's kit si nu e la fel de stabil.Stiu ca poate nu va place raspunsul asta, insa fiind pe aria RST prefer sa nu dau chiar toate detaliile. Oricum cine a citit in articol ce soft si echipament am folosit isi poate da usor seama despre ceea ce lipseste.zi macar o lista cu telefoane compatibibile si firmware pentru ele... Quote
Oust Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Cred ca este vorba despre OsmocomBB Lista telefoane: http://bb.osmocom.org/trac/wiki/Hardware/PhonesPrintre care si telefonul dansului: http://bb.osmocom.org/trac/wiki/MotorolaC123 Building a GSM network with open source - The H Open: News and FeaturesSa am eu timp/chef sa fac chestia asta si o sa va dau toate detaliile, tutoriale... Quote
daatdraqq Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Aseara pana la ora 1 m-am chinuit sa instalez GNU Radio ,versiunea pizdii mai mare de 3.3 si mai mica de 3.5 , gnuradio.org era cazut , am instalat din alta parte dar era ultima versiune ,cand mi-am dat seama era prea tarziu ,n-am reusit sa-l dezinstalez asa ca mi-am bagat pula inca odata in linux si m-am culcat .A , sa nu uit , muie linux . Quote
Oust Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Oricum, degeaba va instalati astea daca nu aveti cutie dinaia speciala sau un telefon compatibil cu softul.@Bognix: Se poate folosi si altceva in afara de telefon pe post de antena? Quote
BogdanNBV Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 (edited) Imi place cum in cacatul ala de videoclip se sustinea sus si tare ca se poate folosi ORICE TELEFON, CU CAT MAI NOU CU ATAT MAI BINE!Citez din articol: Aparatura de care aveti nevoie este urmatoarea: un laptop, un stick USB pe care se afla un soft special si un telefon simplu, indiferent de model si indiferent cat de vechi este acesta.MODIFICARE: Sambata am sa ma duc in talcioc sa caut un motorola d-asta si daca gasesc si o sa am nervi sa instalez openbts si toate cele am sa fac si un tutorial. Edited October 23, 2013 by BogdanNBV Quote
awnly3jhc2g Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Pentru unii, inainte de a face ceva, ii recomand urmatorul video : Ofera cateva informatii despre cea ce se intampla defapt. Se pot face multe, dar nu prea multe. Veti intelege cum functioneaza totul cu informatiile din videoclip si cu tutorialul lui Nytro si raspunsurile lui bognix.Din punctul meu de vedere, stiu ca este un videoclip lung, dar ii puteti da play si sa va faceti treaba in timp ce il ascultati, lasand in background video-ul.P.S. Chiar daca iti faci o mini retea, mare grija ca nu e de joaca, poate fi localizat semnalul (nu spun ca te cauta pe tine asa deodata, ci din urma unor farse pe care le faci sau din cauza unor reclatii, neatentie). Nu are rost sa iti faci dosar penal doar din cauza asta. Quote
bognix Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 @Oust: se pot folosi dispozitive mult mai stabile:HardwareOpenBTS can be run a variety of hardware. You must first note the specific hardware being used. There are three distinct types:Range Equipment (e.g., RAD1?)Fairwaves UmTRX (use own UHD version)Ettus Research USRP1 with external clock modifications and transceiver board(s) (WBX prior to V3 and RFX only, SBX is not supported on USRP1)Ettus Research UHD Devices (B100, B200, B210, USRP2, N200, N210)@daatdraqq: nicaieri in tutorialul de build,install,run nu iti cere sa instalezi GNU Radio@BogdanNBV: mai uita-te inca odata la video inainte sa ma injuri si ai sa observi ca n-am zis ca s-ar folosi orice telefon@awnly3jhc2g: tocmai din acest motiv nu e de joaca. Este foarte posibil sa perturbi buna functionare a retelei exact in momentul in care viata cuiva e in pericol si are nevoie sa sune la numarul de urgenta. Eu l-am limitat la max 10 cm dupa teste facute in asa ceva http://www.lbagroup.com/images/faraday_cage_fiber_optic.jpg Mai bine nu va riscati Quote
daatdraqq Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 @daatdraqq: nicaieri in tutorialul de build,install,run nu iti cere sa instalezi GNU RadioTo run OpenBTS using the USRP1, you'll need to install GNU Radio.http://wush.net/trac/rangepublic/wiki/BuildInstallRun Quote
alexu Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Interesanta metoda, insa nu stiu cat de practica este, in situatii reale. Quote
APIx00E00 Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Mai asteapta putin ca ai sa auzi tot felul de situatii reale la cat de inventiv e romanul. 1 Quote
bognix Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 @daatdraqq: ah ok, daca ai un astfel de dispozitiv atunci de acord. Credeam ca ne referim la cazul folosirii unui telefon. Quote
zombynebunu Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 O asemenea chestie o faci ca sa te ajute in caz de cutremur.Nu sti cand vine acel cutremur.Deci ce dosar penal sa iti faca cand tu faci ceva pt tine in caz de cutremur sa ai o as zisa scapare.Asta dak o faci doar in scopuri personale .Nu stiu dak zic bine ce zic.Aplicata in caz de urgenta asa ar trb Inainte de cutremur nu dupa atunci e prea tarziu Quote
FlorinDiablo Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Ce m-as juca si eu cu asta dar nam ubuntu nu cred ca ruleaza pe windows 7 Quote
daNNy.bv Posted October 27, 2013 Report Posted October 27, 2013 e greu sa faci un Pendrive cu Ubuntu? Exact cum avea si ala de al ilikeit Quote
SticKyWoX Posted October 27, 2013 Report Posted October 27, 2013 Ce m-as juca si eu cu asta dar nam ubuntu nu cred ca ruleaza pe windows 7Ai auzit de VirtualPC/VirtualBox? Quote
FlorinDiablo Posted October 27, 2013 Report Posted October 27, 2013 Da am auzit si il am instalat partea mai proasta e ca vede mai greu dispozitivele USB. Quote
Kotzu Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 (edited) Genial postul, daca cu o astfel de shoricarie potzi seta si ce telefoane sa mearga pe retzeaua respectiva, potzi creea o retzea interna intr-un resort sau pensiune, cu conditzia sa nu omoare restul de operatori.Ar mai putea fi folosit in spitale pt comunicare intre pacientzi si familie sau doctori si pacientzi, in transport, tiristii sa vb intre ei fara a face costuri si alte prostii, te scapa de statziile alea imense si ajungi la un simplu mobil + handsfree.Alta treaba buna ar fi sa pui firmware-ul pe un telefonul tau in caz ca-tzi este furat, sa-l gasesti rpd in orash, dar nu cred k poate fi prea posibil sa faci asta pe Iphone Abia ashtept tutorialul, tata e director la o firma de paza, o shmekerie de genu intre angajatzi pe anumite puncte de paza ar ajuta enorm. Edited November 1, 2013 by Kotzu Quote