Jump to content
Usr6

fbi+diicot in vizita la carderii din tm

Recommended Posts

Actiune de amploare a politistilor si procurorilor DIICOT Timisoara, cu ajutorul agentilor FBI, pentru prinderea unor tineri acuzati de fraude informatice care au dus la ‘curatarea’ a sute de conturi ale unor americani. Loviturile erau puse la cale din Romania, via Rusia, Pakistan si Statele Unite ale Americii.

Zeci de perchezitii au loc in aceasta dimineata la adrese din Timisoara, din Arad, dar si din judetele Mehedinti si Caras-Severin.

Anchetatorii vorbesc de o retea de infractori informatici care au pus la punct o metoda spectaculoasa prin care, de-a lungul a 6 ani s-au furat datele a mii de carduri bancare.

Practic, mai multi tineri romani au creat un program informatic prin care au reusit sa fure informatii de pe cel putin 6.000 de carti de credit, au vandut apoi datele la bucata in Rusia, Pakistan si SUA, iar din banii obtinuti, si-au cumparat case si masini de lux. Vorbim de una dintre cele mai importante grupari de infractori cibernetici din Romania.

Cum functiona reteaua?

Potrivit anchetatorilor, filiera actiona inca din anul 2008. Romanii din grupare au creat un program informatic care depista vulnerabilitatile mai multor sisteme de plata.

Plasau programul pe internet si descopereau unde POS-urile nu erau bine securizate. Majoritatea s-au dovedit a fi in restaurante, fast-food-uri si benzinarii din America.

Odata identificate restaurantele ori statiile de carburanti, se trecea la faza a doua a operatiunii.

Un alt program, de tip keylogger (un program care lucreaza in background, de cele mai multe ori nefiind sesizat de menagerul de sistem si care inregistreaza toate apasarile de taste care se executa, iar informatiile sunt puse intr-un fisier), era introdus in computerele care coordonau POS-urile, fara ca utilizatorii sa banuiasca ceva. In momentul in care se facea o plata cu cardul, acest program inregistra fara gres numarul de cont si parola clientului.

In timp, se intocmeau liste cu datele cardurilor bancare, ce ajungeau la capii retelei din Romania, 5 tineri, care, mai apoi, NU scoteau banii, ci vindeau informatiile unor indivizi din SUA, Pakistan si Rusia, care plateau foarte bine pentru ele. Acestia le trimiteau romanilor banii prin serviciul Moneygram, in transe, pentru ca sumele sa nu bata la ochi.

Strainii care cumparau informatiile din Romania se ocupau mai apoi de clonarea cartilor de credit si scoteau diverse sume din conturile americanilor.

Banii incasati pentru datele vandute in Rusia, Pakistan sau SUA, erau ‘spalati’ de romani, care cumparau case, apartamente sau masini scumpe.

‘Afacerea’ a ajuns insa in vizorul agentilor FBI, care au inceput cercetarile si au si audiat deja mai multe persoane in America.

De asemenea, Biroul Federal de Investigatii a solicitat informatii de la 109 banci care au confirmat retragerile de bani din conturile oamenilor via Rusia, Pakistan sau Statele Unite.

Ancheta s-a extins, astfel ca agentii FBI au cerut ajutorul si procurorilor DIICOT Timisoara pentru prinderea membrilor filierei romanesti.

22 de perchezitii au loc in aceasta dimineata: 2 in Timisoara, 6 in Arad, 13 in judetul Mehedinti si una in judetul Caras Severin.

Potrivit anchetatorilor, printre capii retelei romanesti se numara Dinu Melcioiu, Robert Vargatu, Cristian Istodor si Andrei Velici.

Tinerii vor fi cercetati pentru infractiuni informatice, spalare de bani si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

Cu totii risca ani grei de inchisoare.

Sursa: » Ancheta FBI la Timisoara! Perchezitii DIICOT la tineri acuzati de lovituri informatice spectaculoase in SUA. Vezi o metoda stralucita prin care s-au furat date si s-au golit mii de carduri bancare! Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu

Link to comment
Share on other sites

Rm.Valcea va ajunge capitala carderilor analfabeti =)))

Sa citez un mare filozof : ,, Ma intelegi tu noi nu suntem hacari , hacari ie prea grei ma intelegi tu ii promiti la un om ceva si nu-i mai dai , hacari ie profesori ie aia programaratori '' =)))

//edit

Valceni ataca:

Latest Reputation Received (9 point(s) total)

20-06-2014 04:00 PM

Thread: fbi+diicot in vizita la carderii din tm

LQ post from a LQ person

Thanks

Edited by Cartman.
valceni ataca
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...