Jump to content
zebra

Antena wifi care prinde pe o raza de 280 de km

Recommended Posts

Adica Craiova-Bucuresti(e recordul la ora actuala)

Articolul in engleza Students from Wroclaw Establish 250km Long WiFi Connection Record

Si cu 50 de lei pe forumurile romanesti gasesti modele care sa le faci acasa care prin bine mersi intre blocuri 5 km ca raza. Deci prezervativ lung de 5 km.Te poti loga o sg data la un sg pc fara ca sa fii detectat(in general pe o scara gasesti vre-o 5-6 retele).

Tot ce iti trebuie e putere de calcul daca vreti sa faci rest de cat mai multe.

Link to comment
Share on other sites

Daca vreti ceva bun va recomand antena asta, am avut si altele tot asemanatoare si chiar merg bine, prindea wifi de la un prieten care statea cateva strazi mai departe (antena era inferioara de asta)............o sa ziceti acum si despre astea ca nu merg si povesti de-a voastre banuiesc...

Link to comment
Share on other sites

placile de retea wifi care au parabolica sunt bune daca sunteti situati in camp si vreti sa captati semnal din satu vecin, in oras sunt inutile din cauza nivelului de zgomot, va zic din experienta pentru ca am si eu una si am incercat toate variantele posibile si imposibile si am investit.

Am facut urmatorul test:

1. am pus pe aceeasi placa de retea (am o placa alfa nuj cat) o antena de 9dbi rezultat = 10 retele cu semnal slab (unele cu semnal full altele cu semnal slab)

2. am pus pe aceeasi placa de retea (am o placa alfa nuj cat) o parabolica de 24dbi + un amplificator de semnal (nu stiu la cati dbi am ajuns cu tot cu amplificator) = aceleasi 10 retele doar ca aveau semnal full

Testul a fost facut in Bucuresti, undeva aproape de centru . Nu aveti cum sa luati wireless din ilfov daca voi sunteti in bucuresti cu o simpla antena + o parabolica din cauza nivelului de zgomot care se afla in oras.

Mie mi se par bazme astea cu nuj cati km. Probabil au reusit, dar in camp deschis, fara zgomot, etc.

Aveti grija, in cazul in care nu stiati, un metru de cablu scade 1dbi la semanl (daca ai 15 metrii de cablu intre placa de retea si antena o sa ai -15 dbi). Exemplele pot continua la infinit. Poate sunt eu prost si n-am reusit. Astept cu nerabdare sa vad ca cineva reuseste sa capteze cu astfel de echipamente 1000 retele wifi in Bucuresti.

Edited by Eric
Link to comment
Share on other sites

Circuitul AGC te impiedica sa receptionezi asa de multe retele. In cazul in care in zona este (cum spui si tu) "mult zgomot", acelasi circuit actioneaza.

Circuitul are un rol important pentru imbunatatirea selectivitatii semnalelor si evitarea distorsiunilor de suprasaturare in etajele de preamplificare ale receptoarelor radio.

Ca sa intelegi cum functioneaza, imagineaza-te pe un stadion, in timpul unui meci de fotbal si tot publicul scandeaza! Daca cineva striga la tine de la o distanta de 5 metri, abia reusesti sa-i distingi cuvintele. Apoi imagineaza-te pe un camp liber, noaptea! Daca cineva striga la tine de la o distanta de o suta de metri (chiar si mai mult in anumite conditii), vei reusi sa-l intelegi fara probleme.

Cred ca am facut cea mai buna analogie, si se intelege bine din prima!

Noroc!

Buna explicatie!

Link to comment
Share on other sites

totusi daca ar fi plasata intr-un orasel micut sau un cartier de blocuri mai linistit si tu ai fi pe acoperisul unuia dintre ele, seara pe la 11 cand nu mai circula masini si lumea e pe arterele si strazile importante sau in cluburi si terase ai avea o sansa mai mare zic eu.Dar daca vrei sa gasesti linistea perfecta te scoli dimineata pe la 2-3 si stai pana la 6 ca atunci incepe fosnetul ai liniste deplina crede-ma.

Link to comment
Share on other sites

:)) am vazut tot felul de aberatii cu db s.a.m.d,dbi=puterea semnalului,nu ca ar face zgomot antena,cu cat mai multi dbi cu atat semnalul este mai puternic atat pentru recieve (survey) cat si in cazul in care vrei sa emiti.

Niste antene bune pentru survey de retea sunt cele de la tplink "TL-WA5210G" in cazul in care stai undeva mai departe de oras,dar recomand si chinezariile celor de la netis (mondoplast) cautati WF2503.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...