Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/05/19 in all areas

  1. 4, D=5287875281, in lista de voip-uri doar de doua ori Edit
    2 points
  2. http://www.scritub.com/stiinta/informatica/EXEMPLE-DE-CIFRURI73532.php > CRIPTANALIZA SISTEMELOR DE CRIPTARE MONOALFABETICE Cred ca asta-i cel mai bun exemplu pt ce a zis @M2G, doar ca trebuie sa stii limba in care e 'criptat' mesajul ca sa stii dupa ce tabel de 'frecventa' a literelor sa te iei. Also, pt criptarile de genul cu cat mesajul e mai mic, cu atat e mai greu.Se poate vedea si in ex de pe site, sau pe alte site-uri, sau poti singur sa-ti faci singur un text de 1-2 pagini si sa experimentezi.
    1 point
  3. Cu siguranta, cineva avizat de la "garda" care se ocupa cu criptografie o sa poata sa ajunga la plain text destul de usor daca folosesti stilul asta de criptare. Sa presupunem ca trimiti mailuri criptate cu acest algoritm sau vobesti prin IM. O sa incepi mesajul cu un "hello/salut/buna ziua" si probabil il termini cu "best regards/o zi buna" etc. Ciphertextul rezultat nu o sa contina suficient randomness. Asta inseamna ca se pot descoperi usor patternuri. Avand suficiente mesaje, se poate descifra destul de usor tot textul chiar si fara sa stii cheia. Asta din cauza ca tu nu ai facut altceva decat sa faci o asociere diferita intre valorile ascii. Pentru decriptarea efectiva, chestiile cu impartitul, adunatul etc sunt irelevante. In final ai o asociere 1 la 1 intre literele criptate si cele plain text. In algoritmul tau, daca ai descifrat mesajul "Salut" ai deja asocierea la 5 litere pe care poti sa le inlocuiesti in tot mesajul si sa incerci sa iti dai seama ce cuvinte pot sa fie astfel incat sa descoperi celelalte asocieri si in final tot mesajul. S din "Salut" o sa fie tot timpul: 6454319246 si asta e una din vulnerabilitatile majore ale tipului asta de criptare. Ar fi fost o criptare buna daca pentru orice litera adaugata mesajului, se schimba TOT mesajul. Nu a reusit nimeni sa isi dea seama ce este pentru ca ai postat un sir de numere aparent random si fara vre-o explicatie sau indiciu. Daca ai folosi asta in viata reala ca metoda de criptare, ar fi fost trivial de spart. Incearca sa faci ca orice modificare asupra mesajului in clar (orice caracter introdus sau sters) sa schimbe complet modul in care arata mesajul criptat. Fa cursul asta daca vrei sa intelegi despre ce este vorba in criptografie: https://www.coursera.org/learn/crypto (incepe pe 25 noiembrie si e gratuit)
    1 point
  4. - Ce parteneriat este asta? - Tu in cel fel contribui la parteneriat? - Care este planul tau de crestere pentru perioada urmatoare? - Ai nevoie de investitie in bani sau doar knowledge (ori ambele + munca)? Nu inteleg de ce astepti, daca nu dai detalii. Pentru multi oameni, asta suna a ceva de gen "eu te tin de mana, tu cersesti si impartim profitul"
    1 point
  5. Haha, ala nu. In schimb, ne putem vedea prin München la o cafea, o sa am treaba pe acolo
    1 point
  6. @LeXHacked - intrebarea ta initiala e valida, dar ca sa demonstrezi ca ai avut dreptate posteaza si solutia. @OKQL - adu argumente si asteapta sa confirme, daca nu confirma explica-i, poate chiar nu e ceea ce pare @.Breacker - Nu mai fa troll, la urmatoarea iti iei warn. Omu chiar a postat pt ca are nevoie de ajutor nu ca se plictisea
    1 point
  7. E un gest nobil. Apreciez.
    1 point
×
×
  • Create New...