mboios Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez . Din câte am citit din legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / traficul de droguri este pedepsit cu 3-15 ani de închisoare : Art. 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Cele precizate în Art. 2 (1) se aplică și în cazul minorilor ? Am o cunoștință care la momentul actual se află în clasa a X a și este suspectat de trafic de iarbă în doză de maxim 10 grame + consum. Se aplică Art. 2 și riscă 3-15 ani sau ce se va întâmpla cu el în caz că va fi găsit vinovat ? 1 Quote
Silviu Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 9 minutes ago, mboios said: Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez . Din câte am citit din legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / traficul de droguri este pedepsit cu 3-15 ani de închisoare : Art. 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Cele precizate în Art. 2 (1) se aplică și în cazul minorilor ? Am o cunoștință care la momentul actual se află în clasa a X a și este suspectat de trafic de iarbă în doză de maxim 10 grame + consum. Se aplică Art. 2 și riscă 3-15 ani sau ce se va întâmpla cu el în caz că va fi găsit vinovat ? Și cum de ai nimerit pe RST și nu pe avocatnet? Ți se pare că ăsta e forum juridic? Întreabă un avocat sau dacă nu ai răbdare să vezi ce zice judecătorul. 2 Quote
spider Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 2 hours ago, mboios said: Am o cunoștință..... iți e frica sa spui ca defapt e vorba de tine ? 1 Quote
aelius Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Sfinte cacat. Tu mi-ai fumat gazonul 2 Quote
asswipe Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 daca nu ai cultura de genu trage tare cat inca esti minor Quote
MIKE.01 Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Daca esti trecut de 14 ani, raspunzi penal!In Ro exista inchisori si centre de reeducare pentru minori. Quote
archerise Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 1. Conteaza in ce forma i-au gasit cele 10 bucati asupra lui, daca erau impachetate (pe cantitati pentru distribuire) in pliculete / puse la gramada pentru a se putea face incadrarea faptei: consum propriu sau distribuire. 2. Daca e la prima abatere, va scapa cu o amenda penala + ore de munca in folosul comunitatii. 3. Consultati un avocat!!! Quote
MIKE.01 Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 6 minutes ago, archerise said: 1. Conteaza in ce forma i-au gasit cele 10 bucati asupra lui, daca erau impachetate (pe cantitati pentru distribuire) in pliculete / puse la gramada pentru a se putea face incadrarea faptei: consum propriu sau distribuire. 2. Daca e la prima abatere, va scapa cu o amenda penala + ore de munca in folosul comunitatii. 3. Consultati un avocat!!! Amenda primesti cand te gaseste ca fumezi pe strada si nu mai ai alta marfa la tine, sau te gaseste cu o tigara facuta asupra ta.La 10 grame esti ca si arestat indiferent de avocat, varsta sau povestea pe care o inventezi.Chiar daca e iarba, la noi se incadreaza la droguri de mare risc. Quote
archerise Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 Cand am scris de amenda penala, nu am vorbit din povesti. Pentru detinere de 10 in scopul consumului propriu, s-au dat pedepse de 9000lei amenda penala + ~100 ore de munca in folosul comunitatii. Nu mai dau reply la acest topic. Quote
wind Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 Eu pentru 0,6 de 4mec, am luat 6 luni cu suspendare + 2 ani jumate termen de incercare + obligatii. Solutia pe scurt: În baza art. 4 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul L. la 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de mare risc pentru consumul propriu. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei de 6 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În baza art. 93 alin. (2) lit. a), b şi c C. pen. impune condamnatului să execute următoarele obligaţii: să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională; să frecventeze programe de consiliere antidrog; să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală (în scopul dezintoxicării).În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical Creştine sau în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe o perioadă de 90 de zile. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.În baza art. 16 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială de la inculpatul L.A. a cantităţii de 0,6 grame substanţă care conţine 4- MEC (Methylethcathinone) rămasă în urma analizelor de laborator, aflate în camera corpurilor delicte a IGPR, sigilate cu sigiliul tip M.I. nr. 35953. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă pe inculpatul L. la plata în favoarea statului a sumei de 1300 lei cheltuieli judiciare.Cu apel în 10 zile de la comunicare.Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13.11.2015. Quote