Jump to content
Zatarra

ANCPI hacked

Recommended Posts

Posted

Pare detaliat documentul, o sa ma uit si eu peste el. Vazusem ca ar fi exploatat 2 CVE-uri dumb, ceea ce nu ma mira.

Si situatia nu se va schimba prea curand in Romania, la salariile de la stat nu o sa mearga nimeni cu experienta.

Oricum tot ce se intampla tot la "firmele care trebuie" o sa ajunga. Aka la firme nou infiintate, cu 2 angajati, care o sa ia la supra pret si sa "sub contracteze" firme care chiar sa faca o treaba. Asta ar fi un caz bun in care macar s-ar face ceva.

Romanisme. Pacat de datele alea ca au ajuns "publice", nu am inteles ce anume, dar daca sunt datele de cadastru si altele nu e deloc OK. 

Macar sa se invete ceva din asta.

• Upvote 1
Posted (edited)
6 hours ago, j1ll2013 said:

Tu iti dai seama cum merge treaba in Romania si cei care fac afaceri cu statul cum le fac !

Miliarde de euro furati de diverse grupari mafiote dambovitene vanzand softuri de kkt  si la supra pret  (100x) fara un master plan gandit.

Nu o fac doar cei din Romanika, o fac si aia pe la comisia europeana si din amerikaka. Cum crezi tu ca aia achitioneaza softurile lor de kkt ? Cu acelasi scheme de deturnat bani publici.

Edited by lightpink00
Posted (edited)

Eu nu inteleg de ce dracu le trebuia 1000 de masini virtuale? PLM eu nu cred ca am inumarat toata viata pana la o mie si astia administrau 1000 de masini virtuale :)) PLM nu cred ca ANCPI are date reale insumate mai mare de 1TB... (tinand cont ca multe pdf-uri sunt scanari de schite). In ritmul asta in 2030 institutile statului o sa aibe mai multe masini virtuale decat cetateni.  Le trebuia un cluster redis de 2-3 servere cu 128GB pt business logic si restul datelor stocate pe servere redundante cu SSD-uri. In felul asta le merge aplicatia brici. Se vede clar ca sunt aplicatii facute pe genuchi de programatori obositi si firme puse sa suga bani de la bugetul statului.

Chiar le trebuia lor OpenAM ? Nu puteau sa implementeze in 500 de linii un micro serviciu de authentificare cu tokens ? ROeID-ul la ce kkt se mai foloseste daca fiecare institutie are propriul sistem de autentificare a identitatilor digitale ? Cum am spus solutii facute pe genunchi de programatori obositi angajati de firme puse sa suga banii statului.

Cred ca ANCPI cu GIS-ul lor au mai multe masini virtuale si date decat are Google Maps + Google Earth + Google Streetview la un loc. La bugete cu siguranta ANCPI a investiti mai mult in softurile lor decat Google maps.

Edited by lightpink00
Posted
7 hours ago, Zatarra said:

Hai, sariti cu pareriile

Softurile statului roman (si celorlalte tari UE desigur) sunt sparghetti code iar firmele care le dezvolta sunt niste firme capuse care paraziteaza si sug banii cetatenilor.

• Thanks 1
Posted
7 hours ago, Zatarra said:

Nu zice nimeni nimic?

o sa ma rog la hackeri rusi sa blockeze cateva luni si infrastructura spaghetti de la ANAF ca poate asa se prinde si statul roman ca e ceva putred in infrasturctura IT si desfinteaza ANAF-ul.

Posted (edited)
2 hours ago, lightpink00 said:

o sa ma rog la hackeri rusi sa blockeze cateva luni si infrastructura spaghetti de la ANAF ca poate asa se prinde si statul roman ca e ceva putred in infrasturctura IT si desfinteaza ANAF-ul.

DE CE GLUMESTI CU MUNCA ANILOR INTREGI DE RST !?

SA VA RECONSIDERATI !

Edited by j1ll2013
Posted

Si-au batut joc de ei niste desculți din Algeria. Hahahaha.

Citeam zilele trecute asta:

O companie de stat recrutează tehnicieni pentru sisteme de securitate și instalații electrice, oferind un salariu de aproximativ 5.000 de lei, alături de un pachet extins de beneficii. Posturile sunt disponibile în cadrul RASIROM, societate specializată în soluții de securitate pentru infrastructuri critice. Angajatorul caută candidați cu pregătire tehnică și experiență în domeniul sistemelor de securitate.

Pai bine ma nene, 5000 dã lei in conditiile in care in tara lui bidon condusa de ultimul retardat NUMIT in functie, salariul minim pã economie e de 4350 de lei?