Zatarra Posted Saturday at 07:57 AM Report Posted Saturday at 07:57 AM Nu zice nimeni nimic? https://inpolitics.ro/wp-content/uploads/2026/07/DNSC-T66-v2026.07.22-Anexa-tehnica-incident-ANCPI.pdf Hai, sariti cu pareriile 1 Quote
j1ll2013 Posted Saturday at 08:43 AM Report Posted Saturday at 08:43 AM (edited) 1 hour ago, Zatarra said: Nu zice nimeni nimic? https://inpolitics.ro/wp-content/uploads/2026/07/DNSC-T66-v2026.07.22-Anexa-tehnica-incident-ANCPI.pdf Hai, sariti cu pareriile Zatarra draga ai studii, de ce esti asa suparat !? Tu iti dai seama cum merge treaba in Romania si cei care fac afaceri cu statul cum le fac ! Edited Saturday at 09:34 AM by j1ll2013 Quote
Nytro Posted Saturday at 02:44 PM Report Posted Saturday at 02:44 PM Pare detaliat documentul, o sa ma uit si eu peste el. Vazusem ca ar fi exploatat 2 CVE-uri dumb, ceea ce nu ma mira. Si situatia nu se va schimba prea curand in Romania, la salariile de la stat nu o sa mearga nimeni cu experienta. Oricum tot ce se intampla tot la "firmele care trebuie" o sa ajunga. Aka la firme nou infiintate, cu 2 angajati, care o sa ia la supra pret si sa "sub contracteze" firme care chiar sa faca o treaba. Asta ar fi un caz bun in care macar s-ar face ceva. Romanisme. Pacat de datele alea ca au ajuns "publice", nu am inteles ce anume, dar daca sunt datele de cadastru si altele nu e deloc OK. Macar sa se invete ceva din asta. 2 Quote
lightpink00 Posted Saturday at 02:46 PM Report Posted Saturday at 02:46 PM (edited) 6 hours ago, j1ll2013 said: Tu iti dai seama cum merge treaba in Romania si cei care fac afaceri cu statul cum le fac ! Miliarde de euro furati de diverse grupari mafiote dambovitene vanzand softuri de kkt si la supra pret (100x) fara un master plan gandit. Nu o fac doar cei din Romanika, o fac si aia pe la comisia europeana si din amerikaka. Cum crezi tu ca aia achitioneaza softurile lor de kkt ? Cu acelasi scheme de deturnat bani publici. Edited Saturday at 02:46 PM by lightpink00 Quote
lightpink00 Posted Saturday at 02:58 PM Report Posted Saturday at 02:58 PM (edited) Eu nu inteleg de ce dracu le trebuia 1000 de masini virtuale? PLM eu nu cred ca am inumarat toata viata pana la o mie si astia administrau 1000 de masini virtuale PLM nu cred ca ANCPI are date reale insumate mai mare de 1TB... (tinand cont ca multe pdf-uri sunt scanari de schite). In ritmul asta in 2030 institutile statului o sa aibe mai multe masini virtuale decat cetateni. Le trebuia un cluster redis de 2-3 servere cu 128GB pt business logic si restul datelor stocate pe servere redundante cu SSD-uri. In felul asta le merge aplicatia brici. Se vede clar ca sunt aplicatii facute pe genuchi de programatori obositi si firme puse sa suga bani de la bugetul statului. Chiar le trebuia lor OpenAM ? Nu puteau sa implementeze in 500 de linii un micro serviciu de authentificare cu tokens ? ROeID-ul la ce kkt se mai foloseste daca fiecare institutie are propriul sistem de autentificare a identitatilor digitale ? Cum am spus solutii facute pe genunchi de programatori obositi angajati de firme puse sa suga banii statului. Cred ca ANCPI cu GIS-ul lor au mai multe masini virtuale si date decat are Google Maps + Google Earth + Google Streetview la un loc. La bugete cu siguranta ANCPI a investiti mai mult in softurile lor decat Google maps. Edited Saturday at 03:17 PM by lightpink00 Quote
lightpink00 Posted Saturday at 03:22 PM Report Posted Saturday at 03:22 PM 7 hours ago, Zatarra said: Hai, sariti cu pareriile Softurile statului roman (si celorlalte tari UE desigur) sunt sparghetti code iar firmele care le dezvolta sunt niste firme capuse care paraziteaza si sug banii cetatenilor. 1 Quote
lightpink00 Posted Saturday at 03:26 PM Report Posted Saturday at 03:26 PM 7 hours ago, Zatarra said: Nu zice nimeni nimic? o sa ma rog la hackeri rusi sa blockeze cateva luni si infrastructura spaghetti de la ANAF ca poate asa se prinde si statul roman ca e ceva putred in infrasturctura IT si desfinteaza ANAF-ul. Quote
j1ll2013 Posted Saturday at 04:40 PM Report Posted Saturday at 04:40 PM (edited) 2 hours ago, lightpink00 said: o sa ma rog la hackeri rusi sa blockeze cateva luni si infrastructura spaghetti de la ANAF ca poate asa se prinde si statul roman ca e ceva putred in infrasturctura IT si desfinteaza ANAF-ul. DE CE GLUMESTI CU MUNCA ANILOR INTREGI DE RST !? SA VA RECONSIDERATI ! Edited Saturday at 06:26 PM by j1ll2013 Quote
aelius Posted Saturday at 08:40 PM Report Posted Saturday at 08:40 PM Si-au batut joc de ei niste desculți din Algeria. Hahahaha. Citeam zilele trecute asta: Quote O companie de stat recrutează tehnicieni pentru sisteme de securitate și instalații electrice, oferind un salariu de aproximativ 5.000 de lei, alături de un pachet extins de beneficii. Posturile sunt disponibile în cadrul RASIROM, societate specializată în soluții de securitate pentru infrastructuri critice. Angajatorul caută candidați cu pregătire tehnică și experiență în domeniul sistemelor de securitate. Pai bine ma nene, 5000 dã lei in conditiile in care in tara lui bidon condusa de ultimul retardat NUMIT in functie, salariul minim pã economie e de 4350 de lei? 1 Quote
j1ll2013 Posted yesterday at 03:47 AM Report Posted yesterday at 03:47 AM 7 hours ago, aelius said: Si-au batut joc de ei niste desculți din Algeria. Hahahaha. Citeam zilele trecute asta: Pai bine ma nene, 5000 dã lei in conditiile in care in tara lui bidon condusa de ultimul retardat NUMIT in functie, salariul minim pã economie e de 4350 de lei? asa le place la romani sa isi bata joc de ei ! 1 Quote
UnixDevel Posted yesterday at 08:17 AM Report Posted yesterday at 08:17 AM Chiar vorbeam zilele trecute de ce nu ma mira, salariile mici, in general la chestii de genul sociatati cu parteneriate public/privat este salariu mai mic tocmai din cauza faptului ca ar fi stabilitatea mai mare. Din ce am inteles a picat intr-un scanner si avea un exploit public. 2 Quote
aelius Posted yesterday at 10:42 AM Report Posted yesterday at 10:42 AM 2 hours ago, UnixDevel said: Chiar vorbeam zilele trecute de ce nu ma mira, salariile mici, in general la chestii de genul sociatati cu parteneriate public/privat este salariu mai mic tocmai din cauza faptului ca ar fi stabilitatea mai mare. Din ce am inteles a picat intr-un scanner si avea un exploit public. Da, exact asa ajung la ei experti de dupa usa baii, precum pax, care crede ca intreaga infrastructura e un cookie muls din browser, ca psaxl care crede ca lucreaza in IT doar pentru ca cere un laptop ca donatie sau ca Tinkode, care, desi e hacker nu stie ce e ala getServletPath. Sa vedeti cum apar acum si imi umple fiecare frigiderul Nebunilor din porumb care stati voi ascunsi acilea de dupe' faianțå Quote
Nytro Posted yesterday at 01:05 PM Report Posted yesterday at 01:05 PM 16 hours ago, aelius said: Pai bine ma nene, 5000 dã lei in conditiile in care in tara lui bidon condusa de ultimul retardat NUMIT in functie, salariul minim pã economie e de 4350 de lei? Castiga mai bine astia cu returnat bidoane la Lidl. 1 1 Quote
Active Members vatman32 Posted 12 hours ago Active Members Report Posted 12 hours ago @Zatarra asteptam un senior sa dea drumul la vorba, asa se cuvine. 😂 Paradoxal, stiti ce mi se pare tare? Se castiga olimpiade de securitate cibernetica de catre tineri iar cei mai vechi, dau si cu glet prin strainatate sau fac instalatii electrice (chiar am un prieten). Nu stiu ce au astea de la noi in cap, dar personal as fi facut efectiv o structura in cadrul armatei strict pe partea asta de securitate cibernetica, toata ziua aia sa verifice, sa afle, 'sa sparga', sa inteleaga, sa analizeze sa - sa - sa - sa... Ok, chipurile nu au bani multi de dat, dar o functie (soldat, ofiter digital plm nush) intr-o structura a statului si un 7-8k lei net ar atragea multi entuziasti. Iti rezolvi astfel si problemele interne, construiesti si infrastructura digitala, mai faci si un purcoi de bani exportand solutii de securitate contractand firme precum BitDefender dar nu numai. Ar putea dracu sa faca din Romania un balaur la nivel global din punctul asta de vedere. Olanda si acum e singurul stat din UE care ofera servicii bulletproof cu plati crypto, defapt cam pe acolo probabil isi fac marocanii intrarea ca la aia e greu cu apa dar vad ca au net sa traga 1TB de date, foarte ineresant aspect. 1 Quote
j1ll2013 Posted 11 hours ago Report Posted 11 hours ago (edited) 1 hour ago, vatman32 said: @Zatarra asteptam un senior sa dea drumul la vorba, asa se cuvine. 😂 Paradoxal, stiti ce mi se pare tare? Se castiga olimpiade de securitate cibernetica de catre tineri iar cei mai vechi, dau si cu glet prin strainatate sau fac instalatii electrice (chiar am un prieten). Nu stiu ce au astea de la noi in cap, dar personal as fi facut efectiv o structura in cadrul armatei strict pe partea asta de securitate cibernetica, toata ziua aia sa verifice, sa afle, 'sa sparga', sa inteleaga, sa analizeze sa - sa - sa - sa... Ok, chipurile nu au bani multi de dat, dar o functie (soldat, ofiter digital plm nush) intr-o structura a statului si un 7-8k lei net ar atragea multi entuziasti. Iti rezolvi astfel si problemele interne, construiesti si infrastructura digitala, mai faci si un purcoi de bani exportand solutii de securitate contractand firme precum BitDefender dar nu numai. Ar putea dracu sa faca din Romania un balaur la nivel global din punctul asta de vedere. Olanda si acum e singurul stat din UE care ofera servicii bulletproof cu plati crypto, defapt cam pe acolo probabil isi fac marocanii intrarea ca la aia e greu cu apa dar vad ca au net sa traga 1TB de date, foarte ineresant aspect. ce structura de cyber ca se castiga pe vremuri mai bine din internet marketing ! crypto il impoziteaza dar se poate ataca in instanta deoarece e greu de "documentat" ! crypto nu e asa sigur cum cred unii ! e bun, dar in special prin exchange-uri ori platforme nu din UE. sa nu ajunga binance ca mtgox ! recomand coins-uri noname care ar putea creste oricand ! Edited 11 hours ago by j1ll2013 1 Quote
jasdeep25 Posted 7 hours ago Report Posted 7 hours ago (edited) 19 hours ago, Nytro said: Castiga mai bine astia cu returnat bidoane la Lidl. Nu banii sunt de vina. Statul a investit miliarde de euro in digitalizare. Banii s-au furat si s-au facut softuri fara cap... fara un master plan si fara coordonarea intregii infrastructurii de o entitate. E ca si cum ai construi un metrou national in care fiecare statie e facuta de catre o echipa de muncitori nexperimentati si de capul lor. Ce credeti ca va iesii? O sa iasa un un kkt spaghettificat care deabia functioneaza si pica in timp ca se degradeaza toate statiile. Edited 7 hours ago by jasdeep25 2 Quote
j1ll2013 Posted 7 hours ago Report Posted 7 hours ago (edited) 15 minutes ago, jasdeep25 said: Nu banii sunt de vina. Statul a investit miliarde de euro in digitalizare. Banii s-au furat si s-au facut softuri fara cap... fara un master plan si fara coordonarea intregii infrastructurii de o entitate. E ca si cum ai construi un metrou national in care fiecare statie e facuta de catre o echipa de muncitori nexperimentati si de capul lor. Ce credeti ca va iesii? O sa iasa un un kkt spaghettificat care deabia functioneaza si pica in timp ca se degradeaza toate statiile. ai vazut tu contractele !? conform legilor UE ! daca licitiatia e facuta corect si nu prin atribuire directa e posibil sa fie ok ! https://www.adr.gov.ro uite ! apuca-te si pentesteaza daca nu esti multumit ! https://centrum-expert-consult.ro/praguri-valorice-achizitii-directe/ e un anumit prag ! Edited 7 hours ago by j1ll2013 Quote
jasdeep25 Posted 6 hours ago Report Posted 6 hours ago 1 hour ago, j1ll2013 said: ai vazut tu contractele !? conform legilor UE ! daca licitiatia e facuta corect si nu prin atribuire directa e posibil sa fie ok ! Sunt bani furati cu acte in regula. Atacul cibernetic de la ANCPI: Firma care a câştigat cel mai mare contract IT recent al ANCPI este în insolvenţă şi a luat şi o amendă de 1,2 mil. lei de la Consiliul Concurenţei pentru trucarea de licitaţii https://www.zf.ro/zf-24/atacul-cibernetic-ancpi-firma-castigat-cel-mare-contract-it-recent-ancpi-insolventa-luat-amenda-1-2-mil-lei-consiliul-concurentei-trucarea-licitatii-23198861 Quote
Zatarra Posted 2 hours ago Author Report Posted 2 hours ago 10 hours ago, vatman32 said: iar cei mai vechi, dau si cu glet prin strainatate sau fac instalatii electrice (chiar am un prieten) Aualeo, si eu stiu pe cineva la fel. In 200X era tatic pe Linux si acum mi si rusine sa spun unde lucraza. Singurul lucru care ma deranjeaza pe mine este faptul ca totul se face prin relatii si daca vrei sa realizezi ceva pe merit nu ai sanse (tipic pentru Romania, indiferent de domeniu) Oare noi ca Romanian Security Team, ar trebui sa facem ceva? Quote
jasdeep25 Posted 1 hour ago Report Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Zatarra said: Aualeo, si eu stiu pe cineva la fel. In 200X era tatic pe Linux si acum mi si rusine sa spun unde lucraza. 11 hours ago, vatman32 said: si iar cei mai vechi, dau si cu glet prin strainatate sau fac instalatii electrice (chiar am un prieten) Ce sa va fac fratilor daca nu v-ati apucat de facut bani pe net... tocmai cand bubuie toata treaba bine de tot. Faceati caterinca de mine acum un an cand va ziceam pe forum pe aici. Eu spuneam ca majoritatea de pe rst sunt ori faliti ori corporatristi care traiesc cu leafa de la luna la alta platind rate la apartamentul luat cu credit in campul de porumb. Edited 1 hour ago by jasdeep25 Quote
j1ll2013 Posted 58 minutes ago Report Posted 58 minutes ago (edited) 28 minutes ago, jasdeep25 said: Ce sa va fac fratilor daca nu v-ati apucat de facut bani pe net... tocmai cand bubuie toata treaba bine de tot. Faceati caterinca de mine acum un an cand va ziceam pe forum pe aici. Eu spuneam ca majoritatea de pe rst sunt ori faliti ori corporatristi care traiesc cu leafa de la luna la alta platind rate la apartamentul luat cu credit in campul de porumb. toti avem dreptate. e vina noastra ca romania e in rahat in gat !? credeti ca eu mai fac bani pe internet ca acum cativa ani !? credeti ca mai din ce sa traiesc !? vineri gata, junk romania si deschidem sampania ! stati linistiti ca vin moltovoave si proteste curand ! nu indemn la violenta, dar asta e adevarul. sa nu ajungem ca argentina. https://bankingnews.ro/fitch-rating-romania-erste-nicio-modificare.html Edited 45 minutes ago by j1ll2013 Quote
jasdeep25 Posted 34 minutes ago Report Posted 34 minutes ago 22 minutes ago, j1ll2013 said: toti avem dreptate. e vina noastra ca romania e in rahat in gat !? credeti ca eu mai fac bani pe internet ca acum cativa ani !? Ca romania sa o duca bine, banii trb adusi din strainatate aici. Banii pleaca din romania pentru ca toti prostii isi cumpara masini scumpe, sampanii scumpe, haine scumpe, panarame care isi cumpara genti de mii de euro ... Cum dau de bani majoritatea romanilor inculti ii cheltuiesc pe toti ca prosti. Quote
j1ll2013 Posted 31 minutes ago Report Posted 31 minutes ago Just now, jasdeep25 said: Ca romania sa o duca bine, banii trb adusi din strainatate aici. Banii pleaca din romania pentru ca toti prostii isi cumpara masini scumpe, sampanii scumpe, haine scumpe, panarame care isi cumpara genti de mii de euro ... Cum dau de bani majoritatea romanilor inculti ii cheltuiesc pe toti ca prosti. stiu bine. dar crezi ca mai converteste in affiliere/seo ori altele. din cate stiu si banii din afara trebuie impozitati. sa puna taxa pe aer. dupa parerea mea o sa fie miscari violente de strada. nu indemn ! Quote
jasdeep25 Posted 25 minutes ago Report Posted 25 minutes ago 3 minutes ago, j1ll2013 said: stiu bine. dar crezi ca mai converteste in affiliere/seo ori altele Sunt si altfel de afaceri mai profitable decat afilierile seo. Cu cat riscul e mai mare, cu atat marginea de profit e mai mare? Eu am dosare pe la FBI si fac zeci milioane pe an din afacerile mele 1 Quote