Jump to content
Nytro

Phishing cu alerta phishing catre clientii Raiffeisen

Recommended Posts

Phishing cu alerta phishing catre clientii Raiffeisen

de Alex Hanea | 18 iunie 2009

Clientii Raiffeisen Bank au fost, miercuri, tinta unui atac de tip phishing, prin care sunt "avertizati" ca, in urma unor atacuri phishing, banca a fost nevoita sa opreasca sistemul de plati online, iar pentru rezolvarea problemei acestia trebuie sa se autentifice pe un site asemanator cu al bancii.

phishingraiffeisen.jpg

"Alerta atac phishing!!! Atentie!!! Utilizatori ai Serviciului Raiffeisen On-Line, in ultima perioada de timp au fost semnalate mesaje de tip phishingtransmise pe e-mail !!! Din motive de atac phishing asupra Raiffeisen Bank a oprit sistemult de transferuri si plati pana la optimizarea platformei tehnice a serviciului Raiffeisen Online. Ne cerem scuze pentru neplacerile create. Pentru rezolvarea acestei probleme Raiffeisen Bank solicita autentificarea in online cu un nou sistem de siguranta crescut de confidentialitate", se spune in mesajul e-mail.

De asemenea, in mesaj se arata ca, pentru autentificare, clientii trebuie sa descarce un formular.

"Va multumesc pentru intelegere! Raiffeisen Online: Reusim impreuna", se incheie mesajul.

Clientii mai multor banci au fost supusi in ultima perioada unor atacuri de tip phishing, care presupune inselarea increderii persoanelor vizate, prin insusirea unei false identitati pe Internet, fara afectarea fizica/informatica a sistemelor institutiei. Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale bancii.

Anul trecut, Raiffeisen Bank a fost cea mai vizata institutie bancara din Romania de atacurile phishing, cu 60% din incercari, fiind urmata de BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%) si Banca Transilvania (8,5%), potrivit producatorului de solutii de securitate informatica BitDefender.

Sursa: Mediafax

Link to comment
Share on other sites

Or termina unii incep altii, aiurea e ca la tv ii mai numesc si hackeri, cand oricine stie un pic de html, functia mail() din php si sa caute p google shelluri gata puse poate face asta, eu sunt convins ca astia nu stiu mai mult de atat...mai strica si imaginea publiblica despre hk...;)) eu unul nu-i consider dc kidderi.

Problema e si a bancii s-ar rezolva daca ar folosi digipass-uri ca alte banci...

Link to comment
Share on other sites

interesant ca cer la modul porc toate 8 numere din coada cardulul... pentru o autentificare reusita mai tarziu, deoarece raiffeisenonline iti cere cont, apoi cont+parola+2 cifre alese din ultimele 8. Cu blocarea contului la a treia incercare. Is curios totusi ce transfer pot face hotii fara sa ii salte politia la prima reclamatie, ca doar e vizibil si desfasuratorul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...