SirGod Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Dupa cativa ani de pauza de la citit carti mi-a venit din nou cheful.Ce am citit in ultimul timp si ce va recomand sa cititi :Ultima mutare a regelui de Ronan BennettCadaverosimil de Toby LittSfera de Michael CrichtonDe veghe in lanul de secara de J.D. SalingerOrasul infernului de Edward LeeCartea fara nume Autor anonim (da,aia de se zice ca daca o citesti mori,eu sunt mai viu ca oricand)Voi ce cititi?Ce imi recomandati?Ceva SF,Mystery,Thriller.PS:Am vazut topicul "Ce mai cititi" postat mai demult,dar nu mi s-a parut chiar in tema. 2 Quote
begood Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Perfumeiar filmul e la fel de bun : Perfume: The Story of a Murderer (2006) Quote
Guest Kabron Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 PS:Am vazut topicul "Ce mai cititi" postat mai demult,dar nu mi s-a parut chiar in tema.Indeed, topicul respectiv era despre bloguri/site-uri.Carte ce o citesc acum : Lab 257. Quote
SirGod Posted December 17, 2009 Author Report Posted December 17, 2009 Eu am vazut filmul "Sfera" dupa ce am citit cartea.Slab de tot,multe chestii schimbate si OMISE.Foarte multe.Maine cred ca o sa dau o raita pe la biblioteca si prin librarii sa vad ce imi face cu ochiu'.Cred ca o sa incerc si "Perfume". Quote
black_death_c4t Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Prior Bad Acts (Kovac/Liska, book 3) by Tami HoagAmazon.com: The Poet (9780446602617): Michael Connelly: Books@ vic : hit me.@ vic : n-am bre , astea sunt singurele de mi-au placut Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes Quote
wvw Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 (edited) Ce citesc: http://avaxhome.ws/ebooks/science_books/The_Black_Swan.html@SirGod: c?r?ile de povestiri ale lui Greg Egan - Axiomatic ?i Luminiscent. ?i, dac? ai r?bdare s? cite?ti câteva mii de pagini, primele 4 volume din seria lui George R. R. Martin "A song of ice and fire". Este cel pu?in la fel de tare ca St?pânul Inelelor. Sau Tuf Voyaging - Martin, George R. R.zip@restul: alte recomand?ri fac doar pe baza c?r?ilor voastre preferate ;-)@black_death_c4t: mai mult, bre. Alte titluri care te-au ?inut lipit de carte?O prim? recomandare ar fi Stieg Larsson. îi g?se?ti trilogia pe Wwwweb. Edited December 17, 2009 by wvw Quote
Nytro Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Mai citesc si eu Perl apoi ma apuc de literatura. Apoi MySQL cand am timp apoi ce imi trebuie la bac la romana. Quote
CyberWolf08 Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Daca iti place SF-ul incearca seria Fundatia de Asimov. Sunt destul de multe carti in serie(7 parca) dar se merita. Ultima carte care am citit-o si chiar mi-a placut este Sfarsitul copilariei de Clarke. Recomand si pe asta. Quote
N-W-A Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Eu acum citesc "Introducere in psihanaliza" de Freud. Foarte interesanta, cel putin pe mine ma atrage subiectul.Dar in general, recomand "Istoria viitorulului" de Joelle de Gravelaine, o carte care merita citita de oricine. Quote
Cheater Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Nice, ma bucur ca aveti gusturi bune, ca mai e cineva care mai citeste in ziua de azi, adevarul este ca nici o carte nu se compara cu nimic, cu nici un film si sunt convins ca stiti bine asta.Ca si sf pentru cei interesati as recomanda Dune de Frank Herbert, e mai mult decat un sf, gasiti infuzii de politic, drama, actiune etc... pe mine unul m-a atras in mod deosebit faptul ca personajele sunt ceva mai inteligente cu un discurs si un rationament deosebit, fata de alte carti citite.In rest as putea spune ca momentan citesc: Corneliu Zelea Codreanu - Pentru Legionari, si fac asta cu mare drag, caci cel putin sunt un nationalist convins. Cum cartea fizica se gaseste extrem de greu uitati un link catre e-book : Corneliu Zelea Codreanu - Pentru LegionariFalicitari again pentru gusturi si cum spuneau si cei de la Parazitii: "Cartile educa spiritul!!!" Quote
adi003 Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 O suta de ani de zile la portile orientuluiMaestul si MargaretaJocul cu margele de sticlaFriedrich Nietzsche - Asa Graita Zarathustramust read. enjoy Quote
wvw Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 (edited) @black_death_c4t: ok, e?ti prea tân?r ?i la ?coal? oricum nu se studiaz? literatur? interesant?. Atunci r?mâne Millenium Trilogy. Asta ?tiu c? este o serie excelent?. În rest nu ?tiu ce s?-?i recomand, nu le am cu romanele de genul ?sta. @restul: titluri ?i recomand?ri mi?to. Funda?ia ?i Dune sunt pe sistem. Idem pentru Childhood's End. În ton cu Bulgakov ?i Gro?an (dar mai mult în zona satirei ?i umorului A+++++) recomand Ion B?ie?u - Acceleratorul ?i Ilv & Petrov - Atitidine dispre?uitoare fa?? de stomac (+ celebrele "Dou?sprezece scaune" ?i "Vi?elul de aur"). Ah, ?i Ciberiada lui Stanislaw Lem (da, e ?la cu "Solaris", pe care l-a ecranizat Tarkovski). ?i gata. Continua?i. Edited December 17, 2009 by wvw Quote
jiji Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Stieg Larsson - B?rba?i care ur?sc femeile. In ciuda titlului nu este vorba de vreun misogin.E super tare ca sunt atatea reply uri la un subiect care nu credeam ca mai trezeste interesul. Quote
Hertz Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 astea sunt singurele de mi-au placut Sir Arthur Conan Doyle Sherlock HolmesCorect , carti super adevarate.Imi place la nebunie Doyle.Acum citesc o carte de el , "Unchiul Bernac". Quote
Cheater Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 App, pt cei interesati de sf, puteti citi si sf autohton, nu am apucat dar am primit recomandari de la cai ce au citit, e deosebit intr-adevar, este vorba de Pavel Corut seria Octogonul. Fiind o serie de carti destul de interesanta.Info: Pavel Coru? - WikipediaScrieri:OctogonulQuinta spart?Fulgerul albastruFloarea de ArgintBalada Lupului AlbDincolo de frontiereS? te na?ti sub steaua noastr?!Lumina Geto DacieiCântecul nemuririiSinguri sub Crucea NorduluiNeînfrân?iiC?l?tor pe drum de a?triA înflorit Speran?aÎntoarcerea lui ZamolxeFiul Geto-DacieiT?râmul fericiriiComoara NibelungilorSecretele exploratorilor astraliDrumul înving?torilorR?zboi în ceruriExpedi?ia Cap UniversN?scu?i pentru a învingeInim? de RomânCopii Speran?eiGood bye, Nato, mon amour!Sfâr?itul imperiului ascunsOmul din Carpa?iR?zboiul zeilorVictoria AlcorilorPacea Marilor Str?buniMoartea zeilor str?iniPoarta viitoruluiVân?torii de sioni?tiGlasul OmuluiTr?snetul Geto-DacCoroana Arian?Victoria Zeilor AlbiTriumful OamenilorRevan?aSângele EuropeiLumina coboara în Carpa?iOamenii trec de absolutSperan?ele nu mor niciodat?Noi tr?im in viitorEu, Varain din Neamul ArienilorEuropeni, uni?i-v?!Viata merge înainte...Riposta CreatorilorCând mor uit?rile din noi...Via?a oamenilor creatoriSfâr?it de zbuciumCristalul de focNavig?m printre enigmeUn fulger sfâ?ie beznaS?-n vie Focul Vie?ii!Chemarea Nem?rginiriiC?l?uza Alcoro-Vegan?Planeta ferici?ilorPumnul de o?elSfânt? ramur? de OMLumina OmeniriiTrezi?i Eroii Civilizatori!Mai tari decât destinulRupe?i lan?urile robiei!Zbur?m cu Via?aVeghetorii ies din umbr?Extratere?trii coboar? printre oameniSfâr?itul marii r?t?ciriVise de via?? omeneasc?Cu mintea rece ?i inima cald?Lumini ce cresc în oameniVin salvatorii!?i cresc speran?ele din noiPrin viitorul netr?itConduc?torii din Carpa?iLegea ?i for?aTeroareaUrma?ii zeilorConspira?ia spaimei ?i a uriiIncursiune în t?râmul uitatNoi vom rena?te dintr-un visOamenii lui ZamolxeDestin de daimonSuflete de focZiua ZeilorSt?pânii din umbr?Profe?ii imperiului ocultSuflete cutez?toareFantomele imperiuluiOameni contra bestiiS?mân?a creatorilorTaina muntelui ascunsNoi suntem ?intaSuccesul (The Success)Cheile succesuluiArta succesului la RomâniArta crea?ieiCartea adolescentuluiGhidul vie?ii s?n?toaseLeacuri de suflet pentru fete ?i femeiCurs practic de arta succesuluiFarmec femininClanul înving?torilorFace?i avere!Cartea p?rin?ilorVom tr?i omene?te!C?tre culmile succesului (formula fericirii)Arta succesului pentru copiiCartea CreatorilorSecretele vârstelor de aur (tineri, activi ?i ferici?i de la 20 la 90 de ani)Îngeri rebeli (carte pentru adolescen?i inteligen?i) RomanceS? vii ca o p?rere ...Ne-om întâlni în CerVara ultimei iubiriFlac?ra iubiriiDragoste ?i otrav?Iubirile unui marinarNoaptea teilor vr?ji?i PoetryDescântece din neamul Geto-DacilorVraja nop?ilor albastreCântece Daco-RomâneParodii politico-religioase Analysis of religious mythEva n-a fost mama noastr?Marile secrete AutobiographyUn omHistoric novelsUltimul mag OriginiCodul lui Zamolxe Quote
adi003 Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 offtopic: Pavel Corut1981-1985 - activeaz? în spionaj la Direc?ia de Informa?ii a armatei ca ofi?er de rela?ii externe1985 - este avansat în func?ia de ?ef Birou Contrainforma?ii în Direc?ia Contrainforma?ii Militare. În luna decembrie a acelui an în cadrul unei mese festive î?i exprim? anumite opinii în leg?tur? cu activitatea ?efilor motiv pentru care este luat în urm?rire de c?tre organele speciale ale statului.1986-1989 - se contureaz? proiectul care va prinde via?? peste câ?iva ani seria Octogonul1990 - este trecut în rezerv? printr-un ordin semnat de Nicolae Militaru Quote
Nytro Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Am mai citit "Spatiu, timp, univers" - Lee Smolin, dar este despre fizica cuantica, teoria cuantica cu bucle, teoria corzilor, principiul holografic si altele. Mi-a placut, am inteles multe, dar sunt si multe lucruri pe care nu le-am inteles pentru ca nu stiu prea multa fizica ( teoria relativitatii ). Si o sa mai citesc "Visul unei teorii finale" - tot cam despre aceleasi principii. In plus e si despre un accelerator de particule ( nu cel de la Geneva, cartea e scrisa mai de mult ). O sa mai citesc ceva si de Stephen Hawking, tot de acest gen. Dar de maine ma apuc de "Cartea fara nume". Apoi vad eu. Quote
CyberWolf08 Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Daca vreti fizica recomand "Minunata lume a Domnului Tompkins" de George Gamow(o gasiti la biblioteca) sau Universul intr-o coaja de nuca. Sunt foarte bine explicate pentru toata lumea, mai ales prima care are o abordare foarte... diferita. Quote
Church Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 eu acuma m-am apucat de Comoara Brincovenilor.. de Dumitru Almas.. sa vedem daca nu ma plictisesc si de asta pe la jumatate... Quote
CODEX Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 nu citesc ! daca din primele 5 pagini nu mi se pare interesant ...jet Quote
Nytro Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 Am citit Codul lui da Vinci, super cartea. Si am mai citit Cartea fara nume, 480 de pagini intr-o zi. 1 Quote
Nytro Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 Eu ma duc maine la biblioteca si iau ce mi se pare mai interesant, nu am idee acum ce. Quote
N-W-A Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 Am citit Codul lui da Vinci, super cartea.Si eu am citit-o, foarte captivanta(in 2 zile am citit-o) Quote