Jump to content
alexalghisi

filelist.ro e legal?

Recommended Posts

filelist.ro ca site nu cred ca ar fi illegal este cum ar fi google , dar sunt ilegale fisierele de le iei dupa filelist.ro

Extrase din Legea nr. 8/1996

Secţiunea a II-a

Proceduri si sanctiuni

Art. 139-8 - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual

Art. 139-9 - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda reprod

Art. 143 - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara drept, produce, importa, distribuie sau inchiriaza, ofera, prin orice mod, spre vanzare sau inchiriere, ori detine, in vederea comercializarii, dispozitive ori componente care permit neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care presteaza servicii care conduc la neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care neutralizeaza aceste masuri tehnice de protectie, inclusiv in mediul digital.

Art. 143 - (2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularilor de drepturi si stiind sau trebuind sa stie ca astfel permite, faciliteaza, provoaca sau ascunde o incalcare a unui drept prevazut in prezenta lege:

a) inlatura in scop comercial, de pe opere sau de pe alte produse protejate, ori modifica pe acestea orice informatie sub forma electronica privind regimul drepturilor de autor sau al drepturilor conexe aplicabil

Link to comment
Share on other sites

eu stiam ceva de genul,ca daca folosesti de astea de fileshare gen dc++,torrent este illegal dar daca folosesti direct download ,nici-o problema

filelist nu e ilegal,seeding-ul e illegal

Da,dar daca nu ar mai fi seeding...Nu cred ca ai mai avea ce sa downloadezi.Dar nu stiu de ce ne facem noi atatea probleme.Atat timp cat filelist.ro este up,enjoy fratilor!....Cand nu o sa mai mearga,asta e.

Link to comment
Share on other sites

@greerasu_tony deci este ilegal din punct de vedere al uploadului :) asa ca daca cineva face flood pe site sau gaseste o vulnerabilitate xss sau alte cele , si le exploateaza , nu pot sa mearga proprietarii siteului la politie k ii aresteaza pe ei nu ? :))

asta nu am de unde sa stiu, nu sunt politist :) e ca la loterie

Link to comment
Share on other sites

Pai ce sa aibe politia cu proprietarii filelist? Oamenii au un tracker si punct :) Daca aveau own seed din ala atunci nu aveau voie cu materiale piratate si ii baga la inchisoare

@Bebe: vrei sa spui Ratiomaster. Bun, sa zicem ca il folosesti. De unde stiu politistii ca l-ai folosit?

Link to comment
Share on other sites

e ilegal logic ca compania care a produs jocu nu isi mai ia lovelele....dar ce ne batem noi capu...e moca...pretu e corect...

Mentalitatea romaneasca: dc naiba sa dau 100 de lei pe un joc care oricum ma plictisesc intr-o saptamana cand toti cunoscutii downloadeaza moca. Lasa sa cumpere americanii si aia care au $ sa le faca conturi groase la atari , eagames , etc

Link to comment
Share on other sites

Daca in lege scrie clar ca si FACILITAREA este ilegala, deci filelist e ilegal. Daca nu stiti ce inseamna facilitare, dati pe google ;).

Ca sa facem o analogie: Intermediarul de droguri face ceva ilegal? Ca doar nu el le produce si nici nu el le cumpara. El doar faciliteaza vanzarea. Asta e o analogie logica si de bun-simt. Dar legea nu e neaparat sa fie la fel si in cazul drogurilor sau al pirateriei.

Link to comment
Share on other sites

Ce tari sunt aia de pe filelist ce o pus acolo demon_zone

Ci ca eu nu fac numic ilegal ci noi. Ok e ca si cum i-ai spune la un poliist daca te intreaba " ¿Cocaina aceasta este a ta ??? si tu " Nu, domnule politai eu doar trafic cu ea, apartine altcuiva" :D

Link to comment
Share on other sites

va mai amintiti de piratebay? Napster?

Se poate doar trezi un autor sa deschida un proces urat si de durata, cu o groaza de recursuri pentru a stoarce niste bani, in loc sa ceara simplu excluderea fisierului care ii apartine. Dar asta e la moda la americani, nu la noi. Filelist duce o politica buna eliminand filmele romanesti.

Cat despre useri toti sunt vinovati prin definitie. Dar in general, din cat am vorbit cu un avocat, nu te viziteaza nimeni decat daca s-a depus o reclamatie, chiar anonima, la adresa ta. Si pe la noi nu te cauta decat pentru licente windows, dar asta mai mult la firme.

Legat de filme datorita mall-urilor ne-am invatat si noi ca strainii sa le preferam la cinema. Un film care merita ti-l cumperi pentru casa chiar daca l-ai vazut. Oricum producatorii castiga destul cat sa nu se planga. Cat despre jocuri n-are cine sa te caute ca habar n-am ce firme de jocuri sunt in romania. Poate doar Laura Andriesan cu flashu ei.

Pe unele situri in strainatate se mai adopta politica "Sunt de acord sa-l sterg la 24 de ore dupa downloadare".

Edited by loki
Link to comment
Share on other sites

Sa fim seriosi .. cine isi bate capul cu astea?

Eu am un forum de warez de aproape un an .

Am cam 10 k vizitatori pe zi si am host in olanda.

200 k de posturi si nu am nicio treaba , fac upload pe hotfile de unde scot bani frumosi din download . Am avut destule plangeri dar doar asa de fatada . Nimeni nu isi bate capul .

Link to comment
Share on other sites

DEMONOID vs. CRIA | 1-2 | Stealth Settings Daca ei considera ca-i ilegal este ilegal si cu asta gata.....dar cum legea este facuta ptr a fi incalcata ....demonoidul este on line !

Asa ca nu stiu cu ce te deranjeaza pe tine daca e sau nu legal(ai licenta la OS ???---ma indoiesc !) Este suficient, sa-ti ia hard-ul daca nu chiar compul si sa-ti mai dea si o amenda.

Pana la proba contrarie daca veau ceva , nu prea mai conteaza daca-i legal sau nu caut pe trackere ! Asa ca traiasca torrentele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...