Jump to content
Cheater

UDMR ANTIROMANIA: La Odorheiul Secuiesc Str. Eroilor a devenit str. Ugron Gabor...

Recommended Posts

Unul din elementele epurarii etnice a romanilor din Covasna si Harghita, proces pe care liderii maghiarilor din Romania il neaga, este maghiarizarea denumirilor de strazi acolo unde ungurii detin majoritatea in consiliile locale.

Redau mai jos nomenclatorul stradal al municipiului Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita, oras in care inca mai traiesc romani, asa cum apare el pe pagina de internet a Primariei Odorheiul Secuiesc. Se vede limpede cum toate denumirile de strazi romanesti au fost maghiarizate in ultimii 20 de ani, fara ca statul roman sa faca ceva.

Nomenclator Stradal Odorheiul Secuiesc

Punctez doar cateva exemple:

Str. Closca a devenit str. Attila

Str. Crisan a devenit str. Eotvos Jozsef

Str. Horea a devenit str. Kornis Ferenc

B-dul 1 Mai a devenit str. Kossuth Lajos

Str. Vasile Alecsandri a devenit str. Szentjanos

Str. Eroilor a devenit str. Ugron Gabor

Str. Cuza Voda a devenit str. Wesselenyi Miklos

Link to comment
Share on other sites

meritam din plin asta

-daca avem dobitoci la conducere care permit asta

-si in ungaria sa stiti ca avem bulevarde denumite "bd stefan cel mare" si intr`o regiune a ungariei a 2-a limba vorbita in scoli este romana ...

-PROSTI MAI SUNT ROMANII ... ma rog proasta e conducerea...

- nah doar noi avem o pitipoanca de dorobanti in parlamentu european si un circar care n-are nici o treaba cu scoala , legi , etc

- bonus un pitic si un vaporean

Link to comment
Share on other sites

Nu exista si nu a existat niciodata o entitate administrativa, culturala, etnica sau istorica cu denumirea “Tinutul Secuiesc”;

- sintagma “Tinutul Secuiesc” este o constructie lingvistica creata in urma cu cativa ani de UDMR, ca instrument politic;

- singura certitudine cu privire la aceasta sintagma este potentialul sau conflictual pentru relatiile dintre romani, secui si unguri, si aduc ca exemplu scandalul generat de panourile continand aceasta sintagma instalate la intrarea in judetul Covasna;

In consecinta, nici voi sa nu folositi vreodata termenul de "tinut secuiesc, indiferent in ce contexta verbal va veti afla ci sa folositi EXPRESIILE, judetul Harghita si/sau judetul Covasna

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum vedem, guverantii nostri cacaiosi, ratati, buni de nimic permit sa se intample asta. Va cacati pe voi degeaba, de parca actiunile voastre pe internet sau protestele influenteaza ceva. Singurul lucru care a infulentat a fost atunci cand ati pus stampila la vot.

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum vedem, guverantii nostri cacaiosi, ratati, buni de nimic permit sa se intample asta. Va cacati pe voi degeaba, de parca actiunile voastre pe internet sau protestele influenteaza ceva. Singurul lucru care a infulentat a fost atunci cand ati pus stampila la vot.

Oare asa o fi draga prietene? Sper sa ma insel spre binele tuturor, dar in conceptia mea bolnava "stampila de la vot" este doar o amagire care sa dea senzatia ca puterea de decizie a intreg statului e in mâinile simplilor cetateni.

Adevarul este pozitionat undeva la mijloc si foarte relativ, caci cartile au fost facute cu mult timp in urma, iar EI stiu doar ca scopul nu este ridicarea nivelului de trai al muritorului de rand, ci subjugarea lui pentru a contribuii la bunastarea celor "nobili". Toti au fix acelasi tel.

Chestia asta se intampla absolut peste tot in lume si indiferent de forma sa politico-administrativa strategia e simpla si aceeasi, doar intr-o alta forma: fa-l pe om sa creda ca el este elementul important, ca fara el n-ar exista restul institutiilor. Cand a invatat partea asta, da-i de inteles ca fara un Rege, ajunge un simplu pion orfan, exemplificand-ui concret prin foamete,lipsa de capital,razboaie, boli sau alte pericole. E de ajuns sa te prefaci macar ca incerci sa-l feresti de aceste primejdii si el te va idolatriza fara sa mai clipeasca. Apoi va indura mai usor darile pe care le are de facut regelui.

Primus in orbe deos fecit timor (din frica s-au nascut primii zeii ). Teoria mea conspirationala este mult mai lunga,dar nu vreau sa ma abat prea mult de la subiect. Unde vreau sa ajung este faptul ca votul nostru nu va influenta niciodata nimic. Este fix apa de ploaie. Influentele vin din alte surse ce nu isi au originea in deciziile noastre ca simplii cetateni ai statului. Si da, iti dau dreptate. Actiunile noastre nu or sa schimbe nimic fie ele in strada, pe internet sau oriunde altundeva. Protestam in van.

Link to comment
Share on other sites

Ce spui u N-W-A, este principiul de functionare a capitalismului, caci in acesta gasim 2 clase sociale unii saraci iar unii bogati, dupa cum functioneaza bogatii se imbogatesc progresiv iar saracii saracesc progresiv, asta e sclavism modern.

Diferenta intre noi si unguri, politic vorbind, este ca ei de-a lungul anilor au avut alti conducatori si li s-a permis o alta politica de stat, aici pot da un exemplu de zeci de ani chiar inainte de a fi in ue, isi trimiteau femeile la marii conducatori ca apoi sa faca aliante, istoria ne mai invata cum ca au fost si un popor de curve in diferite imprejurari. Iar noi am avut parte de niste lideri deosebiti care la momentele de cumpana pentru tara au condus-o cu o mana de fier, aici ne gandim inca de la Burebista, Decebal trecem pe la Mircea cel Batran, Stefan cel Mare si dupa parerea mea arcul s-a inchis cu Corneliu Zelea Codreanu (cel din urma este destul de controversat datorita luptei anti-comunista dusa, iar cand acestia au ajuns la putere au scris istoria in cartile de la scoala asa cum au fost interesati, intotdeauna intr-o confruntare de orice natura, chiar razboi, castigatorul scrie istoria). Problema este ca noi am avut niste lideri care nu au facut compromisuri ca ungurii, si-au iubit tara si au mers drepti mai departe cu orice pret.

Ungurii au cultivat "Ungaria Mare" si ca popor migrator, avand in sange conceptia de expansiune, perpetuata in timp se ajunge in ziua de astazi si exemplul dat in articol e o mica parte din ce se intampla, nu problema reala.

Marea problema a locuitorilor de etnie romana din acelel locuri este SEPARATISMUL maghiar(in adevaratul sens al cuvantului) din Covasna, Hargita, care isi face locul din ce in ce si in alte zone din apropierea acestora.

Nu sunt vorbe, am fost in acele tinuturi, am rude in diferite zone ale acestora si daca esti roman nu iti gasesti de lucru, esti batjocorit si marginalizat, daca nu sti maghiara si de multe ori nu spui ca esti maghiar nu ai nici o sansa sa duci un trai decent.

Daca aveti trecere in acele zone, faceti un test, duceti-va la un magazin si incercati sa cumparati ceva, oamenii refuza sa vb in romana chiar daca stiu, pentru ca toti stiu. Eu am patit asta in urma cu cativa ani, niste amici au patit recent chiar intr-un hipermarket din Targul Mures, sticla de cola de 2 L care si-a luat-o vanzatoarea in fata a fost bonus.

Ei sunt invatati de mici in scoli cum ca Transilvania este a lor invadata de Romani, sunt invatati ca dupa razboiul cu romanii, dacii s-au retras de pe acele meleaguri iar cand au venit ei au gasit un tinut gol care e al lor de drept. Sa nu mai spun de faptul ca recent, in mai, la conferinta de pace de la paris intr-o discutie despre Tratatului de la Trianon, contele Albert Apponyi a afirmat despre poporul roman ca este ”o ras? cu o civiliza?ie inferioar?”.

Ca si pana acum nepatriotii de dupa 90' de la conducere, care au jefuit, tradat si vandut, au mai facut un josnic pas menit sa dea putere propagandei, anume au intrudus istoria si geografie in scoli in limba maghiara, manualele fiind scrise de cine? de ei, a cui istorie? a lor, ganditi-va ca pana acum n-ati vazut nimic caci noi generatii de bozgori vor iesi de pe bancile scolii indoctrinati cum ca Transilvania e a lor, Jobbik, partid extremist care a ajuns cu 16% in parlamentul Ungariei si-a facut filiale la noi, partid care, chiar si pe wikipedia gasiti info cum ca are in spate Garda Maghiara, o grupare paramilitara, interzisa in Ungaria pentru actiunile facute.

Ar fi multe de detailat si de adaugat dar e de ajuns pentru un moment nici eu nu am rabdare sa citesc posturi prea lungi si asta e roman deja. ;))

Link to comment
Share on other sites

Ce spui u N-W-A, este principiul de functionare a capitalismului, caci in acesta gasim 2 clase sociale unii saraci iar unii bogati, dupa cum functioneaza bogatii se imbogatesc progresiv iar saracii saracesc progresiv, asta e sclavism modern.

Termenul cheie este exact cel dat de tine : sclavism modern. Si nu e specific doar capitalismului, daca privesti din unghiul potrivit il vei observa lejer in orice forma politica de conducere a unui stat, fie ca vorbim de capitalism, socialism, monarhie, republica, democratism, comunism etc.

Noi inca ne aflam, dupa mai mult de 20 de ani , undeva intre neocomunism si postcomunism. Cine crede ca Romania este un stat pur democratic se insala enorm.

Intr-adevar, am avut momente in istorie cand "s-a dat cu mortii masii" ca sa zic asa, unde Romania a avut parte de mari reforme si schimbari in scopul benficiului tarii. Vezi Vlad Tepes care a eradicat la maxim coruptia din aceea vreme, A. I Cuza cel ce a introdus sistem de invatamânt .. samd. Acesti oameni, plus cei care i-ai enumerat si tu mai sus au fost Romani Adevarati.

Stiau ca prin pozitia lor sociala si functia ce le-a fost incredintata singurul scop este apararea patriei. Aveau idealuri pe care si le-au indeplinit cu orice pret. Lucrurile nu mai stau asa in perioada contemporana, pentru ca nu mai avem in varful piramidei capetele unor romani adevarati. Se fura, jefuieste, tepuieste in interes propriu din orice patura sociala, indiferent de statut, de la muncitor la sef, de la militar la general, de la membru de partid la presedinte.

Degeaba ne batem cu pumnii`n piept ca Basescu e cu muia. Poate nu ati realizat inca, dar toti cei care vor venii dupa el, vor proceda la fel, pentru ca si ei au tot aceeasi tema de facut si anume gasirea acelor solutii prin care banii publici sa fie mobilizati in conturi personale. Restul de 20 de milioane de oameni ? Fuck them! Statul nu mai este demult un instrument de protejarea al celor slabi.

Link to comment
Share on other sites

Consider ca toata lumea e deacord ca in Romania este nevoie de o reforma guvernamentala, cu alte cuvinte, avem nevoie de un nou lider, cativa ani incercand sa raspund la intrebarea: Cum am putea scapa de conducatorii nepatrioti?, am ajuns la concluzia ca singura sansa este ca sistemul sa crape prin propriile principii, altfel e foarte greu, spre imposibil sa vi tu, om patriot cu intentii bune la guvernare. Iar ca sistemul sa crape trebuie sa ajungem foarte rau, nu numai sa nu mai fie nimic de furat/vandut, ci ei nici macar sa nu mai poata duce o viata la 1/2 din nivelul la care o duc acum in romania. Uite ca ma uit la tv, si vand cum se fac pasi spre asta.

Si intr-un posibil haos total, care este metota de guvernare cea mai eficienta si aplicata din toate timpurile? Dictatura Militara, eh, daca se va ajunge aici...doamne fereste, ultima noastra sansa este ca liderul sa fie un om cu adev cu capul pe umeri. Alta iesire din cercul vicios in care am intrat dupa revolutie nu vad, sincer. N-o sa vine nici un omulet verde sau un fat-frumos cu un nou partid si o sustinere masiva a populatiei peste noapte, sa nu mai amintesc de tacticile comuniste care le intalnim azi la tot pasul, ex: dezinformare si inducerea populatiei o lipsa de incredere in tot ce nu se identifica cu o majoritate, intoarcerea unei clase sociale impotriva alteia, sistematic, pentru a nu-i lasa sa vada scopuri comune sa se identifice unii cu altii si sa poata deveni un pericol pentru stat.

@dae mien, mi se pare gresit modul de a pune problema spunand: "dar toti cei care vor venii dupa el, vor proceda la fel," si as incadra-o la efectele/rezultatele tacticilor comuniste de care vb mai sus. Eu as incerca sa mai las o oarecare premisa de nevinovatie, in mod special celor noi care au candidat la alegerile prezidentiale, ma rog unora. Si ne mai putem ghida de o chestie, cu cat un candidat e mai sarac, teoretic e mai drept, pana la proba contrarie, daca ne uitam la cifrele colosale investite de partide in campanie, si ne uitam la cei mici care au investit din putinul lor si s-au zbatut sa adune semnaturi, care credeti-ma se aduna ff greu, se vede o diferenta enorma, dc nu-i mai vedem la tv, sa vedem ce atitudine iau fata de anumite probleme, ca n-au bani sa plateasca pentru a avea acces, iar patronii televiziunilor nu sunt interesati de acestia caci n-ar avea nici un castig.

Eu zic ca mai sunt oameni cu initiativa in tara asta, oameni corecti, cu care din pacate avem din ce in ce mai putin contact, pentru ca sunt blocati de cei mari.

Deci o rezistenta nationala exista, ea trebuie incet, incet unificata si sustinuta, personal o vad ca singura sansa a Romaniei si deasemenea consider ca avem o datorie morala fata de strabunii nostri care s-au jertfit in numele tricolorului, Romaniei Mari si impotriva cotropitorilor sau natiunilor care au incercat sa ne subjuge (aici intra si rusia prin comunism, desi n-a reusit iar aici a fost meritul exclusiv a lui Ceausescu, un adevarat patriot) ca noi sa fim liberi si sa ducem o viata demna de bogatiile acestor meleaguri, sa ducem lupta nationalista mai deptarte!

Din cauza asta sunt mandru ca sunt roman, si nu mi-e rusine sa o spun public in orice context, macar atata recunostiinta pot avea de la noi.

Link to comment
Share on other sites

Nici mie nu imi e rusine sa spun oriunde, cu orice risc, ca sunt roman.

Prezumtia de nevinovatie eu nu pot sa o acord. Daca te referi la aultimele alegeri, toate variantele de vot din finala mare erau niste variante proaste. Nici PD-L, nici PSD si nici PNL nu sunt pentru tara. Dar cei care ar fi cu adevarat buni pentru pozitia de presedinte sunt eliminati din start prin orice mijloace, din simplul fapt ca nu impart aceleasi gandurii de viitor cu actualii corupti.

As fi votat cu Radu Duda.

Imediat dupa ce si-a anuntat candidatura televiziunile detinute de "moguli" au vrut pur si simplu sa-l spintece (politic vorbind). Jocurile astea murdare probabil l-au dezgustat si sictirit s-a restras din competie.

YouTube - Principele Radu Duda 1/3

YouTube - Principele Radu Duda 2/3

YouTube - Principele Radu Duda 3/3

Decizia a fost una buna si inteleapta pentru el, una proasta pentru noi.

Asta a fost doar o parere personala, nu incerc sa schimb nimanui viziunea politica.

Edited by denjacker
Link to comment
Share on other sites

Sunt complet deacord cu " Nici PD-L, nici PSD si nici PNL nu sunt pentru tara. "

la care as mai adauga si altii, in schimb mi-as indrepta privirea la cei noi care incearca sa se afirme pentru a-i cantari.

Personal nu l-as sustine pe Radu Duda, dat fiind faptul ca a fost crescut cu mari influiente si conceptii monarhice, sistem nepotrivit pt Romania acum, desi in general linia genetica a butghezilor (a nu se confunda cu boierii) este una deosebita.

Mai este pana la urmatoarele alegeri dintre cei care sunt acum o sa iau o decizie pana atunci, poate or aparea si altii noi, in nici un caz nu ma gandesc la partidul lui disconescu;)), .

Sper sa apara la un mom dat un partid nationalist, prin care sa ma regasesc, si pe care sa il votez pentru intaia oara cu o adev speranta.

Unii o sa spuna ca exista PRM, nu i-as vota dupa ce au semnat tratate cu UDMR....nu sunt cu nimic mai buni dc ceilalti.

Link to comment
Share on other sites

multe vorbe, prea mult scris. e extrem de simplu:

- totul incepe cu 1989, dupa MAREA TRADARE. Fortele din exterior reusesc sa distruga Securitatea, sa o blameze. Aparat de stat care a urmarit interesele Romaniei. [ a nu se lua in calcul perioada pana in 1964. stim cu totii caracterul etnic al conducatorilor de atunci. razbunarea facuta atunci impotriva poporului roman nu le-a fost de ajuns. ]

- dupa 1989, segmentul format din alogeni a inceput un proces amplu de punere in structurile statului a propriilor oameni. majoritatea acestora sunt fost gigei care se dau "bastinasi", care au incercat sa-si stearga urmele prin nume noi, dar degeaba.

- prin intermediul acestor alogeni [ agenti de influenta, asasini economici etc ] dar si prin buna constientizare a mediului politic de la Bucuresti, dornic de putere, a apelat la lobby in Vest prin mijlocul lor, acestia primind la schimb o serie intreaga de privilegii.

Exista o singura cale, aceea vine din interior, se numeste nationalism.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...