Jump to content
slayerul

Furtuna solara 2013 (cum profitam)

Recommended Posts

Mai intai cateva informatii:

2013 Solar Storm Could Create Widespread Panic - Space News - redOrbit

lasand la o parte teoriile conspirationiste si nebunii de la OTV, este foarte posibil ca in cativa ani pamantul sa treaca printr-o furtuna solara foarte puternica. Asta inseamna ca majoritatea sistemelor electrice si eletronice o sa pice temporar sau de tot. Intrebarea este, cum putem profita de asta?

Idei, sugestii?

Link to comment
Share on other sites

Pai daca tot ce este electronic moare. Atunci posibilitatile sunt infinite. Practic, cred ca majoritatea celor care vor sa profite din astea vor vrea sa fure electronice. De exemplu televizoare si prostii din astea pt ca sunt cele mai accesibile... dar daca nu merg care e folosul?:))

Eu zic ca ar trebui sa fie vizate bancile, cu 2 pistoale de jucarie te imbogatesti cu cateva sute de k care vor fi foarte cautati intr-un scenariu apocaliptic. Sigur daca nu vreti sa riscarti puteti pur si simplu sa va jucati cu atm-urile... Dar ganditi-va ca fara telefoane, calculatoare, posibil si radio haosul va fi total. Eu m-as gandi mai degraba cum sa nu profite altii de voi pt. ca exista o sansa foarte mare ca altii sa fie mai ageri la minte si mai rapizi la mana. Asa ca inainte sa ma profit o sa am grija ca ceea ce am e bine pus:P

Si doar ca idee poate un pic offtopic. Sa zicem ca maine rusii se hotarasc sa ne bombardeze. Pana cand ajung americanii sau oricum cineva din nato(daca ajung) as vrea si eu sa stiu cine stie unde e cel mai apropiat buncar?:)) Cu alte cuvinte vezi o racheta care tocmai s-a lovit de balconul vecinei de la 9:))) ce faci? Cred ca ar trebui sa fie informata populatia de unele locuri de siguranta sau macar de intalnire(ca sa nu fie divulgate informatii strategice).

Link to comment
Share on other sites

Din punct de vedere tehnic. Este posibil ca hdd-urile sa-si piarda informatiile de pe ele? Daca da, scoateti banii din banca, cumparati aur (aurul e valoros inca din antichitate). Nu v-ati gandit la impactul economic pe care il poate avea o astfel de catastrofa. Daca va fi ceva cu adevarat grav e posibil ca banii sa nu mai reprezinte nimic.

Daca va fi ceva cu adevarat serios, oamenii se vor indrepta spre religie.

Indrepta-ti-va spre meseriile cu profil medical.

Vinde-ti masina, cumpara dacii 1310 :D va fi privit ca un bugatti veyron cand se va observa ca e singura masina care ... merge.

In afara faptului ca economia mondiala ar scadea drastic, nu vad ce s-ar intampla.

Gandeste-te doar ce s-ar intampla daca ar disparea Google, ce efect ar avea, dupaia gandeste-te ce s-ar intampla daca ar disparea internetul, ce efect ar avea, dupaia gandeste-te daca ar disparea tot ce tine de electronica..... ar fi devastator.

Singurul mod in care poti profita este sa inveti si sa ajuti la restaurare, sau, daca se va reinventa internetul, poti cumpara domenii :). Va fi o cursa contra timp. E posibil ca limbajele de programare sa dispara si sa fie refacute.

E destul de simplu. Te gandesti ce s-a creat acum, si mai exact, din ce s-au scos bani pana acum. Iar cand va fi sa fie, vei pune tu in aplicare vechile idei.

In ziua de azi cam totul tine de electrotehnica.

Link to comment
Share on other sites

ce mentalitate a produs lumea asta in voi...

In primul rand, daca o sa pice toate electronicele o sa se duca pe pula toate economiile din lume, singurii care o sa se simta bine o sa fie bastinasii pentru ca ei n-au treaba cu asa ceva. Voi va dati seama ca n-o sa poti sa mergi cu masina? Nici cu aia pe benzina ca tot ii trebuie o scanteie sa fie pornita.

In loc sa va ganditi la modul , cum rezolvam voi ganditi "cum sa profitam". Eu va zic de acum, daca faza asta chiar e adevarata si nu se gasesc solutii din timp, n-o sa aveti voi sansa sa spargeti ATM-uri ca probabil o sa va omoare cineva pentru ultima bucata de sunca din frigider.

Daca tot am zis ca ar trebui sa ne gandim cum .. supravietuim acestui fenomen eu vin cu ideea de Walden Two, nu stiu cine a auzit de B.F Skinner sau de societatea in viziunea lui de acum 40 de ani. Acolo propune diviziunea oraselor/judetelor in orase de maxim 2000 oameni care sa se intretina singure pe metode traditionale ( ca deh, nu exista calculatorul pe vremea aia ).

Link to comment
Share on other sites

Motoarele diesel au aprindere prin compresie nu prin scanteie(dar intr-adevar ca sa fie antrenate au nevoie de un electromotor la inceput)

p3tru ai uitat de punct si virgula dupa fraza de dupa echo. Iti da eroare php-u(la semnatura)

Ar fi anarhie, controlul va fi foarte greu de instaurat datorita numarului foarte mare de oameni de pe glob.

Link to comment
Share on other sites

exact, controlul va fi IMPOSIBIL, cum poate Obama sa vorbeasca intregii tari daca n-are televiziune si cel mai rapid mijloc de transport e caruta cu cal?

De aia zic ca singura solutie e descentralizarea, control la nivel local de un "guvern" local iar orasele sa nu depinda unele de altele.

Link to comment
Share on other sites

Salut,

asa si, care este problema? Toate tampeniile astea cu 2012, sau eu mai stiu ce sunt niste abureli. Nici o finta umana nu are de unde sa cunoasca aceste detalii. Si daca ramanem fara energie, ce? Tai o gaina si mananc, ma incalzesc la foc, nu mai avem un videanu, o udrea sa ne fure de bani. Pun pariu cu voi, ca un bastinas este mai fericit ca oricare dintre noi. N-are rata la banca, mananca sanatos, n-are un basescu sa isi bata joc de ei.

Edited by Brabus
Link to comment
Share on other sites

ripoff, nu-i chiar atat de usor. Da, dupa ce se decimeaza populatia se vor intoarce la agricultura dar tu nu-ti dai seama cat de mult depinde lumea in care traiesti de tehnologie?

Unde o sa cultive aia de la oras daca n-au pamant la tara? Aia cu pamant la tara o sa fie in culmea fericirii ca pamanturile alea de nu valorau nimic acum sunt dorite dar daca 70% din populatie nu mai are unde lucra de unde o sa aibe bani sa cumpere teren?

Link to comment
Share on other sites

Ma.. oricum am vazut intr-un documentar pe discovery ca de fapt, chiar daca ar fi o furtuna electromagnetica. Se pot evita pagubele.

Se dadea ca exemplu ca atunci cand e furtuna iti scoti televizoru' din priza ca sa nu se arda. Cica la fel ar putea sa inchida toate centralele si tot ce are legatura cu retelele electrice, si in cazul unei furtuni acestea ar fi salvate.

Nu stiu daca e posibil(nu sunt expert in domeniu).

Link to comment
Share on other sites

La cati oameni lacomi exista la conducere, si nu zic de romania, vorbesc de toata planeta, nici nu s-ar gandi la o situatie in care sunt 100% siguri ca trebuie sa opreasca tot ce este legat de electricitate, sau cel putin main gridlines, ca sa salveze un salt inapoi 150 de ani... Dar daca am fi chiar asa de prosti, eu zic ca ar dura 10 ani pana si-ar reveni totul la normalul sa zicem... de acum 30 de ani. Intr-un fel ar fi utila o furtuna de genul, ca ar curata lumea de cei slabi, si ar ramane cei puternici(nu fizic, mental) ca sa poata realiza ce gafa a facut umanitatea cand a devenit dependenta de bani...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...