wernerwxw Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Salut, am gasit pe net o schema foarte interesanta a unui aparat de atras pesti. In cateva zile o sa incerc sa fac rost de componente pentru a o pune in practica. Bazat pe observatia ca pestii sunt atrasi de unele sunete sau ultrasunete , au fost concepute in acest sens generatoare electronice . Montajul prezentat este un multivibrator ce debiteaza semnalul dreptunghiular a carui frecventa poate fi modificata din potentiometru . Difuzorul este de tip miniatura de 16 -75 ohm dar se poate folosi si o casca telefonica . Intreg montajul se introduce intr-o punga de plastic si se scufunda in apa la locul dorit . In caz ca mai gasiti ceva interesant legat de aceasta treaba am rugaminte si totodata nerabdarea de a pune in practica noi circuite. O zi buna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1337 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Mi se pare ciudat sa vina pestii la un circuit, unde mai e placerea pescuitului? Nu mai bine ii curentezi ii "pescuiesti"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitty Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 bagati ba rapita la bateria de la dacie sa vezi cum plutesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
gafi Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 nice post. Tatal meu este un pescar inrait si are un dispozitiv asemanator, chiar functioneaza, vin pestii da. Bine, cred ca mai degraba vin la momeala . Bafta, asteptam sa ne spui daca l-ai facut si l-ai testat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sTrEs Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Vreun aparat de agatat barbati pentru polonic nu aveti ? macar o schema ceva..poate, poate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_nino Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Un montaj de eliminat nonvaloarea si servilismul din Romania n-ai gasit ?! Edited October 4, 2012 by El_nino Link to comment Share on other sites More sharing options...
phreak Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Vreun aparat de agatat barbati pentru polonic nu aveti ? macar o schema ceva..poate, poate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacalici Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 ce imi doresc sa fi fost mai atent la chimie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SticKyWoX Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 ce imi doresc sa fi fost mai atent la chimie.epic!Ethanol se numeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cril Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 ce imi doresc sa fi fost mai atent la chimie.2 formule mai tin minte de la chimie: cea de mai sus(a etanolului a.k.a alcool) si cea a trinitroglicerinei(TNT).@ontopic: Daca ar merge, cred ca s-ar gasi la vanzare... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AltraX Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Ori te duci la "pescuit" ori te duci la "caterinca" ? Unde mai este distractia de a sta ca "pescarul" pe balta cu undita in mana? PS : Si mie imi place pescuitul , dar nu in felul asta...Mai bine imi fac un convertizor de tensiune sa arate ca mulineta si in loc de fir, bag fir de bobinaj ) Bravo tex buna idee Edited October 1, 2012 by AltraX Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIENA Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 e bun asta la concursuri de pescuit ) iei premiul 1 cu siguranta daca merge chestia Link to comment Share on other sites More sharing options...
aelius Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 e bun asta la concursuri de pescuit ) iei premiul 1 cu siguranta daca merge chestia Mai bine imi fac un convertizor de tensiune sa arate ca mulineta si in loc de fir, bag fir de bobinaj ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
daatdraqq Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Asteptam cu nerabdare aparatul care sa faca porcu' sa se sinucida de craciun . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusman22 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Da daca curentati pestii acestia nu se mai inmultesc... toata raza aia in care s-au curentat pestii... Si este dispozitiv,o cutiuta mica de metal care face 1.000 de eur.. aia curenteaza max. 10 m sub apa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seby05 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) nu au cum sa treaca undele prin punga de plastic.. este alta treaba cu frecventele sub apa documentati-va..p.s: folositi impulsuri electrice de la un ionizator, in nici un caz sunete ca o sa pescuiti balene :)))))))) Edited October 12, 2012 by seby05 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mengele Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Pai daca aparat de atras pestii avem poate ne dai si o schema de o undita wireless Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu666 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 mai bine stau cu batu'n balta si cu lada de bere langa cu un gratar etc decat cu pungi de componente elecronice in apa fiti seriosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
freaka Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 caterinca:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...