alexbacosca1 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Inca nu m-am prins bine care e ideea la C++.Ce pot face cu el, jocuri programe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alinh0 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Di toati. Si windowsu+ 80% din toate programele /jocurile care le ai sunt in c++ . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
H3xoR Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Ar fi fost mai interesant dac? întrebai ce nu po?i face cu C++ . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexbacosca1 Posted April 19, 2013 Author Report Share Posted April 19, 2013 Ok, mersi mult pentru ajutor acum ma simt mai bine cand stiu ca sunt la mate info;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XoddX Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Adica stai stai stai... Vrei sa spui ca esti la mate info? Si nu stiai asta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kznamst Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Sincer si eu tot asa m-am trezit in clasa a-9-a, pentru ca in generala nu facusem deloc . Stiu sentimentul.P.S.: O sa iti placa limbajul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Poti sa iti faci nervi, ochii cat cepele si sa iti pierzi noptile uitandu-te la cateva linii de cod incercand sa gasesti problema.Dar are si avantajele sale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAdrian Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 Ideea este c? la ?coal? nu faci altceva decât probleme...O s? te pun? s-o codezi pe Alinu?a care are 3 mere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 La mate-info ( si nu numai) in ora de informatica faci numai teorie. Foarte rar se gaseste un profesor sa faca practica pe calculatoare cu voi si daca se gaseste, va pune sa faceti niste aplicatii vai de mama lor ( plictisitoare) ; Mai pe scurt- Teorie cat incape , si cam atat.Daca vrei sa-i dai culoare invata acasa si , daca poti, fa-ti un "hobby" din asta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexbacosca1 Posted April 19, 2013 Author Report Share Posted April 19, 2013 (edited) La mine e primul an cand fac informatica si nustiam la ce ma ajuta pentru ca pana acum profesoara ne-a dat teorie si la practica ne dadea chesti plictisitoare sa se afiseze cel mai mare cel mai mic numar si alte chesti plictisitoare Edited April 19, 2013 by alexbacosca1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutulik Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 La mine e primul an cand fac informatica si nustiam la ce ma ajuta pentru ca pana acum profesoara ne-a dat teorie si la practica ne dadea chesti plictisitoare sa se afiseze cel mai mare cel mai mic numar si alte chesti plictisitoarePlictisitoare, poate, dar folositoare, pe viitor o sa ai nevoie de tot ce faceti acum, cred ca faceti pseudocod. Asa e la inceput, nu il intelegi, ti se pare greoi, dar de cand incepi cu C++ si pui fiecare linie pe care o scri intr-un compliator si iti afiseaza rezultatul corect e ca un plus la moral. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todo Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Programarea din liceu te ajuta sa iti dezvolti o gandire algoritmica. Nimic nu e plictisitor daca o vezi ca pe o joaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber. Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Poti sa iti faci nervi, ochii cat cepele si sa iti pierzi noptile uitandu-te la cateva linii de cod incercand sa gasesti problema.Dar are si avantajele sale. Nytro tu ce limbaj de programare recomanzi? Si eu sunt interesat insa cand vad ... ca C++ stai si te uiti ca prostu la el nu rezolv nimic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyois Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Nytro tu ce limbaj de programare recomanzi? Si eu sunt interesat insa cand vad ... ca C++ stai si te uiti ca prostu la el nu rezolv nimic.In orice limbaj o sa te uiti ca prostu zile in sir ca sa gasesti errorile.PS: Daca vrei sa ajungi un programator mediu, low level, la o firma care nu e centrata pe dezvoltarea de aplicatii sau daca vrei sa ajungi administrator de [ceva]. e ok cu cat inveti in liceu+facultate.Daca vrei sa dezvolti mai mult(firma serioasa, high-level, creativitate etc.) tre sa pui mana sa inveti tu singur in plus (si sa intelegi).Nu e asa important ce limbaj inveti initial. Important e sa inveti gandirea de programator si sa intelegi structurile si modelele matematice folosite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members SynTAX Posted May 29, 2013 Active Members Report Share Posted May 29, 2013 (edited) La ce te ajuta C++? Pai te va ajuta la un lucru foarte important, cel mai important. Sa-ti dezvolti gandirea, sa intelegi algoritmii, structuri si sa te acomodezi cu asa ceva. Poti sa incepi daca vrei si cu Python, dar e mai bun C++Cat despre ceea ce inveti in scoala, cel putin in sistemul nostru, fie ca te duci la orele de sport fie ca te duci la cele de informatica este acelasi lucru. Ba chiar cred ca daca faci sport te dezvolti mai bine. Ia-ti carti, pdf-uri. Edited May 29, 2013 by SynTAX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrisTany Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 am eu o curiozitate, ziceti voi ca 80% din programe si jocuri sunt in C++, eu am inceput acum cateva zile sa invat cate putin C++, am reusit sa fac programe care sa imi calculeze anumite chestii, sau anumite "Jocuri" in consola. Dar sunt curios cum faci un program sau un joc adevarat, cum "iesi" din consola, sa faci o interfata la programul ala. Inca nu am ajuns la partea aia dar ma omoara curiozitatea, sper ca m-ati intelesCheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Pai sunt mai multe chestii de facut.Daca vrei sa faci un joc, intai trebuie fie sa creezi un motor grafic, si aici te ajuta librariile pentru directx si opengl, fie scri direct jocul fara a face un motor grafic(valabil mai mult pentru jocurile simple 2d) tot folosindu-te de directx/opengl, daca te referi la GUI(Graphical user interface) atunci si aici ai cateva alternative, fie framework-ul MFC(Microsoft Fundation Classes) care e framework-ul nativ al windows-ului si este scris peste api-ul direct al windows-ului, fie un framework third parti, si aici ai mai multe, wxwidgets, qt, sfml. O simpla cautare pe google iti va oferi informatiile necesare.Totusi daca spui ca abea te-ai apucat de cateva zile si ai facut cateva chestii in consola, iti sugerez sa mai ramai la consola o perioada pana esti capabil sa intelegi aspectele c++-ului(templates, clase, polimofrism, inheritence). Totusi pentru mfc,wxwidgets este de ajuns sa ai ceva cunostinte despre clase(parere personala). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrisTany Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 multumesc mult! voi ramane deocamdata in consola, doar vroiam sa stiu ce trebuie sa caut pe google, deoarece am incercat inainte dar nu gaseam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyois Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 E hard sa "iesi din consola". Te sfatuiesc intai sa stapanesti bine limbajul.Cand vei fi pregatit sa vezi pe youtube tutoriale c++ 3D, 2D, GUI, OpenGl (sunt o gramada de indieni). Probabil vei gasi destul de amuzant si usor sa folosesti grafica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eustatiu Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Pute?i s? îmi sugera?ii ni?te c?r?i în format PDF de C++, de preferat pe net ? Mul?umesc anticipat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stfean_Iordache Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 dar c++ nu trebuie neaparat folosit pentru programe adresate publicului larg....mai multi bani cred ca vin de la companii...de exemplu un amic de-al meu a fost angajat de o firma de constructii de fose/canale/bazine de acumulare/etc sa faca un program . tot ce facea programul ala era sa verifice la ce nivel este apa in bazin si daca trecea de un anumit nivel ii dadea drumul...si a luat o gramada de bani pentru ceva aproape banal... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members SynTAX Posted May 31, 2013 Active Members Report Share Posted May 31, 2013 Daca voi va ganditi sa invatati doar un program care face jocuri fie nu o sa-l invatati niciodata, fie nu o sa-l intelegeti niciodata.Referitor la carti, ti-am trimis PM pentru ca-s foarte multe link-uri. Daca nu ai incredere, le poti verifica cu VirusTotal sau ce altceva stii tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 dar c++ nu trebuie neaparat folosit pentru programe adresate publicului larg....mai multi bani cred ca vin de la companii...de exemplu un amic de-al meu a fost angajat de o firma de constructii de fose/canale/bazine de acumulare/etc sa faca un program . tot ce facea programul ala era sa verifice la ce nivel este apa in bazin si daca trecea de un anumit nivel ii dadea drumul...si a luat o gramada de bani pentru ceva aproape banal...Banal? Era sa cad de pe scaun. Oricum ma indoiesc ca la un asemenea sistem a folosit C++ si nu C. Ma gandesc ca a programat un microcontroller care prelucra datele de la niste senzori. Nu e rocket science dar nici banal nu e.Ontopic: @Eustatiu Eu iti recomand astea:Stroustrup: The C++ Programming Language (Third Edition)Effective C++: 55 Specific Ways to Improve Your Programs and Designs (3rd Edition): Scott Meyers: 9780321334879: Amazon.com: BooksBruce Eckel's MindView, Inc: Thinking in C++ 2nd Edition by Bruce EckelDownload: C++ Books.rar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eustatiu Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 @M2G Merci mult, dac? ?tii ?i pe variant? româneasc? ?i-a? fi ?i mai recunosc?tor. M? descurc bine ?i cu engleza dar mi-ar mai fi la îndemân? ?i în român?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 In romana:TOTUL DESPRE C SI C++ (MANUALUL FUNDAMENTAL IN C SI C++).pdfLiviu Negrescu - Limbajele C si C++ pentru incepatori vol 1 + 2.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...