Jump to content
Oust

Sa ne aducem aminte de matematica...

Recommended Posts

Posted

Pentru ca matematica este o materie frumoasa, m-am gandit sa ne aducem aminte de ea si sa rezolvam impreuna cateva exercitii usoare...

Cine raspunde corect, primeste reputatie si like.

Exercitiile:

image.jpg

Posted (edited)

52: x=2;

53: x apartine (-3;3) => x=+/- 2

54: x apartine (2;+inf) => x=5

55: x apartine (-inf; (1-radical din 5)/2) U (1+radical din 5)/2;+inf) => x=3

56: nu inteleg?!

Edited by kreplace_
  • Upvote 1
Posted (edited)
Nu va bateti capul sa intelegeti ce a scris Curiosul, de fapt el vrea sa ne arate ca are pix de la DefCamp. :))

Eh, si eu am de-ala, dar s-a gatat. Data viitoare sa ne dea pixuri care tin mai mult :))

//@akkiliON: Da, dar daca study = fail => study = fail = no study = no fail

Deci ce ai pus tu se aplica doar in cazul in care study = no study si fail = no fail

Edited by bcman
Posted

Îl fac doar pe primu ca s? î?i faci o idee, e materie de a 10-a, sunt a 10-a la mate intensiv deci ce î?i spun eu este corect.

La primu, log2 din x^2 = 2,

ce: x mai mare ca 0 (num?rul ?i baza trebuiesc s? fie mai mari ca 0 iar baza s? fie ?i dif de 1, rezolvi de ai si obtii intervalele de unde are voie sa ia valoare x-u, solutiile adic?)

x^2 = 2^2

x= +- 2

Din CE, x mai mare ca 0, r?mâne solu?ie doar 2

S= 2

Posted

Exercitiile alea le fac in jumatate de minut,fara foaie sau creion,ci doar mental.Daca chiar e tema ta pt acasa,ar trebui sa te duci la profesorul de matematica si sa-i spui:"esti nesimtit,imi jignesti grav inteligenta"

• Active Members
Posted
Exercitiile alea le fac in jumatate de minut,fara foaie sau creion,ci doar mental.Daca chiar e tema ta pt acasa,ar trebui sa te duci la profesorul de matematica si sa-i spui:"esti nesimtit,imi jignesti grav inteligenta"

Eu zic sa te duci la profesoara de romana si sa-i spui: "esti nesimtita, mi-ai jignit gramatica".

Sunt exercitii normale pentru cineva care d-abia incepe sa lucreze cu asa ceva. Este normal sa incepi cu cele usoare, sa-ti formezi mana, gandirea, ochiul.

Posted
Pentru ca matematica este o materie frumoasa, m-am gandit sa ne aducem aminte de ea si sa rezolvam impreuna cateva exercitii usoare...

Lol. Macar propune si tu o ecuatie diferentiala, neomogena de ordinul 2(at least), preferabil partiala...si atunci ma bag si eu.

Posted

SE pentru a i se rezolva tema de casa ;)