Jump to content
ZeroDoi

Schema prin care doi romani au furat o avere prin Internet Banking

Recommended Posts

Aveau 100 de lei in cont, dar au ajuns la 200.000 de euro. Schema prin care doi romani au furat o avere prin Internet Banking

Cu doar o suta de lei in cont, doi indivizi au reusit sa fure aproape 200.000 de euro de la o banca din Capitala.

Au profitat de o bresa de securitate si au facut tranzactii cu banii bancii si extrageri mai multe zile, pana cand pagubitii au anuntat politia. Doi indivizi din Bucuresti si din Bacau sunt suspectati ca au reusit sa fure banii profitand de faptul ca sistemul informatic de tip Internet Banking al bancii nu se actualiza timp de 15 minute pe zi.

In acest interval de timp, cei doi au mutat o singura suma de bani in mai multe conturi. Initial, unul dintre ei tanarul a pus 100 de lei in cont. In pauza de actualizare, a transferat banii intr-un alt cont. Apoi, a repetat operatiunea, profitand de faptul ca suma initiala nu era scazuta din cont, pentru ca sistemul un actualiza situatia financiara.

Asa a obtinut prima data 1800 de lei. Si, cand a vazut ca se poate, a continuat tranzactiile.

Suspectul scotea banii de la bancomat sau casierie, daca suma depasea 6000 de lei. A facut aceste tranzactii, zilnic timp de doua luni, pana cand banca pacalita a sesizat eroarea si a depus plangere la politie. Suma pierduta insa ajunsese la aproape 200.000 de euro.

Reprezentantii bancii nu au comentat situatia si nici nu au oferit un raspuns cu privire la sistemul de securitate. Cei doi suspecti au fost prinsi inainte sa cheltuiasca banii, iar anchetatorii au recuperat cea mai mare parte din prejudiciu.

Sursa: Aveau 100 de lei in cont, dar au ajuns la 200.000 de euro. Schema prin care doi romani au furat o avere prin Internet Banking

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, nu mi se pare corect, tranzactiile erau facute in mod legal, nu au spart banca, nu au pus tot felul de balarii pe ATM-uri, nu clonau carduri, doar transferau bani dintr-un cont in altul. Banca este de vina si ar trebuii sa-si asume toata raspunderea pentru prostia lor. Daca se intampla ca eu sa transfer din contul meu, sa zicem, 999999 RON intr-un alt cont in alea 15 minute cat sistemul nu actualiza tranzactiile, ce vina aveam eu?

Link to comment
Share on other sites

Bravo lor!

Nu stiu de voi, dar eu nu-i consider prosti/hoti/altceva.Bravo lor ce au resit sa faca, chit ca au fost prinsi, daca erau mai atenti o duceau bine.

Esti la fel de prost ca si cei care au furat prin "SKEMA" .

Deci e ok sa furi dupa mintea ta de capra lesinata. Faci parte din romanii care vor sa se imbogateasca peste noapte si pentru care munca este ceva josnic si neinteresant.

Cum sa crezi ca poti fura prin "SKEMA" asta si sa nu fii prins? Trebuie sa fii super retardat!

La munca f*t*va-n bot de parameci.

Link to comment
Share on other sites

Tot de la noi au furat, de la aia care stau la cozi ca sa le dea ratele inapoi.

Care noi ma desteptule? Banca are banii asigurati, altfel nu ar avea voie sa fie banca.

Au gasit o metoda de a exploata banca foarte inteligent, este greseala bancii, nu vad de ce se considera ca au furat, au exploatat sistemul si au profitat de prostia altora, cand avocatii va recupereaza banii de pe taxele de poluare care vi se par ilegale folosind o portita vi se pare normal, acum cu baietii astia vi se pare aiurea.

NU au hackerit ceva, NU au prostit pe nimeni sa le dea vreo parola, NU au facut nici un fel de atac asupra bancii, AU MUTAT BANI DIN UN CONT IN ALTU. UNDE ESTE ILEGALITATEA?

Edited by rtfmplay
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Faceti confuzie intre legal/ilegal si moral/imoral.

Tot ce au facut a fost sa faca transferuri. E legal sa faci transferuri. Eu daca ii trimit lui X o suma de bani, e un transfer.

Daca imi trimit mie de pe un cont pe altul, la fel. Ce e ilegal in asta? Ca banca nu deduce banii din contul sursa, nu e problema mea.

Ca e imoral ca au folosit asta pentru a castiga bani...poate da, poate nu. Depinde de perspectiva si de cine zice ce e moral si cine nu.

Problema e ca au gasit asta si au abuzat sistemul. Daca se specifica in documentul de termeni si conditii explicit ca nu ai voie sa faci asta in cazul in care descoperi, atunci or sa fie condamnati. Daca nu, nu prea cred ca au ce sa pateasca. Asta e doar o speculatie, nu am facut dreptul sa pot sa zic ca chiar asa e dar asa mi s-ar parea normal sa fie pentru ca sunt sigur ca altii care nu stiau de bresa asta au transferat bani in acelasi timp cu cei care au abuzat sistemul. Asta inseamna ca si aceia care au folosit asta in necunostinta de cauza trebuie sa plateasca?

Link to comment
Share on other sites

corect rtfmplay bine ai zis-o pe asta !

gogusan aia daca erau prosti nu mai gaseau portita , iar tu daca esti suparat pe faptul ca patronul tau nu iti da mai mult de 1000 ron pe luna nu este vina baietilor ca au gasit ei o Schema si au incep sa scoata bani !

tu daca faci o tranzactie si nu iti ia bani din cont , ce faci te duci la banca si zici bai nene am facut o tranzactie si nu mi-ati luat bani din cont , hai sa fim seriosi si nu invidiosi ca pe alti ii duce capul mai mult ca pe noi !!!

Link to comment
Share on other sites

100% din banii tranzactionati online sunt virtuali, la inchidere sau dupa 12 parca, nu stiu exact cand, se face bilantul si se sincronizeaza cu intreg sistemul. Nu pot genera bani asa in voie. Singurii care pot genera bani in voie sunt americanii si FED-ul lor(niste jegosi)

Link to comment
Share on other sites

Inteligenta=atentie+intrebari+raspunsuri, deci isi meritau banii macar pt cat au gandit.Ca au fost prinsi a fost din cauza lacomiei lor, asa ca aici mai au de lucru.....Poate or fi vrut sa vada cati bani erau in acel bancomat:)

Cred ca nu e nici imoral nici moral, ci amoral:)...la cate ne-au facut bancile....

Macar sa fi facut amor de banii aia.

Edited by aaa1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...