Jump to content
shinnok

inceput tutorial TOR

Recommended Posts

Am instalat de ceva timp torul( http://www.torproject.org/ ) atat pe windows(vista 32b) cat si pe linux(debian) si vreau sa vad spun ca este fantastic :D.Nu se compara cu nici un proxy out there sau orice altceva.Este mult mai rapid ca viteza,fara proxy checking bullshit(merge nu merge stiti voi),cat despre anonimitate nici nu cred ca mai e cazul sa va spun daca cititi pe site.Sa va spun in foarte putine cuvinte cam cum functioneaza:Treb sa instalati tor(el poate functiona atat ca client cat si ca relay(server)).In stadiul de client va creeaza un proxy socks local pe 9050 care va comunica cu un relay tor encriptat.Acel relay va face acelasi lucru la randul lui.Si tot asa.Intr-un final pachetele ajung la un relay final de unde sunt trimise la destinatie.Acelasi lucru se intampla si in sens invers.Acum ca sa puteti tunela orice aplicatie ce suporta socks prin tor e deajuns sa o redirectati catre localhost(127.0.0.1) 9050.Pentru http puteti folosi privoxy care la randul lui il redirectati catre tor.Sunt metode pentru a face sa mearga o sumedenie de aplicatii,mai ales pe linux,sa functioneze cu tor.(torify(pt aplicatii ce folos socket-uri) este magnific,deasemenea socat+altele).Eu pana acum am reusit sa fac orice aplicatie sami functioneze prin tor(in special pe linux).

Acum intrebarea este: Intrati pe site,vedeti care e treaba,si daca vi se pare interesant incercati,daca nu reusiti sa il faceti sa mearga si asta se va intampla la cel putin 5-6 dintre voi sau aveti intrebari multiple atunci postati aici in sensul ca ati vreau un tutorial si atunci am sa fac un tutorial text in romana plus video.De ce vreau sa postati pentru ca nu as vrea sa pierd timpul daca nu sunteti ineresati sau sunt cativa dar sau descurcat si singuri.Deasemenea puteti pune intrebari aici direct.

Link to comment
Share on other sites

nu cred ca am inteles exact la ce te referi,la mesengerele lor sau la host-uri conectate prin AOL sau COMPUSERVE?

EDIT:Daca intradevar te referi la hosturi ce au ca isp una din cele doua nu cred ca pot sa iti raspund,totusi la cat am citit despre tor cred car treb sa functioneze insa nu bag mana in foc.Daca ai posibilitatea sa incerci posteaza si rezultatul.Apropo AOL si COMPUSERVE is cele mai ratate ISP-uri de pe planeta. :D

Link to comment
Share on other sites

Dau un exemplu: Banuiesc ca ai auzit de Findnot si de servicile lor, ma intreb daca TOR-ul ii poate inlocui:

Findnot ofera VPN-uri cu care iti poti filtra traficul pe internet, la un moment dat am vazut ca nu ma mai lasa sa stau conectat la VPN Findnot + AOL, imi dezactivau conturile chiar daca erau platitle legal , daca E-gold se poate numii legal binenteles :).

Faptul ca ma conectez la browserul AOL (i.e.: AOL 8.0 , 9.0vr , etc, deci acel "browser" ) si folosesc browser-ul lor Intern, ma ajuta pentru ca AOL nu'mi vede ip-ul de romania ca sa'l poata da mai departe, il vede pe cel de la Findnot. Diferenta este radicala pt. cei ce au habar de ebay, eu am un stil de a lucra, poate altora le "sta" dupa ip de romania ! :)

Deci, ma pot conecta la TOR , dupa aceea la AOL ? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Mam interesat oleak despre findnot pentru ca nu stiam de el.Din ce am vazut findnot cam face exact acelasi lucru ca si tor numai ca platesti pentru el(torul este tot un fel de vpn(la concept) numai ca e distribuit plus ca schimba calea pana la destinatie din 10 in 10 min pentru fiecare conexiune noua sau la cerere).De acceea cred ca o sa functioneze Tor si apoi AOL sau compu.Merita sa incerci.

Link to comment
Share on other sites

mda... TOR e bun... sg problema e ca nu e nevoie sa te faca invizibil pe net pentru ca tocmai el e cat se poate de vizibil :))... in realitate tor este legatura dintre interfata Vidalia si sistemul in sine Privoxy.. si este detectabil pe net.. era chiar o pagina speciala pe privoxy care iti si spunea "ai privoxy activat"... te vad usor oamenii pe net.. am mai citit p'aici un topic cu google cum ca google nici nu mai stie de unde provin informatiile... poi scuza-ma da' la cati specialisti are google nici nu e nevoie sa stie... doar te ignora complet pur si simplu pentru ca detecteaza privoxy-u... e misto asa.. da' pacat ca-i detectabil :) (nush da mi se pare ca si pe hi5 daca intri cu TOR iti arata acolo "privoxy detected".. te lasa sa continui da' iti arata ca stie ca ai TOR"... puteti sa incercati.. eu deocamdata nu am TOR-u instalat

Link to comment
Share on other sites

ok degeaba ai tor ca tot esti detectat datorita acestor mici gaselnite numite cookie si pass stored in Ie asa ca daca vrei sa ai intimitate pe web tre sati stergi complet coookie-urile si sa o lasi mai moale cu descarcarile care vin ca a ajutor ex google tool bar

Link to comment
Share on other sites

Incercati si Vidalia Bundle(Vidalia+ TOR+ privoxy+ torbutton- addon mozilla)

Pentru download: aici.

Mie mi-a placut.

TOR ... foarte vechi programul si acum dupa parerea mea e casat :)

Apar destul de des versiuni noi ale lui TOR, desi a fost inceput de mult timp. Nu cred ca e de aruncat la cos (casat) sau nu cred ca daca este vechi nu este bun.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...