clausasd Posted June 3, 2015 Report Posted June 3, 2015 Urmeaza sa ma mut in Bucuresti si eram curios cam de cati bani are nevoie un tanar sa supravietuiasca in Bucuresti, tinand cont ca o sa stea in chirie? Quote
clausasd Posted June 3, 2015 Author Report Posted June 3, 2015 Cam cat costa un trai decent in Bucuresti* Quote
Nytro Posted June 3, 2015 Report Posted June 3, 2015 Chiria e costul principal, depinde in ce zona si cate camere.Garsoniere - 200-250 euro, 2 camere - 250-350 euro.Fata de viata cu parintii mai sunt: intretinerea, curentul, netul...Daca mai stai cu cineva, costurile se impart.Iar mancarea si bautura, iesirile in oras etc. depind de fiecare in parte. Quote
Birkoff Posted June 3, 2015 Report Posted June 3, 2015 cu 1000 euro te descurci, cu 2000 reusesti sa te mai si distrezi, peste 2000 euro poti sa ai si catel si purcel si 2 gagici Quote
bDyds Posted June 3, 2015 Report Posted June 3, 2015 Depinde de lifestyle. In principiu 250-300 euro chiria + intretinerea + cablu + net + curent, Mancarea inca 100 de euro in cazul in care esti chibzuit, adica daca nu mananci de fiecare data in oras si iti mai pregatesti tu cate ceva. Astea ar fi de baza, de-aici adaugi de la persoana la persoana. Quote
ssandress Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Depinde de lifestyle. In principiu 250-300 euro chiria + intretinerea + cablu + net + curent, Mancarea inca 100 de euro in cazul in care esti chibzuit, adica daca nu mananci de fiecare data in oras si iti mai pregatesti tu cate ceva. Astea ar fi de baza, de-aici adaugi de la persoana la persoana.100 euro mancarea?! Dar ce mananci tu ?Apa plata cu paine? Nici macar asa nu ai reusi sa te descurci cu 100 euro/luna.Referitor la mancare , dupa cum ai spus "un trai decent" ar insemna sa mananci cat de cat sanatos , asta inseamna diversificat /natural ..nu mai spunem de un film/teatru /club/restaurant macar 1 data -2 ori pe luna.Ar trebui sa iei in calcul si faptul ca din cand in cand mai si speli (detergent+plata utilitatilor apa ) in cazul in care ai o masina (motorina /benzina )daca nu costurile pt transport in comun (in cazul in care nu ai job ul aproape de casa) Quote
mariuss615 Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Costa foarte mult. Pe langa ce ti s-a zis mai sus mai adauga ca nu poti manca 3 mese acasa, iar o masa in oras putin mai sanatoasa te costa minim 40-50ron/zi. Quote
lupulaurentiu Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Costa foarte mult. Pe langa ce ti s-a zis mai sus mai adauga ca nu poti manca 3 mese acasa, iar o masa in oras putin mai sanatoasa te costa minim 40-50ron/zi.De ce sa nu poti manca acasa toata ziua? 95% din populatie mananca doar acasa si 50% nu au intrat in restaurante decat la nunti.La faza aia aberezi. Quote
TheTime Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 De ce sa nu poti manca acasa toata ziua? 95% din populatie mananca doar acasa si 50% nu au intrat in restaurante decat la nunti.La faza aia aberezi.Pentru ca exista cazuri in care oamenii sunt plecati de acasa 10-14 ore (program de 8 sau 12 ore de munca + 1-2 ore drumul) pe zi si trebuie sa manance undeva. Nu tot timpul se poate sa iei mancare de acasa, deci esti fortat sa mananci in oras, la preturile amintite. Sau sa faci foamea, zilnic. Quote
lupulaurentiu Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Pentru ca exista cazuri in care oamenii sunt plecati de acasa 10-14 ore (program de 8 sau 12 ore de munca + 1-2 ore drumul) pe zi si trebuie sa manance undeva. Nu tot timpul se poate sa iei mancare de acasa, deci esti fortat sa mananci in oras, la preturile amintite. Sau sa faci foamea, zilnic.Sa inteleg ca toti bucurestenii cheltuie cel putin 1200-1500 lei pe luna pt o masa in timpul serviciului(pauza de masa) ?Sunt care nici nu castiga banii aia in o luna.Aduna aia cu tigari, chirie , intretinere si vezi la ce salariu ar trebui sa iesi sa poti supravietui. Quote
TheTime Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Sa inteleg ca toti bucurestenii cheltuie cel putin 1200-1500 lei pe luna pt o masa in timpul serviciului(pauza de masa) ?Sunt care nici nu castiga banii aia in o luna.Aduna aia cu tigari, chirie , intretinere si vezi la ce salariu ar trebui sa iesi sa poti supravietui.Stai prost cu logica. Am spus ca exista cazuri, ceea ce nu implica ceea ce intelegi tu cu "toti bucurestenii".In fine, cred ca e evident ca multa lume e nevoita sa manance undeva la pranz daca lucreaza toata ziua. Quote
lupulaurentiu Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Stai prost cu logica. Am spus ca exista cazuri, ceea ce nu implica ceea ce intelegi tu cu "toti bucurestenii".In fine, cred ca e evident ca multa lume e nevoita sa manance undeva la pranz daca lucreaza toata ziua.Nu stiu care sta prost cu logica.Ai spus ca exista cazuri in care sunt plecati la munca 8-12 ore.Eu fix despre aia vorbeam. Quote
PingLord Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Cu 3500 ron pe luna ar trebui sa te descurci decent. Quote
clausasd Posted June 4, 2015 Author Report Posted June 4, 2015 In momentul actual dispun de 2200RON, desi in functie de ce proiecte mai prind pe langa salariu as putea ajunge la 2700-3000RON, din ce ati postat va trebui sa ma limitez putin cel putin primele luni pana mai prind si eu o marire. Quote
catalinadrian Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Poti sta la camin in Agronomie daca nu ti-e jena sau stiu eu. Chiria am impresia ca e undeva la 400 pe luna camera doua persoane unde ai masina de spalat, bucatarie ,baie, internet. eu fiind student aici nu am mai mult de 1000 de lei pe luna si ma descurc ok Quote
Nytro Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 In momentul actual dispun de 2200RON, desi in functie de ce proiecte mai prind pe langa salariu as putea ajunge la 2700-3000RON, din ce ati postat va trebui sa ma limitez putin cel putin primele luni pana mai prind si eu o marire.Cauta pe cineva si stati intr-un apartament cu doua camere. Ar veni 150 de euro de persoana intr-un apartament ok, in zona ok. Si intretinerea si cheltuielile s-ar imparti la 2. Ar trebui sa te descurci. Quote
Stefan-cel-Mare Posted June 16, 2015 Report Posted June 16, 2015 La servici shaorma+cola=boier.Acasa internet+PC+curent=hotel de 5 stele. Quote
WolfUniqe Posted June 17, 2015 Report Posted June 17, 2015 cand un salariu mediu e de 300 euro singur in bucuresti nu poti supravietui ! daca salariu tau ajunge la 500 euro atunci e posibil sa supravietuiesti ! dar salariu de 500 euro la 20 ani e deja inceput de bogatan in romania Quote