Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/12/16 in all areas

  1. daily quote: Muie america. Quick facts: 1. Oamenii extradati de Romania in SUA nu au calcat niciodata acolo si totusi Romania, tara pulei de babuini extradeaza fara discutie pe oricine. 2. Daca un american face infractiuni in Romania (s-a intamplat), nu pateste nimeni nimic. 3. Toti din Europa (cu exceptia elvetienilor parca) au nevoie de viza pentru a merge in SUA, timp in care orice cacat cu motz de american se plimba prin Europa fara viza. Si da, muie obama, da-l in pastele ma-sii de tigan.
    3 points
  2. @QuoVadis Guvernul asta si-a asumat niste lucruri de care e sigur ca le poate duce la bun sfarsit, problemele de care zici tu acolo nu se fac batand din palme in 3-6 luni de un program PILOT. Daca esti rupt de realitatea locala, arunca o privire pe site-ul lor ithub.gov.ro in care vei observa ca s-a facut deja un call for action, call for ideas etc. Ce vezi mai sus sunt cateva dintre ideile fezabile in timp, cu resurse minime, propuse de oamenii ce au aplicat. Cu totii ne dorim schimbari, cu totii consideram ca se face prea putin insa majoritatea scuipam in curtea altora in loc sa intram sa-i ajutam. @gaddafi Problemele ce se confunda in general la govithub sunt fix acestea: programul nu si-a propus INCA sa intervina peste proiectele existente/viitoare pentru ca se doreste a valida modelul de lucru (pot 20 de oameni full time + 1-300 voluntari sa ridice proiecte de la zero/daca da, cat de complexe? daca nu, ar putea sa "deseneze" macar arhitectura pt. proiectele complexe impartial astfel incat sa nu mai existe subiectivism in alegerea proiectului? etc). Astfel de lucruri incearca sa le faca AICI si ACUM proiectul asta. In viitorul mandat, se vor analiza rezultatele si trage concluziile - e posibil sa fie acceptat si continuat/dezvoltat sau e posibil sa fie inchis. Entuziasmul overall asupra programului e ft mare si nu cred ca locatiile de care dispune programul ar fi putut tine un numar mai mare de participanti la hackaton in acest moment, la aceasta editie pilot. Se puteau face toate lucrurile astea mai bine? Categoric, insa de la a da in cap la a veni cu o critica constructiva e cale lunga.
    2 points
  3. @QuoVadis My bad, am incercat sa nu dublez posturile cu cate un reply la fiecare, expresia respectiva era la atmosfera generala din topic. Din pacate sau din fericire, pozitia care o am in proiect ma pune fix la mijloc (nu sunt nici direct implicat in ce fac oamenii acolo, dar nici nu sunt complet outsider) insa am remarcat un lucru din momentul in care a iesit informatia publica: in Romania exista mii de probleme, cred ca doar eu am auzit zeci de probleme doar discutand cu oameni random si alte cateva zeci le-am citit prin recomandarile celor care au aplicat, si toata lumea considera ca problema observata de el e mai importanta decat celelalte si e mandatory, cand defapt toate au un grad ridicat de importanta insa apar niste probleme: - cel care identifica problema, in general este si va ramane un observator in acea zona - exista momente in care anumite probleme s-ar dori rezolvate insa nu exista un expert aproape de decidenti care sa preia sarcina (nici un expert nu vrea sa fie etichetat ca basist, pontist etc), de aceea si fluxul asta de oameni dispusi sa ajute in perioada asta de tranzitie - multa lume considera ca Ciolos & co sunt sclavii nostri, ce pe de o parte poate fi adevarat pentru ca sunt platiti din banii nostri, insa pe partea cealalta trebuie tratati asa cum sunt: un guvern ce a decis sa ajute intr-o perioada ft dificila nu de dragul furtului (toti aveau job-uri foarte misto in locuri mult mai linistite) ci din dorinta de a schimba niste lucruri de bun simt (atat pot si vor putea face); as recomanda sa ne raportam strict la cei care i-am ales si pe care i-am alege, pt ca aia ne promit lucruri si nu le fac, astia au promis putin si in mare isi tin promisiunile - se sare la gatul oamenilor oricand se incearca sa se faca ceva si nu neaparat iese corect - au o putere limitata si o folosesc asa cum pot - in spatele fiecarui program stau oameni care muncesc si care surprinzator, in putinul timp liber ce il mai au, citesc astfel de thread-uri si e foarte demotivant cand se vede repulsia si argumentele irationale, ilogice si pline de politica ce apar intr-un subiect ft simplu Last: nu sunt politician, nu-mi place shitul asta, nu stiu daca hub-ul va ramane, va evolua sau disparea, insa intre milioane de euro pe niste platforme jegoase si failute din start (vezi eRomania si muuulte altele), prefer niste pasi timizi care sa puna bazele/sau sa demonteze un model bazat pe niste KPI-uri coerente, nu "taxe" de decontat pe langa alegeri.
    1 point
  4. Unde exista acorduri intre tari, detinutii pot cere sa fie incarcerati in tara natala, in anumite conditii. In special pentru a fi aproape de casa, de familie, pentru a putea fi vizitati, etc. De exemplu UK are asa ceva: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/292519/FCO_Transfers_Home_0314web.pdf
    1 point
  5. Din ce văd, box-ul ăla e integrat în tema de WordPress.
    1 point
  6. @Andrei - sorry man, nu am vrut sa "scuip" in curtea ta sau a altora, daca asta simti. Stiu ca nu e usor sa primesti critica catre ceva ce esti investit (pe mai multe planuri). Pur si simplu puneam niste intrebari retorice, oarecum pragmatice/pesimiste in vederea alegerii proiectelor - pentru ca multe proiecte alese spre dezvoltare par a fi destinate esecului (per ansamblu) inainte de a incepe. Spre exemplu cel cu feedback-ul pacientilor. Poate ar fi trebuit sa reformulez si anume: oare nu ar fi trebuit alese proiecte unde tehnologia poate intradevar avea un impact major si unde nu depinde de antecedente? Spre exemplu: cei care au peste o anumita varsta si au lucrat mai ales pe vremea comunistilor in mai multe parti din tara, acum cand ies la pensie trebuie sa umble in toata tara sa scoata "anii de munca" si sa-i duca la casa de pensii. De exemplu un unchi a trebuit sa umble literalmente in cele 4 colturi ale tarii pentru a obtine acele date. Acolo, tehnologia ar putea elimina problema rapid, caci se poate da o lege si aloca resurse sa se digitizeze toate arhivele de genul si sa fie toate intr-o baza de date simpla care poate fi cautata de catre functionarii din administratia locala unde omul vrea sa se pensioneze. Acesta e doar un exemplu. Criticam alegerea proiectelor unde vor fi dedicate resursele si eforturile, nu oamenii implicati si nici initiativa. Criticam modul de abordare al initiativei: trebuie intai maturata podeaua inainte sa asterni covorul - altfel covorul, cu cele mai bune intentii, se murdareste si creeaza mai multe probleme. Cred ca trebuie aduse si solutii sa insoteasca criticile insa din pacate nu am solutii pentru Ro pentru ca nu mai cred ca tara isi poate reveni prin puterile proprii. Oricand ne-am zbate ca pestele pe uscat, sunt prea multe mizerii istorice adanc imbibate in popor. Oricat ar incerca guvernul actual, urmatorul, cel dupa, s.a.m.d. Marin Preda spunea ca "numai nenorociri sau bucurii mari mai pot schimba firea cuiva" insa cred ca se aplica si pentru tara / total. Fara ceva drastic, un buton de reset, care sa ne permita sa o luam de la 0 - tot carpim si irosim inele de aur (developeri, resurse, timp, inteligenta) in ratul porcilor. Anyway... good luck and hope that you prove me wrong!
    1 point
  7. Pluralsight este un site cu tutoriale asemanator Udemy, insa e facut de oameni cu experienta si nu de indieni care au citit 2 lucruri de pe internet Au o promotie de 3 months free, https://www.visualstudio.com/en-us/products/visual-studio-dev-essentials-vs.aspx Va faceti un cont de microsoft nou,sau daca aveti unu si nu aveti cont de pluralsight, va logati cu contul respectiv, dati in dreapta pe Pluralsight 3 months free, si completati ce va mai apare. Au tutoriale interesante care sunt folositoare. Whoever needs it, get it
    1 point
  8. Vreau si eu un cont daca mai are cineva? Astept PM.
    1 point
  9. https://www.sendspace.com/file/xti2oj sait oficial: https://www.elcomsoft.com/archpr.html
    1 point
  10. The first U.S. CISO outlined Tuesday a series of strategic plans he hopes to execute during his tenure, including the possible expansion of a massive bug bounty program across all .gov domains. Gregory Touhill, formerly the deputy assistant secretary for cybersecurity and communications in the Department of Homeland Security’s Office of Cybersecurity and Communications, was named to the CISO position roughly six months after the White House first announced plans — via the Cybersecurity National Action Plan, or CNAP — to create such an office. He is primarily responsible for leading cyber practices across federal agencies. “You’re going to see us do an increased push to field and use the tools and capabilities of CDM, continuous diagnostic and mitigation, so we can better do the right things the right way. It’s not just the technology, it’s also creating some new capabilities that have not been there before; such as actively looking with hunt teams through .gov for hackers, it’s improve our pen testing, it’s incorporating software assurance and perhaps a bug bounty across the federal government,” Touhill said during a speech at the 2016 AFCEA Cybersecurity Summit. He added, “frankly, if I had it my way, we would do a bug bounty across .gov and the program office in charge of the source code would reimburse the bug bounty pool once a bug is discovered.” Full article: http://fedscoop.com/u-s-ciso-wants-to-lean-on-freelance-hackers-to-improve-gov-security P.S. - bre @Byte-ul vezi ca te vor muricanii de mascota "One of his related ideas in this space is a cybersecurity awareness campaign aimed at children, which centers on a McGruff the Crime Dog-like mascot named “Byte.”
    1 point
  11. Contact Express sucks emails on the Internet according to your target market. Build targeted mailing lists without limit. Create and send professional e-mailings. First, Contact-Express is a Windows application to create lists of targeted emails and also to send your emailing. Unlike any complicated email retrieval system, you specify keywords like Google and search for emails on the Internet or on a mail directory runs at a phenomenal rate. Contact the Express emails search engine allows you to extract a database of emails from email directories or email files probably present on the Internet and therefore meet your criteria of relevance. Extracting email is extremely fast, the software offers an analysis tool to determine the potential of each keyword, your email file is qualified accordingly and customized. https://transfer.sh/qTVJn/contactexpress2015.rar Enjoy
    1 point
  12. Buna, am creat urmatoarea aplicatie pentru a veni in ajutorul fiecaruia. Haideti sa ne imaginam ca suntem la lucru sau acasa si nu vrem sa fim prinsi ca nu facem ceea ce trebuie. Indreptam webcam-ul catre usa si cand acesta detecteaza miscare o sa ascunda fereastra pe care o selectam noi. (da se poate folosi si pt cand te uiti la porn xD) https://github.com/meltingice1337/HideNow Orice critica e binevenita.
    1 point
  13. nu nu ... Material de Lucrare in Limba Manuala ... Sau Atelier de Creatie ... omu vrea sa copie .. la vreun examen .. si a , aflat de ..substanta transparenta trust him ... is just for ... manual Examination
    -1 points
  14. Buna seara, Am o intrebare stupida sa zic asa.. sau poate unora o sa li se para, mai exact am un beneficiu din partea firmei sa zic asa unde lucrez, gratuitate la utilitati.. Cum as putea sa iau bani pe consumarea de electricitate in special.. am auzit de bitcoin din ce am citit pe net intr un articol, dar necesita bani investiti in aparatura. Alte metode mai exista? Multumesc!
    -1 points
  15. Salutare! Dupa cum am mentionat si in titlu, caut CD-ul audio pentru manualul de franceza de clasa a XI-a de la editura Humanitas.
    -2 points
×
×
  • Create New...