Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/12/20 in all areas

  1. Sau e bateria pe duca si indica prost.
    2 points
  2. Dintotdeauna a exista si mereu va exista schimb de virusi de la animale catre oameni si de la oameni catre animale. Rinovirusurile care in general provoaca raceala au plecat de la pasari la om. Gripa porcina si aviara au plecat de la oameni la animale. La fel se intampla si in cazul unor virusuri nasoale, Covid nu e asa nasol dar Ebola de exemplu este si provine de la maimute. Si de fapt problema nu e ca oamenii mananca animale. Problema, in cel mai rau caz, e daca sunt mancate nepreparate. De exemplu un virus foarte asemanator Ebola a ajuns la cercetatori din Germania care lucrat cu maimute transate, din sangele lor probabil. Cel mai probabil, din punctul meu de vedere, avantajul de a manca animale "domestice" este faptul ca oamenii interactioneaza cu ele de zeci de mii de ani si trecand prin diversi virusi de-a lungul timpului, omenirea a capatat imunitate buna. De asemenea, animalele sunt o sursa foarte buna de "vaccinuri". Variola care ucidea 30% dintre cei care erau infectati a fost eradicata cu ajutorul bovinelor. Exista si o variola bovina care la om nu provoca moartea (poate in proportie de 2%) si s-a descoperit observat ca laptaresele fac o forma mult mai usoara de variola, astfel, oamenii care erau infectati cu variola bovina faceau o forma mult mai usoara si capatau imunitate.
    2 points
  3. Iarba sau pastile? Cum dai sa instalezi un apk fara sa il verifici? Da filmulet de proba? Telefonul e inca posedat de atacator?
    1 point
  4. Sars Cov 1 si 2 sunt coronavirusi de mici dimensiuni cuprinse intre 60 si 140 nanometri. Stiu ca este greu de crezut ca acest tip de virus s-a transferat de la liliac la pangolin si la miau-miau sau mai stiu eu ce specie ajungand la om tot cu o dimensiune la fel de mica poate chiar mai mica dar dupa unele studii exista un virus si mai mic decat sars cov 1 si 2, virus denumit "parvovirus" ce produce parvoviroza boala gastrointestinala fiind transmis de la rozatoare prin urina soarecilor. Virusul acesta se regaseste insa si la lilieci dar si la caini si pisici care s-au infectat de la rozatoare si care dezvolta boala. Pentru oameni in majoritatea cazurilor parvoviroza este o boala mortala, in cazul celor infectati se incearca tratarea cu antibiotice pe baza de sulfamide, cine scapa, cine nu... Coronavirusii sunt foarte multi ei fiind impartiti in mai multe clase dupa secventele genetice si dupa modul de actiune: Beta, Kappa, Alpha, Theta, etc. Pana si o forma de rino - sinuzita identificata la bovine este cauzata de un virus de tip coronavirus iar o mutatie a acestui tip de rino - coronavirus descoperita recent se pare ca se transmite si la om. Sars Cov 2 prezinta secvente de la mai multe grupe de coronavirusi dar si alte secvente foarte ciudate despre care nu voi vorbi acum. H1N1pdm09 este si el un coronavirus poate unul dintre cei mai mortali si mai contagiosi iar acest tip de virus sufera mutatii de la an la an. H1N1 EM Photo Betacoronavirusul a putut fi identificat in anul 2001 de o echipa de cercetatori in fecale iar infectia cu acest tip de coronavirus provoaca diaree acuta, infectarea bacteriilor benefice organismulu uman, iar in anul 2012 utilizand o metoda relativ simpla de testare diferita de cea Real Time PCR, metoda denumita reverse transcription loop-mediated isothermal amplification (RT-LAMP) assay for rapid detection of BCoV-1 au reusit testarea si identificarea acestui virus cu o rata de succes de 99.7%. Metoda este una mai simpla si se realizeaza la temperatura camerei cu rezultate mult mai bune comparativ cu Real Time PCR. In luna august 2020 se pare ca au redescoperit acest nou - vechi procedeu de testare LAMP. Acesti virusi sunt reali, naturali sau modificati, ei exista de zeci de ani si probabil vor mai exista mult timp in ciuda tentativei globale de a intrerupe lanturile de transmitere.
    1 point
  5. Face seo pe domeniu neinregistrat :))))
    1 point
  6. @lzomedia Nu-ti merge site'ul. 'We can’t connect to the server at lzodevelopment.com.'
    1 point
  7. Puțin off-topic, se pricepe cineva sa zică daca următoarea configurație este buna? Am un dispozitiv cu senzor de temperatura, umiditate, presiune etc, ce se alimenteaza intre 3.3 V si 4.8 V (5V maxim) consum ~40mA pe urma un digitalizer la 5V consum 15mA, un router/modem 5V 1.5 A. Senzorul trebuie sa trimita datele 24/24 prin routerul 4g. M-am gandit sa folosesc: - un panou de 12V Tensiune nominala 12 V Putere maxima 7 W 32x34cm la 229 lei : https://www.emag.ro/...5/pd/DWBB92BBM/ - Un acumlator cu gel 12V MW 7.2-12 12V / 7.2Ah 100 lei : https://www.emag.ro/...2/pd/DQJ78GBBM/ - un regulator digital 12V 24V 20A DMD 80 lei: https://www.emag.ro/...8/pd/DFBM12MBM/ - coborator de tensiune de la 12 V a bateriei la 4.8 V - 5V al senzorului si router-ului am optat pentru module: https://www.emag.ro/...5/pd/DD1Z5JBBM/ sau https://www.emag.ro/...e/pd/D3X2VBMBM/ Intrebarea mea este unde gresesc in acest mini-proiect, ce alte otiuni am la achizitionarea componentelor, si ce recomandati voi ca ar fi mai bun, sau cum ati realiza voi alimentarea in aceasta situatie. Totul se monteaza pe varful muntos Ceahlau fără posibilitate mentenanța timp de câteva luni.
    0 points
×
×
  • Create New...