Jump to content
Nytro

Google, condamnata pentru abuz

Recommended Posts

[h=1]Google, condamnata pentru abuz de pozitie dominanta de catre un tribunal francez fiindca serviciul Maps este gratuit si afecteaza concurenta[/h]

de Vlad Barza HotNews.ro

Miercuri, 1 februarie 2012, 17:52 Economie | IT

Un tribunal comercial din Paris a condamnat Google pentru abuz de pozitie dominanta dupa ce o companie de servicii de cartografiere s-a plans ca serviciul Google Maps afecteaza concurenta din piata prin faptul ca este gratuit pentru majoritatea companiilor. Firma Bottin Cartographes spune ca decizia este una istorica si reprezinta o dovada ca practicile Google in domeniul hartilor sunt abuzive, informeaza AFP.

Tribunalul a condamnat Google sa plateasca 500.000 euro daune companiei Bottin Cartographes plus o amenda de 15.000 euro.

Google spune ca va face apel si adauga ca o aplicatie gratuita si de foarte buna calitate este benefica pentru toti internautii si pentru proprietarii de site-uri. Cei de la Google mai spun ca in domeniu exista o concurenta reala.

Cei de la Bottin se arata entuziasmati ca "dupa o batalie de doi ani" s-a luat "o decizie fara precedent" de condamnare atat a Google Inc, cat si a Google France. Ei mai spun ca tribunalul a constatat ca practicile Google in domeniul hartilor online sunt abuzive si pun piedici concurentei. Compania Bottin furnizeaza servicii asemanatoare cu cele din Google Maps, insa contra-cost.

Sursa: Google, condamnata pentru abuz de pozitie dominanta de catre un tribunal francez fiindca serviciul Maps este gratuit si afecteaza concurenta - IT - HotNews.ro

Francezii astia sunt penibili...

Link to comment
Share on other sites

S-au gasit francezii din toata lumea sa dea google in judecata pt un serviciu gratuit... se vede unde incompetenta e la ea acasa, nimeni in afara de oamenii incompetenti nu au nevoie de "concurenta" loiala (haha lumea afacerilor e curata ca o latrina din India) si de protejarea drepturilor de autor.

Suna ca legea aia pe care vroiau sa o dea la noi, sa se inchida supermarketurile sambata si duminica sa faca bani micii escroci (comercianti) care cumpara produsele de la supermarket si le vand la pret dublu in piata.

Link to comment
Share on other sites

De ce sa plateasca Google orice suma pentru ca aia au recunoscut ca nu sunt capabili sa faca ceva mai bun ca si Google?

Asa pot face si eu un main in care ma chinui sa fac un motor de cautare, si ii dau in judecata.

E usor mai usor sa astepti sa primesti bani de la altii prin ordin judecatoresc decat sa pui capul la contributie. Sper sa-si faca atata reclama negativa pe chestia asta incat nimeni sa nu mai cumpere de la ei.

Francezii si informatica...

Link to comment
Share on other sites

Pentru aia care spun "are google destui bani... " WRONG. Se creaza precedent. In acest fel, se vor trezi si altii ca uite, daca ala a luat, eu de ce nu pot lua si vine cu un proces in care citeaza tot cadrul legal din celalalt proces, servit. Asta e reteta unui faliment.

Mai era o schema, din ce inteleg Microsoft a inceput sa bage tare pe AV si sa-l dea cu windowsul.. pai... cum ar fi sa se trezeasca toti sa ii dea in judecata ca el il da gratis... si nu e chiar rau..

Sa faca in plm un soft mai calumea... daca vor sa nu moara...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...