Jump to content
andreimazilu

De ce nu exista un loc special pentru incepatori?

Recommended Posts

Legenda spune ca odata, pe rst, erau numai uber haxori. Acum, marea majoritate suntem incepatori, aia care faceau treaba ori s-au retras ori s-au mutat in coreea de nord si cauta informatii sensibile despre programul nuclear american in mainframe-ul nasa,esa, si altele.

Deci, ce te intereseaza?

Link to comment
Share on other sites

In domeniul asta sunt foarte multe lucruri pe care daca nu le poti invata singur nu meriti sa le stii, iar daca incerci ceva contra cost nu inseamna ca ai invatat ceva, ci pur si simplu ai cumparat ceva informatie temporara care trece pe langa tine si-si manifesta efectul, dar nu si posesia pe care ar trebui sa o ai asupra ei (asocierea nevasta-curva).

Apoi dupa ce ai invatat baza si vine si vremea cand nu mai rezisti si ceri ajutor, trebuie sa stii cum sa-ti formulezi intrebarile si daca nu-ti sare cineva instant in ajutor (cum se asteapta majoritatea) tot e bine, poate gasesti singur raspunsul la intrebare ceea ce face sa se prinda mult mai bine informatia de tine, mai profund ... de multe ori realizezi ca nu ai intrebat ce trebuie.

Asa si cu intrebarea de mai sus, ai primit raspunsuri pe masura ei. Demonstreaza utilitatea acelei sectiuni, adu argumente pro si contra, incearca sa ne convingi chiar daca stii ca raspunsul in final tot nu va fi.

Link to comment
Share on other sites

O intrebare de genul: "Cine ma invata si pe mine programare" e mereu o intrebare sortita esecului.

E ca si cum i-ai cere unui campion de maraton sa te invete cum sa alergi mult.

Pentru toate intrebarile concrete, obiective, detaliate, bine formulate exista un raspuns. Chiar daca se refera la lucruri simple.

Link to comment
Share on other sites

@OP : download vreun client de irc , intri pe reteaua freenode si pe canalul limbajului pe care vrei sa-l inveti , ceri material de citit , citesti, ce nu intelegi intrebi acolo. Have fun.

Zic sa cauti de acolo material de citit pentru ca , dupa cum au spus si altii in acest thread, exista enorm de mult material. Problema e ca sunt extrem de multe "ghiduri" vechi si proaste precum si carti scrise prost. Pe canalul oficial de pe freenode iti sunt recomandate materiale de catre profesionisti din domeniu.

Link to comment
Share on other sites

E deja o chestie aiurea. Bine... ok... vin si incepatori dar invatati si voi ceva macar din manuale ! Luati-va de la librarii ca sunt pline ! Intrebi pe RST dupa ce ai cautat 2 sau 3 ore pe google. Vrei sa iti spun avantajul ? Cand cauti pe google nu gasesti din prima si mai citesti si mai inveti vreo 10 chestii fara sa vrei ! E un fel de invatare indirecta fara vointa. Daca intrebi pe RST, ori se trezeste careva sa iti dea programul gata facut si tie sa nu iti mai pese de nimic ca e gata, ori nu intelegi. Nu suntem profesori. Nu merge asa... e vorba de pasiune si dedicatie. Daca atunci cand vi acasa primul lucru e sa deschizi Lol-ul sau Starcraft-ul sau ce joci tu atunci poti sa fi sigur ca nu o sa ajungi nicaieri ! Trebuie sa ai placere in programare ! Sa fi cuprins de program si sa uiti de restul. Nimeni nu spune sa nu te joci, toti ne jucam de pe la 9 pana pe la 11, dar nu tot timpul si e doar de relaxare. Invata sa cauti si sa vrei sa inveti singur, nu suntem profesori, suntem ca niste colegi de clasa care te mai ajuta la teme din cand in cand, nu suntem o scoala care sa invete, doar sa ajute.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...