Nytro Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Ce parere aveti despre o categorie special dedicata "malware"-ului?Mai exact:1. Sample-uri de malware (ideea mi-a venit cand, avand laptopul unui prieten, am gasit o dracie interesanta care rebooteaza claculatorul cand vrei sa deschizi cmd sau autoruns, care "crapa", nu stiu cum, Task Manager, cand vrei sa inchizi procese si multe altele) - cu link de unde le putem descarca si analiza.2. Analiza malware: cand mai avem timp, poate unii dintre noi ne mai uitam peste astfel de programele si vedem ce fac3. Postare de programe pentru a fi analizate: aici oricine, zic eu minim 100 de posturi, va posta un program in care nu are incredere si "ne vom uita peste el". Nu cred ca va sta nimeni sa ii faca Reverse Engineering, dar o analiza rapida: se pune la startup, se autocopiaza, trimite cine stie ce parole de Firefox.. se poate face4. Articole pe aceasta tema: articole scrise de alte persoane in care prezinta analiza unor malware, lucruri noi si metode interesante de a functiona... Si nu se rezuma doar la executabile, diverse applet-uri Java, sau cod Javascript obfuscat care ascunde cine stie ce, sunt binevenite5. Chiar si coduri sursa de malware peste care ne-am putea uita ar fi okSunt doar cateva idei, ce parere aveti? Ce alte sugestii aveti pentru o astfel de categorie?Votati daca s-ar merita sa se faca sau nu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildchild Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Ar fi ok zic eu dac? s-ar posta ?i ni?te tutoriale foarte bune care s? pun? bazele analizei de malware, încât oricare vrea s? încerce ?i e posibil s? fie captivat, s? fie suficient motivat încât s? aprofundeze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
code0110 Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Personal sunt de acord cu aceasta propunere.Deoarece este un forum de "securitate it",cred ca o astfel de categorie este benefica pentru ca "intr-o lupta trebuie sa-ti cunosti dusmanul cel mai bine daca vrei sa izbutesti". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
io.kent Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Idea e buna, ar mai trebui ca sa deschideti una si pentru proxy.. sa nu se faca atatea posturi, eu le editez, le sterg si adaug... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStar Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Super idee. Si cum a spus si wildchild, niste tutoriale s-ar potrivi perfect in aceasta sectiune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
big_little Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 I'm all in!Am cateva tutoriale ptr ollydbg&stuff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zatarra Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Daca posta Reckon (sau oricare altu) sugestia asta se vota 80% nu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Daca posta Reckon (sau oricare altu) sugestia asta se vota 80% nu Conteaza mult si cum e prezentata ideea.ON: Pro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malsploit Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 o sa scriu un tutorial despre crearea unui mediu pentru analiza malware: ce aplicatii se folosesc, configurarea virtualbox/vmware etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...