Jump to content
Nytro

Categorie "Malware"

Sa facem o categorie "Malware"?  

41 members have voted

1. 1. Sa facem o categorie "Malware"?

Recommended Posts

Ce parere aveti despre o categorie special dedicata "malware"-ului?

Mai exact:

1. Sample-uri de malware (ideea mi-a venit cand, avand laptopul unui prieten, am gasit o dracie interesanta care rebooteaza claculatorul cand vrei sa deschizi cmd sau autoruns, care "crapa", nu stiu cum, Task Manager, cand vrei sa inchizi procese si multe altele) - cu link de unde le putem descarca si analiza.

2. Analiza malware: cand mai avem timp, poate unii dintre noi ne mai uitam peste astfel de programele si vedem ce fac

3. Postare de programe pentru a fi analizate: aici oricine, zic eu minim 100 de posturi, va posta un program in care nu are incredere si "ne vom uita peste el". Nu cred ca va sta nimeni sa ii faca Reverse Engineering, dar o analiza rapida: se pune la startup, se autocopiaza, trimite cine stie ce parole de Firefox.. se poate face

4. Articole pe aceasta tema: articole scrise de alte persoane in care prezinta analiza unor malware, lucruri noi si metode interesante de a functiona... Si nu se rezuma doar la executabile, diverse applet-uri Java, sau cod Javascript obfuscat care ascunde cine stie ce, sunt binevenite

5. Chiar si coduri sursa de malware peste care ne-am putea uita ar fi ok

Sunt doar cateva idei, ce parere aveti? Ce alte sugestii aveti pentru o astfel de categorie?

Votati daca s-ar merita sa se faca sau nu.

• Downvote 1