djpliku Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 http://www.verticalx.t15.org/sitewindows/index.htmlCe spune?i , ar merge ?V? rog nu m? critica?i ,mult? lume nu ?tie s? instaleze un simplu OS + Drivere. Quote
crs12decoder Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 (edited) Depinde in ce zona... chiar daca multa lume s-a mai dezghetzat, si multi au invatat cel putin cum sa instaleze un sistem de operare, tot mai e cerere pe piata de asa ceva. Trebuie sa te faci cunoscut.Intr-o zona mai restransa, daca esti cunoscut merge. Sunt oameni care de ex prefera sa-mi dea mie 100 RON pentru instalarea unui rahat de sistem de operare doar pentru faptul ca sunt cunoscut la nivel local ca avand cunostinte in domeniu. Desi eu fac acelasi rahat ca un nea' fane care are experienta de cateva luni.Nu am avut multe oferte(evident.. cine dracu ar da 100 RON pt un OS.. se pare ca sunt cativa).Motivul pt care am cerut 100 RON e ca nu am vrut deloc sa fac acel lucru... pentru simplul fapt ca aveam bani dar nu aveam timp... daca totusi e cineva suficient de tampit incat sa dea banii astia doar ca sa ma puna pe mine in miscare, atunci eu accept.Poti de ex sa te ocupi si cu crearea atestatelor de clasa a 12-a.Pt un proiect in power point luam 70 RON si imi lua 30 min sa-l fac cap-coada.Unii oameni, efectiv sunt tamaie...Chiar si in Timisoara zic ca ar merge asa ceva...Dar nu cu promovarea pe net vei face treaba neaparat. Pentru ca un nene daca nu are un sistem de operare instalat, nu are cum sa-ti vada tie site-ul. Iar daca nu stie sa instaleze un driver, cu greu se va gandi sa caute pe cineva pe google care s-o faca...Gaseste alte mijloace de promovare.Inca o chestie.. "Personal mi s-a oferit ?i 200E pentru o parol?."Suna foarte neprofesionist... ca sa nu mai vorbesc de legalitate Edited September 3, 2012 by crs12decoder Quote
djpliku Posted September 3, 2012 Author Report Posted September 3, 2012 Depinde in ce zona... chiar daca multa lume s-a mai dezghetzat, si multi au invatat cel putin cum sa instaleze un sistem de operare, tot mai e cerere pe piata de asa ceva. Trebuie sa te faci cunoscut.Intr-o zona mai restransa, daca esti cunoscut merge. Sunt oameni care de ex prefera sa-mi dea mie 100 RON pentru instalarea unui rahat de sistem de operare doar pentru faptul ca sunt cunoscut la nivel local ca avand cunostinte in domeniu. Desi eu fac acelasi rahat ca un nea' fane care are experienta de cateva luni.Nu am avut multe oferte(evident.. cine dracu ar da 100 RON pt un OS.. se pare ca sunt cativa).Motivul pt care am cerut 100 RON e ca nu am vrut deloc sa fac acel lucru... pentru simplul fapt ca aveam bani dar nu aveam timp... daca totusi e cineva suficient de tampit incat sa dea banii astia doar ca sa ma puna pe mine in miscare, atunci eu accept.Poti de ex sa te ocupi si cu crearea atestatelor de clasa a 12-a.Pt un proiect in power point luam 70 RON si imi lua 30 min sa-l fac cap-coada.Unii oameni, efectiv sunt tamaie...Chiar si in Timisoara zic ca ar merge asa ceva...Dar nu cu promovarea pe net vei face treaba neaparat. Pentru ca un nene daca nu are un sistem de operare instalat, nu are cum sa-ti vada tie site-ul. Iar daca nu stie sa instaleze un driver, cu greu se va gandi sa caute pe cineva pe google care s-o faca...Gaseste alte mijloace de promovare.Am s? v?d cum st? treaba cu acele atestate, trebuie s? fac ceva prin Timi?oara, fiindc? incep facultatea, si e nevoie:), Ave?i alte idei ? Quote
hades Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Mie mi se pare penibila partea cu "Spionaj." . Quote
djpliku Posted September 3, 2012 Author Report Posted September 3, 2012 (edited) Mersi, am s? scot func?ia searchMie mi se pare penibila partea cu "Spionaj." .Dece ? un keylogger / un RAT, merg ?i alea destul de bine.Te duci sa le instalezi Windows de pe Filelist ?Depinde de versiune, oricum atâta timp cât omul habar n-are s? instaleze un OS...Inca o chestie.. "Personal mi s-a oferit ?i 200E pentru o parol?."Suna foarte neprofesionist... ca sa nu mai vorbesc de legalitate Sunt con?tient c? e ilegal... Era una care vroia s?-i afle parola de la FB/MAIL prietenului ei, da 200E.Sunt si dispera?i din??tia credem-m?. Cât despre profesionism... eu spun s? te ab?ii. Nu te critic fiindc? nu?tiu ce-?i poate capu, te respect. Nu trebuie s? ?tiu mai mult, m? descurc cât s?-mi fac un rat/keylogger FUD sau macar UD pentru câteva antivirusuri, ca s? extrag ce-am nevoie (înafar? de CC).În concluzie, totul e explicat acolo mai dumb-friendly. Nimic nu e fals (demonstra?ie dac? e nevoie)?i site-ul se adreseaz? categoriei "low brain". Edited September 3, 2012 by djpliku Quote
shaggi. Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Stiai ca e ilegal sa instalezi windows fara licenta? Quote
djpliku Posted September 3, 2012 Author Report Posted September 3, 2012 Stiai ca e ilegal sa instalezi windows fara licenta?Da, am licen?e dar nu pentru toate versiuniile. Quote
Nokia94 Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Personal mi s-a oferit ?i 200E pentru o parol?.Cine ti`a oferit suma aia e nebun/nebuna, sau e minciuna. Quote
eXs Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Dupa parerea mea e un site destul de usot de utilizat , curat e bine pus la punct.In referenta la serviciile pe care le oferi eu zic ca nu esti scump pentru necunoscatori .GJ Quote
m1dst1k Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Chestia e ca multa lume nu ajunge sa-ti cunoasca site-ul,adica daca i s-a dus de tot windows-ul nu are cum sa-ti mai acceseze site-ul,de obicei astia-s clientii de la care poti sa faci bani ca lumea,cei care sunt chiar paraleli cu tehnologia,cei care au copii mici acasa si nici ei nu stiu ce li se intampla cu calculatorul. Quote
dekeeu Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Windows piratat de pe filelist, "spionaj" , instalezi un antivirus si ceri 50 de lei. Ori vei avea succes si "prostii" vor veni la tine fara numar , ori vei avea "succesul" ca primul tau cumparator sa fie un gabor . Quote
caramea Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Windows piratat de pe filelist, "spionaj" , instalezi un antivirus si ceri 50 de lei. Ori vei avea succes si "prostii" vor veni la tine fara numar , ori vei avea "succesul" ca primul tau cumparator sa fie un gabor .Eu cred ca niciuna din variante, dar nici militia nu va avea nimic cu tine, traim in Romania, astia n-au bani de benzina, d-apai sa cumpere instalari de OS-uri. Quote
bt.ionut Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 ar merge mai bine o shaormerie, taranii papa shaorma ! Quote
aelius Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 (edited) Nu am avut multe oferte(evident.. cine dracu ar da 100 RON pt un OS.. se pare ca sunt cativa).100 de ron inteleg ca sunt undeva la 20 de euro; un cost extrem de mic pentru instalarea unui OS. Nici nu stiu exact cat timp mai ia sa instalezi un windows, insa ma gandesc ca os-ul+driverele si ceva optimizari, sare de o ora, lucru pentru care ar trebui sa iei un minim de 50 de euro. (avand in vedere ca e Windows si nu e linux, unde ai un 80-150 euro/ora (depinde ce faci))Spre deosebire de tantalaii care rupeau discotecile noapte de noapte, noi am stat si am invatat, am facut compromisuri. De ce sa faci totul de pomana? Este IT, nu e prasit de cartofi sa ceri 100 de lei. Edited September 3, 2012 by aelius Quote
caramea Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 100 de ron inteleg ca sunt undeva la 20 de euro; un cost extrem de mic pentru instalarea unui OS. Nici nu stiu exact cat timp mai ia sa instalezi un windows, insa ma gandesc ca os-ul+driverele si ceva optimizari, sare de o ora, lucru pentru care ar trebui sa iei un minim de 50 de euro. (avand in vedere ca e Windows si nu e linux, unde ai un 80-150 euro/ora (depinde ce faci))Spre deosebire de tantalaii care rupeau discotecile noapte de noapte, noi am stat si am invatat, am facut compromisuri. De ce sa faci totul de pomana? Este IT, nu e prasit de cartofi sa ceri 100 de lei.Trebuie sa te gandesti ca e Romania, unde daca unul vinde acelasi cacat cu 1 ban mai ieftin se inghesuie lumea sa cumpere de la el. Quote
Ellimist Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Nu inteleg de ce toata lumea face atata baza. Preturile sunt destul de mici. Si eu am facut asta o vreme destul de indelungata, si dupa ce am trecut de un numar de clienti, restul au inceput sa vina singuri. Aveam vreo 2-3 saptamanal, si ieseau bani frumosi. Quote
aelius Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 (edited) Nu generalizati. Eu vand in Romania hosting la pret de 8-10 ori mai mare decat pe alte site-uri. Oamenii au inceput sa plateasca pentru calitate si suport.Chiar nu aveti nevoie de clienti ascultatori de manele care se uita sa plateasca putin. Aveti nevoie de clienti putini si buni, care stiu sa aprecieze calitatea.De ce as gazdui 10 site-uri infecte cu 2 euro, cand pot sa gazduiesc 3 cu cate 50? Cam asa e si in cazul mentenantei.Trebuie sa te gandesti ca e Romania, unde daca unul vinde acelasi cacat cu 1 ban mai ieftin se inghesuie lumea sa cumpere de la el.De ce cumparati adidasi cu 150 de euro si nu luati din piata de la tigani cu 30 de lei? Edited September 3, 2012 by aelius Quote
deserty Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 La sectiunea telefoane ai clacat rau cu preturile ! De fapt am uitat te bazezi pe cei care chiar nu stiu nimic. Quote
Robert1995 Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 ar merge mai bine o shaormerie, taranii papa shaorma !Ce vrei sa zici prin asta ? Ca eu nu ma prind.@on topic Cunosc pe cineva din oras de la mine, facea windows pe 50 de lei parca, facea cam 2-3 pe zi uneori.Nu stiu, mie mi se pare banal sa pui un cd in laptop si sa apesi, next, next, next.Intr-un fel poti sa profiti de chestia asta, oameni sunt lenesi, prea lenesi sa invete cum sa apese next, poti profita si sa cauti oameni la care sa le vinzi chestia asta. Quote
begood Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 Poti de ex sa te ocupi si cu crearea atestatelor de clasa a 12-a.am facut cateva zeci de milioane din asta + proiecte pt facultate, in liceu; un fraier a fost exmatriculat ca mi-a facut reclama Quote
root_prime Posted September 3, 2012 Report Posted September 3, 2012 lichidezi tigani contra cost Quote
MazaBoY Posted September 4, 2012 Report Posted September 4, 2012 Eu la mine in regiune fac treaba asta dar i-au 30 de lei pe o instalare.De ce fac asta ?pentru ca e prea mare saracia si nu pot cere 50 de euro la o instalare de windows plus drivere uneori ma mai ocup si de partea hardware...si asa sunt tot mai putini bine nici nu ma ocup prea tare sa imi fac reclama lumea ca cheama ca a auzit de la altu ca sunt bun...doar atat.Daca vrei sa faci treaba pret mic si multi clienti...desigur trebuie sa faci si bine.Mai e unu pe aici pe la mine face windows dar e facut sa tina maxim 3 luni... Quote
inteleptul Posted September 4, 2012 Report Posted September 4, 2012 100 de ron inteleg ca sunt undeva la 20 de euro; un cost extrem de mic pentru instalarea unui OS. Nici nu stiu exact cat timp mai ia sa instalezi un windows, insa ma gandesc ca os-ul+driverele si ceva optimizari, sare de o ora, lucru pentru care ar trebui sa iei un minim de 50 de euro. (avand in vedere ca e Windows si nu e linux, unde ai un 80-150 euro/ora (depinde ce faci))Spre deosebire de tantalaii care rupeau discotecile noapte de noapte, noi am stat si am invatat, am facut compromisuri. De ce sa faci totul de pomana? Este IT, nu e prasit de cartofi sa ceri 100 de lei.Sunt de acord. Dar cand omul munceste cu carca pe 50 ron de la 6:00 pana pe la 19:00 Quote
eXs Posted September 4, 2012 Report Posted September 4, 2012 Doar stiti ce fel e la noi in Romania , unde e ieftin hop si noi ..dar uneori conteaza si calitatea cum e si vorba aia : Dai un ban dar stai in fata ! Quote