Jump to content
puscarie

Ce business? 8.000 eur

Recommended Posts

1. poti deschide o sala de xbox-uri intr-un cartier pe undeva daca vrei sa atingi nisa asta , insa nu se fac multi bani dar si investitia este mica (te incadrezi)

2. poti deschide o spalatorie intr-o zona populata de studenti (regie) aici m-am interesat , te cam incadrezi in buget doar daca stii unde sa cauti si ce sa cumperi .Spalatoria sa nu fie la parterul caminelor etc , in zone insalubre sau prost aerisite , poti dezvolta tu

3. Covrigarie , iti poti deschide o covrigarie , te duce undeva la 6-10k euro , un covrig il vinzi cu 1 leu si el te costa 0.4 bani (nu am pus in calcul curentul ca toata aparatura nu merge pe 220 si merge pe 380 ), asta din calculele mele de acum 4 luni ,

Important pentru o afacere :

Este 80% necesar sa fii lucrat in domeniu' , nu numai pentru a porni de la 1-2 contracte , cat trebuie sa cunosti domeniul de activitate , sa nu te trezesti strain cu acte pe nisa respectiva . Eu pana pe 1 septembrie sper sa imi deschid firma , mai trebuie sa fac putine amenajari / plati si totul este ok :)

+ ca sunt cheltuieli minore care te seaca , cum ar fii , acte;e 12 mil , la cec trebuie sa platesti niste prostii , contabil , avocat , etc ...

Succes

Edited by RoEx
Link to comment
Share on other sites

Destul de des apar intrebari de genul asta pe forum... si niciunul dintre cei care intreaba ce afacere sa inceapa nu va face nimic. Nu o spun din rautate, este doar o parere (a cuiva care are cat de cat idee despre business-uri). Daca vrei sa faci ceva, tre' sa-ti urmezi instinctul, sa faci ceva care sa-ti placa, sa ai abilitati in domeniul ala... Bani se pot face din absolut orice, de la pufuleti la slot machines, dar nu oricine ii poate face.

Link to comment
Share on other sites

2. Cunosc pe cineva apropiat care se ocupa cu asa ceva de 12 ani. Faci bani cat sa traiesti nu te gandi ca e extraordinar.

Despre 1 si 3 nu stiu mare lucru.

Cat despre ideea cu barul in orasel mic:

Stau intr-un oras cu 18.000 locuitori (Statistica 2011), unde venitul mediu este de 2.200 RON/luna.

Aici sunt:

-3 bodegi

-2 localuri selecte

-2 restaurante

-1 club

-3 localuri normale(baruri)

Am un prieten foarte apropiat care si-a deschis acum un an un local aici si ii merge bine. Mai ales vara. Cu toate astea suma de 8.000 eur e una foarte mica daca vrei sa faci ceva de calitate ca sa ai clienti. Gandeste-te ca doar un espressor illy costa 1.975$

In afara de cladirea in sine, te costa sistemul de aerisire, camerele de supraveghere, canapele, scaune, mese, etc. Ca sa nu mai vorbim ca daca vrei sa faci si mancare trebuie sa-ti vinzi 4-5 rinichi ca sa achiti factura pentru echipamente.

Daca vrei sa faci o bodega, inchiriezi un spatiu si de banii aia cumperi pahare, scrumiere, si bauturile in sine(ca avans). Si la o sticla de cola mai pui 50 de bani adaos comercial ca altfel nu vine nimeni.

Masinutele se inchiriaza de la cineva care are licenta pt asa ceva si cu asta se ocupa.

Daca le iei cu chirie, acel cineva de la care le iei de obicei iti lasa tie 30% din profit. Restul ii revin lui. Intr-adevar e negociabil dar cam pe acolo se invarte treaba.

Ca sa ai tu propriile masinute e aproape imposibil fara sa ai foarte foarte multi bani. Stiu pe cineva care are licenta si imi povestea ca taxele pe care ti le percepe statul sunt imposibil de mari. Acea persoana s-a bagat in afacerea asta prin 2002 cand era mai usor.

De castigat se castiga foarte bine din ambele parti atata timp cat lumea baga. In mod clar cel mai bine castigi daca ai licenta si le dai cu chirie + sa ai un spatiu comercial unde mai bagi chiar tu din propriile masinute.

Despre ruleta nu stiu...

Ideea e ca pentru afacerile clasice trebuie mereu sa ai multi bani pentru ca ai presiuni asupra ta si din partea statului si din partea concurentei.

Nu stiu ce concept ai tu despre domeniul HORECA, insa daca te gandesti sa cumperi expressor de cafea, clar ai inceput prost. Pot sa-ti dau contacte la minim 20 de firme, distribuitori de cafea, care iti dau aparatul si macinatorul in contract de comodat, adica nu platesti nimic. Plus ca primesti cesti/scrumiere/tavite/etc.

Ps: Trebuie sa fie neaparat Illy? ;)

Edited by oldnavy
Link to comment
Share on other sites

@dicksi

nu cunosc domeniul asa bine

@RoEx

ce afacere iti pornesti?

@wildchild

ma interesez, trebuie sa stau sa ma documentez daca se poate creste unde am eu terenurile. daca este ok, fie ca asta este ce voi face sau nu, voi pune 1hectar la anul. am gasit datele omului din acel articol si voi lua legatura.

@gh551

se poate face din orice, asa este si normal. problema este ca atunci cand nu ai bani sa investesti in 10000 businessuri, si iti incepi prima afacere mai maricica, vrei sa fii sigur ca faci ce trebuie.. va pot tine la curent acusi cu voi reusi sa fac..

@GiurgiuCity

costuri prea mari, ca sa ai oameni buni pentru asta trebuie sa platesti salarii bune. vulcanizare , nu cunosc costurile inca, cunosc cativa cu asa ceva, si sunt pe minus..

@oldnavy

este bine sa faci asa ceva, daca ai o locatie buna. am vrut sa cumpar un restaurant gata facut din Bucuresti pentru ca pe actualul proprietar nu il duce capul sa il monetizeze la capacitate maxima. problema este ca nu am atata capital momentan.

In alta ordine de idei;

saptamana urmatoare ma duc in tara sa ma intalnesc cu un domn pentru a discuta despre o crescatorie de vipere. Va voi impartasi si voua daca doriti.

Link to comment
Share on other sites

Argumenteaza, te rog.

Exista un program, finantat de ministerul de finante prin AIPPIMM, pentru tineri intreprinzatori pana in 35 de ani, care sa nu mai fi avut SRL-uri, sau sa fi fost actionari in unul. Programul presupune o alocatie financiara de 50% din total investitie, desigur daca obiectul activitatii tale este eligibil. Cel putin, eu am primit finantarea, pentru cine crede ca vorbesc baloane, e usor de dovedit :)

Link to comment
Share on other sites

Exista un program, finantat de ministerul de finante prin AIPPIMM, pentru tineri intreprinzatori pana in 35 de ani, care sa nu mai fi avut SRL-uri, sau sa fi fost actionari in unul. Programul presupune o alocatie financiara de 50% din total investitie, desigur daca obiectul activitatii tale este eligibil. Cel putin, eu am primit finantarea, pentru cine crede ca vorbesc baloane, e usor de dovedit :)

Te cred pe cuvant, stiu ca se ofera finantari pentru infiintarea de afaceri. Dar tot nu-i raspunzi omului in legatura cu 'ce sa faca' :)

Link to comment
Share on other sites

Asta e business de sezon.

Nu neaparat. Daca amenajeaza locul (Si aici ma refer acoperit cu un balon , aerisire , o temperatura potrivita inauntru , mai ridicata fata de cea de afara (iarna) ) profitul ar fi constant. Aici intervine si problema amplasarii acelei piste ,undeva accesibil si cu transportul in comun si cu masina si pe jos. (Referire la distanta fata de oras ori amplasarea in oras)

Link to comment
Share on other sites

Zicea bine cine zicea mai sus ...Daca vrei sa incepi sa faci ceva, studiezi piata din zona ta si vezi nisele.Nu-s asa multi bani ca sa ai de unde alege nush ce domeniu de activitate.Altii iti mai zic sa faci depozite en-gross si sa vinzi marfa in Grecia si alte tampenii ...cu 8000 euro ...Cand intrebi pe altcineva ce sa deschizi deja e un minus din start .

Link to comment
Share on other sites

Depinde unde ai terenul respectiv, ca poti pune foarte usor 2h de ceapa, si la anul, ai profit bun daca e ingrijita si e de soi bun.

Sau pune porumb pe terenul ala si vei avea vreo 2000-3000 profit/hectar/an daca e amplasat intr-o zona buna si nu te zgarcesti la investitii;)

Link to comment
Share on other sites

@devianc3;

doar in zilele insorite :).

@oldnavy;

am trimis, mercic.

@devianc3;

dar de ce doar sa ii dublam cand putem sa ii inmultim de cateva ori.

@oldnavy;

daca ai facut asa ceva, si ai timp si pentru mine, te pot rasplati prin paypal. SRL-D este ce spui tu, daca nu ma insel, si asta se putea face de anul trecut. Faceam asta dar nu aveam unde sa imi fac sediu. Acum voi inchiria de la euroministorage.ro pentru ca e cheap si am si spatiu de depozitare.

@symboss;

estee foarte bine. cu cat mai multe opinii constructive cu atat un viitor mai bun pentru tara asta..

@devianc3;

mi-a raspuns si m-a ajutat foarte mult. am uitat de treaba cu srl-d.

@Wav3;

chiria este atat. dar carturile + mentenantele? carturile se strica repede, trebuie angajat om sa fie la locul muncii. Si ca sa nu il faci buziness de sezon, il faci intr-o parcare mare ...

@bodostyle;

nu intreb ce sa deschis. am postat aici pentru a-mi putea lumina mintea si mai mult decat este acum. eu m-am gandit la cateva posibile business-uri, dar, uite ca oamenii de aici au mult mai multe idei decat mine, si idei mai bune. Va ramane la alegerea mea ce voi face si in functie de cum imi voi face planurile , si cu noroc, sa reusesc sau nu.

@shaggi;

ma feresc de agricultura un pic de agricultura pentru ca terenurile unde le am eu nu sunt foarte roditoare, sunt la mana ploii de la dzeu, nu le pot iriga. Eu pun an de an pe 1.5 hectare porumb, si nu este foarte ok recolta, chiar daca ma ocup.

Inca ceva.. Oare se merita sa iau 1-2 masini, microbuze , sa fac transport cu ele?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...