Jump to content
a13x4nd7u

Ce distributii de Linux va plac?

Recommended Posts

am folosit vreo 3 distributii Ubuntu [softy, 7.10 si hardy], dar nu prea imi placea sa fiu sincer, eram prea lenesh sa invat pe atunci + ca nu gasesc mereu programele care le caut pentru distributia debian .. si nu prea imi place sa lucrez cu wine-ul, am calculatoru cam varza si se misca pc-ul in framer-uri cand vroiam sa lucrez cu el :(

Link to comment
Share on other sites

Il poti folosi la multe lucruri, dar e cel mai bun la scanari de toate felurile, exploituri, password attacks, sniff, hexedit, penetration test, etc.

Mai multe: aici.

Offtopic: Mie imi place mult Linux. Chiar acum sunt pe Linux, asta pentru ca am tot ce imi trebuie pentru a face aproape orice (ascultat muzica, are openoffice.org, pot programa in orice, adica am toate compilatoarele si am si GIMP pentru design), pot compila pe orice Linux orice exploit vreau, pot sa imi pornesc propriul web server pe IP-ul meu cu cookielogger sau altceva, toate astea fara sa instalez nimic in plus.

Link to comment
Share on other sites

tot nu ai raspuns ce distributie de linu folosesti ?..

ubuntu, mandriva, mandrake, kiwibuntu, distributia :))

eu nu am avut rabdare sa invat linux .. stiu avantajele .. dar cand am inceput sa ma joc prin el .. eram mai mult preocupat de gamindg si mai putin sa invat, si evident .. era un dezavantaj .. linux-u nu e facu pentru gmaeri .. asta doar daca esti expert in minesweeper :)) sau eu mai stiu ce joculet :P ... mi-am propus sa il bag din nou, acum e doar o chestiune de timp, sa imi vina mie chefu sa ma joc prin el .... oricum .. cred k o sa raman la ubuntu Hardy

Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc Mandrake 10.1, dar imi place pentru scanari, etc. Back Track 3.

Nu am mai intrat pe Windows decat pe la Liceu. Este foarte greu la inceput sa folosesti atat de des consola daca esti obijnuit cu Windows.

Cum spune si unix_chro, virusi pe Linux nu prea sunt (desi chiar eu am cautat si gasit keyloggere de Linux in C, si niste virusi in PHP), iar daca se intampla ceva pe el intotdeauna stii de ce, nu e ca la Windows. Imi mai place si ca ai sursa de la un capat la celalalt, ca sa poti invata si modifica programele, kernelul, tot.

Link to comment
Share on other sites

Folosesc Fedora 9 pentru bash scripting si programare C sub Linux in bootare duala cu Windows (inca nu ma pot debarasa de jocuri).

Dupa 2 min de la un ecran albastru si un restart (datorat inca unor cauze necunoscute) ma gandesc ca "asta nu s-ar fi intamplat daca bootam in linux". :)

Link to comment
Share on other sites

Am folosit: Red Hat, Fedora Core, Slackware 10.2, Gentoo, Debian, OpenSUSE, Ubuntu (+ diverse specii de live cd-uri).

Dintre toate, Gentoo mi s-a parut cel mai meserias. Asa am invatat multe lucruri ce tin de kernel, package management, scripting, networking, troubleshooting etc.

Ce-i drept, pe alocuri este obositor (mai ales pe post de desktop).

...intre timp m-am linistit si m-am dat pe Ubuntu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...