dicksi Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 Reteta de mici din 1929 de la Carul cu bere:Bucuresti, la 16 Iunie 1929Onorate Domnule Ofiter!Pentru caci fiecare vizita a Domniei voastre, ca si cu 20 ani in urma cele ale tatalui Domniei voastre, dimpreuna cu cinstitul Conu Iancu Caragiale este, pe langa onoare, si un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc sa dau la randu-mi dovada de cavalerism, impartasindu-va la dorinta onoratei Dumneavoastra sotii, Doamna Mariuta Baciu, retetariul de preparare ai mititeilor nostri, care,dupa cum bine stiti, sunt cei mai laudati din tot Bucurestiul..Astfel dau dovada de incredere in Domnia voastra spre a nu trada nicidecum secretul deliciosilor nostri mititei, secret pe care la randul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom, D-l Tica Preoteanu, antemergatoriul meu la conducerea bucatariei Carului.Adresez aceiasi rugaciune si onoratei Dumneavoastra sotii, Doamnei Mariuta, celei mai desavarsite amfitrioane pe care sunt bucuros sa o fi cunoscut. Perfectiunea seratelor de cina din casa Domniilor voastre, la care, multumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotararea sa va divulg taina celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteste numele in capitala, in tara intreaga si in strainatate.Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare intre mese la o halba de bere, ori ca entree, ori ca fel de mancare de sine statatoriu. Ei isi au originea in Balkan, provenind din Serbia, dar se intalnesc si in Grecia si Turcia, de unde au fost preluati de bucataria romaneasca. Cum le spune si numele, sunt niste rulouri mici, fiind si numiti astfel: mici, in Regat, din carne cu mirodenii, avand menirea sa incante gustul mesenilor. Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacam, ori la scobitoare sub forma de gustare.Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:8 grame de piper proaspat pisat marunt12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt4 grame de enibahar pisat marunt2 grame de coriandru pisat marunt2 grame de chimion turcesc pisat marunt1 gram de anis stelat pisat marunt8 grame de bicarbonat de sodiu1 lingurita de zeama de lamaie1 lingura de untdelemn1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iuteLa cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite.ProceduraSe framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi intr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pana a doua zi. Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se incalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci. Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mutard de Dijon sau mustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca.Doar si numai asa veti obtine mititei savurosi cum se zice ca numai la noi sunt. Cunosc multi din asa numitii gastronomi prin birturi si bodegi mai ales prin mahalale, care din nestiinta ori din spirit de falsa economie inmultesc aluatul de mititei cu alte soiouri de carne de porc, cal ori oaie. Afara ca scad mai putin la prajit decat cei de carne de vaca, nu au pe departea gustul si savoarea mititeilor adevarati. O greseala mare mai este si zgarcenia la condimente, mai ales la usturoiu si piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominanta a gustului atat de specific al mititeilor.Sunt fericit sa dezvalui Doamnei Mariuta acest mic secret, pe care stiu ca nu il va da mai departe, asa cum nici eu nu-l voi dezvalui decat urmasului meu Maitre Cuisinier cand imi va lua locul la Caru cu Bere! Mititeii preparati de Dansa sunt extrem de gustosi, dar simtul meu gustativ mi-a dezvaluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat si al chimionului turcesc. Cu aceste mirodenii, mititeii Doamnei Mariuta vor fi inegalabili!Va astept luna viitoare cind va intoarceti cu regimentul din manevre, dimpreuna cu Domnuii Ofiteri Dinu si Vatache spre a savura o tava de mititei si cateva halbe impreuna!Dorindu-va sanatate, voie buna si noroc, va rog a-i transmite umile sarutari de maini Doamnei Mariuta, cea mai desavarsita gospodina si Doamna din inalta societate!Dumnezeu sa va ajute!Cu respect si devotiune, al Dumneavoastra,(indescifrabil) Quote
Matt Posted May 5, 2013 Report Posted May 5, 2013 Exact asta vroiam sa postez si eu acum. ))))))))))) Quote
wildchild Posted May 6, 2013 Report Posted May 6, 2013 http://9gag.com/gag/7081890the fuck it doesn't work the tag ? Quote
sicilianul Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 Din categoria "Uite-o pe matamare in poza" avem: Quote
Active Members akkiliON Posted May 7, 2013 Active Members Report Posted May 7, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=CsATDPBFJU0 Quote
FreddieTux Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 Once, a system administrator sent out an email telling users not to respond to fake "what is your user name and password" phishing forms. He included a sample form to show people what to look out for -- then saw users reply to him with their user names and passwords, because the sample phishing form he sent along asked them to.SIOne survey found that, in public, 70 percent of people would give out their passwords in exchange for chocolate.5 Things We All Do That Make Hackers' Lives Incredibly Easy | Cracked.com Quote
eubest Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 Pentru ca atunci cand iti e foame te transformi intr-o pitipoanca Quote
Silviu Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=CsATDPBFJU0 Quote
sicilianul Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 http://www.traileraddict.com/trailer/presto/full-short-film Quote
Active Members akkiliON Posted May 8, 2013 Active Members Report Posted May 8, 2013 De la 3:50 ... ))))))) Quote
Graphik Posted May 8, 2013 Report Posted May 8, 2013 http://video2.fortuneintel.ro/kwidget/wid/_104/entry_id/0_odv7ln2y/uiconf_id/6709479 Quote
sicilianul Posted May 8, 2013 Report Posted May 8, 2013 (edited) Am facut un experiment cu manele, uitati ce zic strainii:1)Stranger: marron 5You: NoYou: Do you like ?Stranger: maroon 6You: This musicYou: ?Stranger: yesYou: Where do you come from ?Stranger: mexicoStranger: and yourYou: I am from Romania, search on google or youtube "manele romania" and you will hear something like thisStranger: aaaa yesYou: Tell your friends and your best about thisYou: Remember2)You: Do you like this ?Stranger: yepStranger: nce songYou: ThanksYou: It's called "manele"Stranger: name of audio?You: Search youtube "manele"Stranger: oh thanksStranger: language?You: RomanianStranger: niceStranger: i will downloadYou: Say to othersStranger: video?Stranger: sureYou: Wait, i will give you from youtubbeStranger: oh thts gr8You: http://www.youtube.com/watch?v=WVEmzG1saUAYou: This is Nicolae GutaStranger: sudheerYou: talk later. Dont forget to say about manele to othersYou: CheersStranger: surelyStranger: cheers:) Edited May 8, 2013 by sicilianul Quote
Javier Posted May 8, 2013 Report Posted May 8, 2013 Pe vremea lui Ceausescu, venea un om de la biserica dupa slujba de Inviere. Se intalneste cu altul, securist sub acoperire. Omul saluta: “Hristos a inviat!” iar celalalt raspunde: “Stiu, am fost informat!” Quote
stresulicy Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 (edited) se pare ca se intampla si la case mai mari, de vreo ora incerc sa intru pe site si nimic ! Edited May 9, 2013 by stresulicy Quote
malsploit Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 Nu stiu cat de amuzant vi se pare. Oricum ideea e geniala. Quote
Graphik Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 (edited) https://www.youtube.com/watch?v=XqsyvPMhWHIunde se ascundea copilu ))) Edited May 9, 2013 by Graphik Quote
Coco93 Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=W4qzi-vms7M Edited May 9, 2013 by Coco93 Quote
Active Members akkiliON Posted May 10, 2013 Active Members Report Posted May 10, 2013 (edited) Edited May 10, 2013 by akkiliON Quote
awnly3jhc2g Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 (edited) Edited May 10, 2013 by awnly3jhc2g Quote