Jump to content
Nytro

Grupuri noi

Recommended Posts

In urma unei sugestii, am decis crearea unor grupuri speciale pentru membrii pasionati de anumite limbaje de programare, sisteme de operare, vulnerabilitati web si altele.

De exemplu, unul dintre grupuri va fi "C/C++ Programmer" (sau un alt nume, nu asta e important) si va reuni membrii pasionati de aceste limbaje de programare (daca vor fi multi membrii, vom crea grupuri speciale pentru fiecare).

Care vor fi aceste grupuri vom stabili pe parcurs, in functie de cati membri vor dori sa fie recrutati si cati dintre ei vor avea cunostintele necesare pentru a fi recrutati.

O prima varianta ar fi urmatoarea:

- C/C++ Programmer

- Visual Basic 6 Programmer

- .NET Programmer

- Java Programmer

- Python Coder

- Schell Scripting Coder

- PHP Programmer

- Web Designer (HTML/CSS)

- Designer (Photoshop)

- Reverse Engineer

- ASM Master

- Malware Analyzer

- Web Vulnerability Master

- Networking Expert

- Linux Guru

- Windows Administrator

- Database Administrator

Acestea ar fi grupurile gandite in prealabil, ca sa va faceti o idee despre cum va evolua situatia. Ne-am gandit si la un grup "Trolls" pentru cei care se afla aici pentru ca nu au ce face si sunt pasionati ai categoriei Offtopic sau "Social Engineer" care nu e un termen bine definit, ramane sa decidem daca vom crea aceste grupuri.

Ideea de la care se pleaca e simpla: reunind mai multe persoane pasionate de aceleasi lucruri putem ajuta la colaborarea lor, astfel aceste persoane vor putea lucra in echipa anumite proiecte, sau cel putin vor putea discuta pe baza tehnologiilor lor preferate.

Grupurile trebuie sa lucreze pe un proiect, iar la un anumit interval de timp sa il prezinte. Daca un grup nu prezinta nimic, niciun progres, atunci va fi desfiintat deoarece ar fi inutil. De asemenea, membrii care nu vor contribui cu nimic risca sa fie exclusi din grup. Aceasta decizie va fi luata de membrii grupului.

De asemenea se va crea un regulament pentru fiecare grup si un lider, care va fi desemnat de cei din staff cu ajutorul membrilor VIP si care va intocmi acel regulament.

Procesul de recrutare e simplu: pentru inceput vom fi cateva persoane care vom intervieva recrutatii, intr-o discutie directa pe messenger, pentru ca doritorii sa piarda posibilitatea de a raspunde intrebarilor folosind Google. Daca vor fi disponibile mai multe persoane, vom putea face o conferinta intre cei care se ocupa de recrutari (pot fi mai multe persoane) si cei care doresc sa fie recrutati.

Cateva reguli de urmat:

- nu pot fi recrutati membri cu mai putin de 50 de posturi. Din posturi ne dam seama atat de interesele unei persoane, cat si despre modul de a gandi si despre cunostintele sale (nu intotdeauna). Astfel vom "cunoaste" membrii cu care vom discuta

- Daca un membru nu e acceptat intr-un grup, trebuie sa astepte minim 2 saptamani (de exemplu) pentru a putea fi din nou recrutat (un anumit interval de timp in care persoana respectiva poate invata lucruri noi)

- Alte reguli le vom stabili pe parcurs in functie de cum vor decurge lucrurile

Pentru inceput adaugati in lista ID-ul: "grupuri_rst" si daca am timp va voi putea raspunde eventualelor intrebari, oricum ideile nu sunt batute in cuie, putem face oricand modificari in functie de preferinte si necesitati.

Rugamintea mea (daca nu doriti sa primiti avertisment) este sa va abtineti de la comentarii inutile aici, sa incercati sa fiti cat mai directi si sa va exprimati clar opiniile. Nu incepeti cu "Vreau si eu", daca doriti, adaugati in lista "grupuri_rst" si vom discuta.

Daca sunteti pasionat de o anumita tehnologie si aceea nu se afla pe lista de grupuri, nu e nicio problema, daca va descurcati bine si se mai gaseste cel putin un membru, de preferat cel putin inca doi, vom crea un nou grup.

Procesul de recrutare incepe in aceasta seara in limita timpului disponibil. Probabil se va desfasura mai concret pe parcursul weekend-ului cand vom avea si noi mai mult timp liber.

Orice sugestii, idei, critici mi le puteti adresa pe messenger.

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Off topic: In sfarsit :). Multumim Nytro ca te implici.

On topic:

Grupurile trebuie sa lucreze pe un proiect, iar la un anumit interval de timp sa il prezinte. Daca un grup nu prezinta nimic, niciun progres, atunci va fi desfiintat deoarece ar fi inutil. De asemenea, membrii care nu vor contribui cu nimic risca sa fie exclusi din grup. Aceasta decizie va fi luata de membrii grupului.

Propun ca acest interval de timp sa fie de 2 saptamani (prima in care membri vor cadea de acord asupra unui proiect, si a 2-a in care vor intocmi proiectul propus, sau cum vor ei sa faca) la care se mai adauga 2 zile limita in caz ca mai au umpic de lucru si il termina.

Link to comment
Share on other sites

Sunt prea multe grupuri iar scopul lor devine mult mai abstract.

Urmari:

1. Unele vor disparea, iar in restul vor fi putini useri sau chiar care nu-si vor gasi locul/menirea (in ciuda faptului ca ar fi destule grupuri).

2. Este destul de greu pentru un grup ca "Malware Analyzer" sau "Database Administrator" sa prezinte un proiect cu timpul, chiar si restul sectiunilor de programare sau cei cu vulnerabilitati web, pentru ca desi vor fi foarte putini cei care se vor tine de treaba, domeniul ales fiind atat de exact, vor prelua intotdeauna proiectul cei buni, vor aparea momente de frustrare.

3. Problema majora este ca (bat la pariu pe 2 caramele) toate proiectele/"progresele" vor semana cu lucrurile alea teoretice care le gasim pe net, a caror aplicare nu-i vedem rostul imediat. Se va scrie despre un limbaj sau despre Linux/Windows in loc sa se scrie sa se creeze un proiect cu aplicare si utilitate in viata reala ce are nevoie, pentru desfasurarea lui, de un limbaj de programare sau de un mediu de lucru, acesta fiind folosit ca o UNEALTA nu ca un punct de plecare.

Si tocmai de aceea propun o restructurare a sectiunilor sub forma de arbore.

O sa avem 4 mari categorii generale: Developing, Media, Security, Testers.

Si acum sa incep cu ce-i mai simplu:

1. Testers

Aici vor fi cei mai multi utilizatori, cei care nu-si vor gasi locul intr-un cerc bine structurat si cei care vor sti cate putin din toate. Acestia au datoria de a testa tot ceea ce fac celelalte grupuri si de a-si da cu parerea, de a aduce sugestii, imbunatatiri, cereri, vor acorda note si verdicte insotite de argumente.

2. Media

Stiu ca pare aiurea, dar aici vor fi utilizatorii ce au cunostinte in produsele Adobe, Vegas, convertere, design, pictura, proiectare grafica, etc. Cum era odata pe ISR parca gfx team :)). Vor prezenta wallpapere, brushuri, concepte, vectori, tutoriale, efecte, generice, editari, icoane, semnaturi, logouri, vor putea lucra cu totii impreuna deoarece compatibilitatea portarilor proiectelor dintr-un soft intr-altul e foarte mare. Acum veti spune ca unii vor sta pe banca in timp ce altii lucreaza la ceva ce e mai usor si mai accesibil, ei atunci acei useri au 2 posibilitati: ori se conformeaza si-si vor expune ideile prin metode compatibile cu ceilalti, ori vor fi mutati la Testers si de acolo vor aplica mai departe unde vor dori. Intotdeauna cand se va lucra la un film/animatie vor avea nevoie de ceva detalii si materiale statice de la ceilalti sub forma de poze, spriteuri, fonturi, dar si invers cand se va dori a crea o poza dinamic realista cu umbre, reflexii, refractii si motionuri hd. Tot celor de aici li se vor putea masura progresul prin implicarea acestora in partea de web la un site, template, layout, etc.

3. Security

Pana si forumul se numeste Romanian Security Team si totusi se gasesc fel de fel de oameni cu diferite abilitati, asa ca n-ar strica daca aici vor fi pusi toti cei ce exploateaza vulnerabilitati web, atat client cat si server side, PoCuri, cisco, baze de date, cracking, ceea ce tine de sistem in general si va fi pus la un loc si win si unix. Pare ciudat, dar calitatea proiectelor va fi mai buna atunci cand lucrezi cot la cot cu dusmanul, pentru ca de exemplu daca vei scrie un articol ce are portabilitate ca aplicare pe ambele sisteme sau nu, vei putea adauga diferentele, avantajele, dezavantajele, alternativele, etc. Numai in felul asta va fi stimulata reactia celor doua parti. Si chiar si asa nu prea mai e nimic original de scris/facut despre lucrurile astea si merg puse la un loc cu cele spuse mai sus. Cei fara activitate patesc ca cei de la media si uite asa se mai scuteste munca adminului de a tot schimba, distruge sectiuni/grupuri.

4. Developing

Aici nu o sa insist prea mult, adevaratele grupuri se vor contura in timp. Aceasta sectiune va fi impartita pe 2 aspecte Web si Desktop.

La partea de web intra toti cei cu php, html, mysql, css, javascript, ajax, etc. Vor face ce stiu ei mai bine si e recomandata colaborarea lor cu cei de la media.

Desktop va fi impartit in programare procedurala unde vor intra cei cu algoritmica, asm, C/C++, stl, studiul performantelor/complexitatii, optimizare... si in programare orientata pe obiect in care intra Python, Java, VB, AutoIT, tot ce tine de clase, interfete, proiectare, abstractizare. Vor prezenta proiecte separat web si desktop. Cei de la algo si oop vor colabora cu security iar cei de la web vor colabora cu media. Testerii pot da si idei, propuneri, cereri, am mai zis.

Si astfel exista o oarecare simetrie si armonie intre grupuri -> prosperitate.

Link to comment
Share on other sites

Cum a spus cmin este cel mai bine dar as avea o intreaba, daca 1 user vrea de exemplu sa fie in 2 grupuri, de exemplu: si la security si la development cum ar putea face acest lucru? avand in vedere ca majoritatea care stiu programare mai stiu si alceva pe langa chair daca stiu doar basic stuff dar ar putea invata mai multe.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators
Cum a spus cmin este cel mai bine dar as avea o intreaba, daca 1 user vrea de exemplu sa fie in 2 grupuri, de exemplu: si la security si la development cum ar putea face acest lucru? avand in vedere ca majoritatea care stiu programare mai stiu si alceva pe langa chair daca stiu doar basic stuff dar ar putea invata mai multe.

Daca stie ambele domenii bine, poate sa intre in ambele grupuri.

Link to comment
Share on other sites

@Paul: Asta cu grupurile depinde de modul si locul in care sunt create ... sau vor fi doar niste taguri sub nickname si userii unui grup simplu vor fi mentionati intr-un thread ? Oricum pe urma ai putea trimite un mail grupului in care faci o cerere de om de rezerva sau un request de implicare intr-un proiect, se rezolva ea.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

cmiN: Prea general, la ce sa punem in aceeasi oala pe unul care stie Python cu unul care stie Java sau C++. Sunt lucruri TOTAL diferite. Grupul "Testers" nu isi are rostul, nu o sa fie proiecte de milioane de linii de cod unde sa apara sute de problema si sa fie nevoie sa fie testate de un grup de persoane. Testeri vori fi persoanele interesate de proiect care il vor folosi.

La fel si cu "Security", e mult prea vag, ce treaba are unul care stie sa gaseasca un BOF cum unul care stie SQL Injection? Care ar fi rostul sa fie in acelasi grup? Asa, la gramada... ? Nu merge.

Link to comment
Share on other sites

Si ca o idee asa, la fiecare grup sa fie un alt grup gen "n00bs" sau ceva de genu ai acolo sa fie incepatori care au voie sa scrie/citeasca dar nu au voie sa scrie, decat sa citeasca la ceea ce scriu avansatii din acel grup! adica diferite subforumuri "noobs" si "1337" sau ceva de genu!

si sub nickname sa scrie ceva in gen

Gigel123

1337

Programming/C++

sau

Gigel123

n00b

Programming/C++

E doar o idee asa...

Edited by DuTy^
Link to comment
Share on other sites

Nytro: voiam sa stimulez ideea utilitatii unui soft a practicii lui in viata cotidiana, niste useri sa vina cu o idee si altii s-o implementeze, de abia apoi sa se gandeasca ce limbaj(e) vor folosi si cum vor proceda; acestea sunt doar niste unelte, un tamplar nu-si tine toate sculele la un loc ? (ciocanul si cuiul sunt 2 chestii TOTAL diferite dar ai nevoie de amandoua ca sa bati o sipca)

Am imparit limbajele in web, algo si oop, sunt 2 oameni maxim pe forum care stiu java detasat si nu cred ca ar avea ceva impotriva daca ar fi bagati cu python la un loc, pythonul e foarte bun ca glue language deci se poate combina munca, la fel nu vad cum ar rezista singuri acei 2 oameni intr-un grup. Nu am amestecat c++ nici cu py nici cu java.

Testers era doar o imagine pentru troli, din partea mea pot face ce vor, e un fel de Others care in functie de micul lor progres individual isi pot gasi o cale catre celelalte. Si e logic ca nu vor fi proiecte mari daca ii disipi atat.

La security am vorbit ca un om alaturi de useri, pentru ca sunt 1 maxim 2 care sa se incadreze pe bucatica lor si ideea era ca in timp ce unii lucreaza la un proiect restul din grupa sau doar o particica se gandesc si lucreaza la alt proiect si tot asa in felul asta se va asigura fluenta grupului in materie de proiecte pe timp indelungat.

Toate astea au plecat de la chestia urmatoare: ce rost are sa creezi si sa distrugi cand poti crea doar atunci cand este nevoie ?

N-am spus ca astea-s grupurile si gata, se pot denumi si altfel, developer, designer, tester, security, pot fi impartite cat se poate de mult, dar sa se pastreze structura de arbore ca in caz de rupi o frunza sa nu se strice toata creanga.

Oricum toate astea depind de modul in care sunt facute si folosite grupurile, am mai spus daca sunt doar o simpla eticheta sub nume, atunci da sustin ideea ta, dar la partea de productivitate nu vad cum s-ar descurca.

P.S.: developer -> 3 grupuri nu unul singur.

Link to comment
Share on other sites

De voi depinde cel mai mult ce va iesi. Cu cat sunt mai multi doritori sa invete lucruri noi si sa lucreze pe anumite proiecte, astfel marindu-si atat CV-ul (pe mine nu m-a deranjat sa zic la interviuri ca am facut un keylogger si un crypter si nici cei care mi-au vazut CV-ul nu cred ca i-a deranjat) cat si cunostintele (doar lucrand puteti invata, degeaba cititi daca nu puneti in aplicare).

Voi incerca si eu sa ma implic in cat mai multe grupuri, in grupurile la care ma descurc si sa ajut si eu cum pot. Dar e nevoie de mai multe persoane, s-au stans cateva pana acum dar nu foarte multe.

Ramane cum am stabilit: diseara veti vedea primii recrutati. :)

Link to comment
Share on other sites

Foarte tare ideea. M-am gandit si eu la ceva care ar motiva grupurile sa-si faca treaba:

(Asta vine din partea unui disperat dupa RPG-uri)

Sa fie undeva puse lucrurile pe care ar putea sa le faca fiecare grup (cum ar veni questuri). Astea pot fi orice, de la teme de la facultate pana la proiecte gasite pe site-uri de freelanceri. Si pentru fiecare din aceste "questuri" sa fie un numar de puncte de xp. Liderul grupului X alege proiectul Y, si isi pune oamenii la treaba. Dupa ce se finalizeaza proiectul, in functie de contributia fiecaruia, toti primesc un numar de puncte de xp. (daca proiectul da z puncte de xp si sunt 5 membri, si toti muncesc la fel de mult, fiecare primeste z/5 xp) Fiecare va avea in zona unde e avatarul, locatia, nr de posturi o bara de xp si levelul pe care il are. Bineinteles, dupa ce bara de xp ajunge la maxim, creste levelul. (ca la wow)

Ideea pare cretina fiindca nu am exprimat-o eu cum trebuie, dar e o motivatie destul de buna pentru membrii grupurilor sa-si faca treaba. (zic eu)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...