Jump to content
wildchild

Problemă de probabilitate

Recommended Posts

Posted

Cred ca 25 % . Sper sa nu fac vreo gafa.

Daca alegi 1 din 4 ai sanse de 25 %

E o varianta din 4 * 100 !? Sau poate aberez :))

//Pare prea usor, e o capcana pe undeva..

Posted

A si B.

A, deoarece sunt 4 variante de raspuns si teoretic ai 25% sanse sa nimeresti raspunsul corect.

B, deoarece toti avem instincte si subconstient.Si cum se intampla cel mai des, primul raspuns care iti vine in minte e de obicei cel corect dar apoi stai si rationalizezi, alegi altceva pe baza rationamentului si constati ca ai gresit si ca defapt primul care ti-a venit in minte era bun, si apoi te intrebi de ce nu l-ai ales pe acela. :)

Posted
Cred ca 25 % . Sper sa nu fac vreo gafa.

Daca alegi 1 din 4 ai sanse de 25 %

E o varianta din 4 * 100 !? Sau poate aberez :))

//Pare prea usor, e o capcana pe undeva..

Pai la asta m-am gandit si eu, cred ca capcana ar fi ca raspunsurile sunt deja probabilitati, dar nu stiu ce sa zic.

EDIT: Fuck, acum am vazut si eu cand am citit postul lui yo20063 ca erau doar 3 variante :))

Posted
Dar a si d sunt aceleasi variante 25 %. Aici trebuie sa fie "cursa"

logica mea imi zice ca ar fi 33,3% deoarece sunt 2 variante identice, deci avem 3 raspunsuri cu totul

probabilitatea e 1 la 3 deci 33% :)

Posted

Dupa cum au zis si restul s-ar putea sa fie 50 % pentru ca daca ai ales a si nu este de aici deduci ca este altul. Deci ori e a ori e b . Ori e a ori e c. Ori e a ori e d. Ori e a ori e ba.

Deci 50 %.

Posted

Probabilitatea este raportul dintre numarul cazurilor favorabile si numarul cazurilor posibile. In cazul nostru avem un caz favorabil si patru cazuri posibile. Astfel, probabilitatea noastra are raportul 1/4. Varianta corecta fiind B, 50%.

Posted
Probabilitatea este raportul dintre numarul cazurilor favorabile si numarul cazurilor posibile. In cazul nostru avem un caz favorabil si patru cazuri posibile. Astfel, probabilitatea noastra are raportul 1/4. Varianta corecta fiind B, 50%.

Are raportul 2/4.Varianta corecta fiind B,50 % . 2 variante sunt identice.

Posted (edited)

@wildchild, scoate-ne la lumina. Ceva e dubios la porbabilitatea asta.

@Matt, daca 2 raspunsuri sunt la fel, implicit o varinata corecta ar fi si B, 50%, iar raportul ar fi 3/4. Sa ne zica wildchild care e chestia ca ma ametesc in atatea solutii. :))

Edited by Rubaka
Posted (edited)
Dac? alegi un r?spuns aleatoriu la aceast? întrebare, care este ?ansa s? nimere?ti r?spunsul corect?

A) 25%

B) 50%

C) 60%

D) 25%

Cu argumente v? rog, vreau s? v? v?d cum judeca?i.

Acum m-am prins de faza, pai raspunsul e limita din 1/oo = 0 deci sansa este 0.

Edited by Silviu
Posted
N-are cum 1/4 pentru ca sunt 2 raspunsuri la fel. Deci 2/4 :D

//Acum am vazut ca ai dat edit.

Pai de ce 2/4? Asta ar venii ca sunt 2 raspunsuri favorabile si 4 posibile.

Dar daca ne limitam doar la matematica, e un singur raspuns favorabil in caz ca nu e 25% cel corect si 4 posibile

Posted

Eu cred ca era alta intrebarea.

Raspunsurile posibile sunt 4, din care doua sunt identice. Deci alegand a sau d ajungem la aceiasi finalitate. Concluzionam ca avem doar 3 raspunsuri posibile. Sansa in cazul unui singur raspuns posibil este de 100%, in cazul a 3 raspunsuri se imparte sansa la 3, deci 33, 33%.

Posted

Avem 4 variante. Doua sunt identice, deci ne raman 3.

50% ar fi daca am avea doua de ales. Mai pe romaneste, daca nu e alba, e neagra.

Deci, oricum sansele sunt mai mici ca 50%. Automat, raspunsul ar fi A sau D.

----

Cam asta e logica mea, la ora asta.

Posted
Lumineaza-ma si pe mine cum ai ajuns la raspunsul asta:o

Pai dupa logica mea, "intrebarea" aceea poate avea o infinitate de raspunsuri si doar unul corect, deci, de aici am dedus, si am scris gresit 2/oo, e 1/oo.