begood Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Proiectul de Lege a Educa?iei a fost aprobat ieri de Guvern.Guvernul a aprobat ieri noua Lege a Educa?iei propus? de ministrul Daniel Funeriu. Proiectul va ajunge acum la Parlament, unde va putea suferi noi modific?ri, iar “pachetul” final va fi gata cel târziu la 15 iunie.Urm?torul an ?colar va veni cu schimb?ri majore pentru to?i elevii. Num?rul maxim de ore pe care îl vor face copiii din clasele I-IV va fi de 20, iar pentru cei de gimnaziu, cel mult 25.Bacalaureatul se va schimba radical. Absolven?ii claselor a XII-a vor sus?ine urm?toarele test?ri: prob? oral? la limba român?, prob? de evaluare a competen?elor lingvistice la dou? limbi de circula?ie interna?ional?, prob? de evaluare a competen?elor digitale, prob? scris? la limba român?, plus înc? dou? probe scrise.«Umani?tii», cei mai chinui?iCei de la profilul real vor fi examina?i la matematic? ?i ?tiin?ele naturii (subiectele vor con?ine întreb?ri din fizic?, chimie ?i biologie), iar cei de la uman, la geografie ?i ?tiin?ele socio-umane (istorie, economie, sociologie, filosofie ?i psihologie).Cu o evaluare atât de am?nun?it?, elevii nu vor mai ie?i de pe b?ncile ?colii “plante”. Sau, cel pu?in, asta î?i dore?te ministrul Funeriu.Un calcul simplu arat? c? absolven?ii de liceu de la profilul uman vor avea de înv??at la... zece materii pentru Bac: român?, dou? limbi str?ine, informatic?, geografie, istorie, economie, sociologie, filosofie ?i psihologie.libertatea.ro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjt Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Dar din cate am inteles eu schimbarile nu se vor aplica incepand de anul viitor adica 2010-2011 ci din 2011-2012...Uite si linkul : http://www.realitatea.net/de-cand-se-aplica-noile-masuri-ale-legii-educatiei_708784.html Edited April 13, 2010 by tjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
famouz Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 da naspa,aveam si eu sperante de mai bine:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrusKanu Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Dac? se aplic? din 2011-2012, va fi exact când voi da eu bacu' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStar Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Dac? se aplic? din 2011-2012, va fi exact când voi da eu bacu' Si eu la fel..Nu reprezinta o problema decat cea de-a doua limba de circulatie internationala, iar aici se refera probabil la franceza, la care sunt prastie...rau.., si ar mai fi biologia care nu-mi intra in capatana mai deloc.Da' cei de la real nu dau bac la info?Cei de la profilul real vor fi examina?i la matematic? ?i ?tiin?ele naturii (subiectele vor con?ine întreb?ri din fizic?, chimie ?i biologie), iar cei de la uman, la geografie ?i ?tiin?ele socio-umane (istorie, economie, sociologie, filosofie ?i psihologie).Un calcul simplu arat? c? absolven?ii de liceu de la profilul uman vor avea de înv??at la... zece materii pentru Bac: român?, dou? limbi str?ine, informatic?, geografie, istorie, economie, sociologie, filosofie ?i psihologie.«Umani?tii», cei mai chinui?iPan' acu' a fost invers parca..cei de la real aveau cel mai mult de invatat..sau am inteles rau? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demon_zone Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 daca e din 2011 e f bine. Am scapatdaca nu, partea cu dou? limbi str?ine nu prea imi convine. Urasc franceza.Cat despre proba de evaluare a competen?elor digitale, se refera la informatica(programare) sau TIC(word/ppt etc etc) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrusKanu Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 daca e din 2011 e f bine. Am scapatdaca nu, partea cu dou? limbi str?ine nu prea imi convine. Urasc franceza.E?ti de-al meu. Nici mie nu-mi convine partea cu dou? limbi str?ine, la fel, ur?sc franceza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStar Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Din cate observ, toti facem referire la lb. franceza.. este vreunu p'aci caruia ii place mai mult franceza decat engleza si sa o stie destul de bine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giok123 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 bine ca dau anu asta am scapat vad ca e din ce in ce mai rau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SENEQ_o Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 nu prea se face franceza in scolile din romania .. asa engleza mai stie lumea dar daca se da bac la franceza o sa pice peste 50%.. eu unu nu situ nimic la franceza, proba de evaluare a competen?elor digitale e gen ECDL , destul de usor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demon_zone Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 a daam recalculatsi eu dau bacu la anudeci... m-am supt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitty Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 "Urasc franceza."ME TOO. BAGAMI-AS PL IN EA!!!!! Si in Funeriu, futu-i mortii lui, trebuia sa-l omor cand am avut ocazia ((((((((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N-W-A Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 sa dea ma-sa lu funeriu si cu tot guvernul lu basescu bacul la 10 materii. belimi-ar pula de insecte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitty Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Auziti ce zice in Libertatea:"Cu o evaluare atât de am?nun?it?, elevii nu vor mai ie?i de pe b?ncile ?colii “plante”."Pai futu-ti mortii ma-tii, evaluarea ne pregateste pe noi, sa nu fim "plante"?? Cum sa nu fim "plante" cand avem ca profesori niste retarzi????????? (((((((((((((((((((((((((((((((((Planta e ma-ta, tac-to, tot neamu ma-tii, ca 90% de aici sunt mai maturi si mai capabili decat oricare retard din invatamant. Sa ajungi la 7 metri sub Dolanescu Funeriule, vorba lu Pax Edited April 13, 2010 by Fitty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrusKanu Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Da' noi nu putem face grev?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjt Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Da' noi nu putem face grev?? Greva ? Aici te calca toti in picioare...tu chiar crezi ca lor le pasa de soarta elevilor ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLegoLLaS Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 De noi ii doare pe ei fix la 10 metri in spate.Sa dea ai lor bine si gata. Si +1 urasc franceza!!! se lipeste de mine ''ca apa de gasca'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CODEX Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 noroc ca dau anu astaam sacapatv-am pupatma si duc din romania daca il iau cum sa rezisti aici mah deja o ia lumea razna ce visezi noaptea dimineata pui in practica la tot poporu asta da guvernare Nu facem Partidul RST ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SENEQ_o Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 O intrebare:S-a votat aceasta schimbare? sau doar a fost inaintata catre guvern sau unde tb sa fie iaintata ... poate totusi nu ma apuc acuma sa invata franceza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimuletzu1 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Uhh ce bn ...dau anul asta eu .. is mari idioti cu sistemul lor de invatamant , ce face scoala , liceul si facultatea? te invata sa fii sclavul societatii si sa muncesti o viata intreaga ca robul... intrebarea e pt ce? Ca sa platesti taxe si impozite de kkt la stat ... dreq sa ii ia ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 lol 10 materii??? ati supt-o! Invatati maghiara ca forma de protest!Las ca iar se ia ministrul de Spiru Haret in exces de zel, e dat afara si se schimba legea invatamantului, ca de obicei.Sau asta e faza cu sfarsitul calendarului mayas in 2012? Mayasii n-au trecut bacu de 10 materii?!... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexalghisi Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 pacat ca is din 95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildchild Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 is curios daca a fi mai greu,ca de!sunt destul de multe materii!eu am dat anu trecut din 5 si n-am invatat decat cu 3 zile inainte de fiecare si tot l-am luat cu 9 50 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...