begood Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 (edited) Am aplicat la vreo 30 companii pe bestjobs sa vad daca reusesc sa prind una (part time). Treaba asta a durat in jur de 3 ore, eu avand CV-ul facut in prealabil.Azi dimineata primesc telefon de la o companie X care angajeaza. Toate bune si frumoase, in CV am precizat ca stiu JAVA la nivel mediu, iar ei doreau sa ma cheme maine la interviu. Not ok, am amanat pana pe miercuri (25.01) (azi fiind joi 19.01) pe motiv de examen luni.N-am programat in viata mea in JAVA. Am experienta in C / ASM / C++ si C#, cel din urma tot la basic level.Viitorul (hopefully) meu angajator vrea ca IDE eclipse + JAVA JDK. Informatii relevante gasite + primite :Eclipse and Java for Total Beginners: Lesson 1Java Interview Question,Interview questions Java,Java Interview,Questions JavaIndex of /Users/M2G/Java/Index of /Users/M2G/Java/Java.J2EE.Complete/Resurse Java pentru incepatori • BitCellhttp://docs.oracle.com/cd/E17409_01/javase/tutorial/getStarted/cupojava/netbeans.htmlVoi face o arhiva cu toate cartile ce le parcurg si documentatia text / video / etc.Postez updates as I go. Va rog nu postati linkuri catre 1000 de site-uri, nu am timp fizic sa le parcurg, caut in principal cod sursa comentat pentru diferite probleme des intalnite.Wish me luck !//de ce postez pe rst ? motivatie : get another job or gtfo. Edited January 21, 2012 by begood Quote
sandabot Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Da-le o prima impresie ca vrei si poti invata rapid iar daca tine o sa fi si angajat si cu mai mult timp de studiat java Quote
black01 Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 inseamna ca vrea sa creezi programe poate pentru android, sau cel putin sa ajuti la creerea de programe, nu pot sa te ajut cu nimic, am incercat si eu dar am facut cativa pasi spre un mic programel....tot ce pot sa-ti spun e multa BAFTA Quote
Surge Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 invata bine cateva design patterns, cel putin factory, proxy etc astea mai importante, in general un angajator care nu te ia doar pt un proiect si vrea ca tu as fii un asset pt firma se uita mai mult la o intelegere generala a concetptelor de baza si la organizarea codului, daca astea le intelegi sintaxa nu iti ia mult sa o inveti. (stiu chestia asta de la cineva care era asistent la interviuri exact pe java.)Pt tutoriale de la 0 ar trebui sa iti ia am o zi doua si explica toate conceptele de baza de la novice pana aproximativ la intermediar, si pe urma are si de la intermediar in sus: Succes! Quote
raynor009 Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Hah! Java in 5 zile asta e ca si cum ai spune C++ intr-o saptamana. Quote
begood Posted January 19, 2012 Author Report Posted January 19, 2012 Hah! Java in 5 zile asta e ca si cum ai spune C++ intr-o saptamana.Daca reusesc atunci ma angajez. Daca nu, I suck big time.Vom vedea ! Quote
wildchild Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Am uitat s?-?i spun c? lab-urile ce ?i le-am trimis sunt luate de aici din cartea de aici http://highscore.googlecode.com/files/Thinking%20In%20Java%204th.pdf iar rezolv?rile la problemele propuse adi?ional le g?se?ti aici. Thinking in Java 4th Edition - Solutions to ExercisesDe asemenea, chiar dac? scrii repede c? trebuie s? parcurgi, s? ai grij? la lizibilitate.In Java trebuie sa fie structurat frumos, conteaz? mult. Quote
begood Posted January 19, 2012 Author Report Posted January 19, 2012 (edited) @ wildchild mersi de linkuri si recomandari, evident incerc sa scriu cod curat.Eclipse and Java Video Tutorials - Browse /1. Total Beginners/Version 1.0 at SourceForge.netacum vizionez astea.si citesc in paralel http://free4dummies.blogspot.com/2010/08/learn-java-in-weekend.htmlLE: am vizionat primul tutorial, m-am apucat de cursurile de la wildchild (le voi posta mai tarziu sau la sfarsitul aventurii) Edited January 19, 2012 by begood Quote
Nytro Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Cauta cartea "Java de la 0 la expert", am vazut-o pe la Diverta parca. Acopera mult din ceea ce inseamna Java si e explicata pas cu pas. Inca o data spun, cred ca e printre cele mai bune carti pe care le-am citit. PS: Sfatul meu e sa nu te angajezi, nu intr-un domeniu despre care nu stii foarte multe pentru ca e posibil sa nu iti placa. Cel mai bine cauti un job cu limbajul de programare care iti place. Quote
totti93 Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Nu stiu Java, dar daca te descurci cu limbaje OOP atunci poti invata in 5 zile bazele. Ai spus mai sus ca stii C#, e tot OOP. Trecerea va trebui sa fie un pic mai usor.Oricum, imi pare rau ca nu te pot ajuta, dar sper sa reusesti! Iti doresc mult success! Quote
Andrei Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Cauta cartea "Java de la 0 la expert", am vazut-o pe la Diverta parca. Acopera mult din ceea ce inseamna Java si e explicata pas cu pas. Inca o data spun, cred ca e printre cele mai bune carti pe care le-am citit. PS: Sfatul meu e sa nu te angajezi, nu intr-un domeniu despre care nu stii foarte multe pentru ca e posibil sa nu iti placa. Cel mai bine cauti un job cu limbajul de programare care iti place.Nu stii != nu iti place. Bafta! Sa ne spui si noua cum a decurs tot. ) Quote
DarkyAngel Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Nu stii != nu iti place. Bafta! Sa ne spui si noua cum a decurs tot. )e posibil sa nu iti placa.Nu a zis c? nu îi place, a zis c? poate nu îi va pl?cea, oricum, î?i doresc succes, o s? caut ?i eu s?-?i postez ceva linnkuri peste care m-am uitat mai demult . Quote
cifratorul Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 iti recomand sa parcurgi toate "java interview questions" pe care le gasesti. good luck! Quote
bcman Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Iti recomand aceste 2 torrente de pe docspedia: 1 si 2 cu toate ca e posibil sa nu ai timp sa le citesti. Nu sunt sigur daca ai cont pe docspedia (din ce imi aduc aminte, ofereai invitatii pe acest tracker, deci presupun ca ai). In caz contrar, ti-le uploadez eu undeva si iti dau link. Bafta si sper sa reusesti. Quote
begood Posted January 19, 2012 Author Report Posted January 19, 2012 Iti recomand aceste 2 torrente de pe docspedia: 1 si 2 cu toate ca e posibil sa nu ai timp sa le citesti. Nu sunt sigur daca ai cont pe docspedia (din ce imi aduc aminte, ofereai invitatii pe acest tracker, deci presupun ca ai). In caz contrar, ti-le uploadez eu undeva si iti dau link. Bafta si sper sa reusesti.timp e ceea ce n-am. cu mare placere le-as citi. Quote
begood Posted January 21, 2012 Author Report Posted January 21, 2012 Ei bine, m-au intrebat 5 persoane daca am facut ceva progres.Azi nimic. Nu-s destul de motivat. + am un examen luni si nici la ala nu m-am pregatit, imi atarna deasupra capului ca drobu de sare.Am luat tutorialele de la lynda, trag un ochi la noapte. Quote
M4T3! Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 Nu ti pierde vremea cu tutoriale si carti lungi. Invata sintaxa asa foarte in mare si uitate pe probleme rezolvate. Daca gasesti ceva pune aici ca si eu sunt interesat. Tutorialul ce ti l a dat surge pe youtube si eu l am parcurs,thenewboston e uploaderul, dar e cam lung, eventual poti cauta doar ce vrei tu. Astept sa faci o selectie si eventual sa uploadezi aici ce ai mai primit si te a ajutat. Succes Quote
begood Posted January 21, 2012 Author Report Posted January 21, 2012 (edited) Ma indoiesc ca ma va angaja compania daca are impresia ca eu nu-s in stare de acel job.Nu incerc sa insel pe nimeni, daca trec bine, daca nu, iarasi bine. Edited January 21, 2012 by begood Quote
begood Posted January 21, 2012 Author Report Posted January 21, 2012 @Gecko :Ai dreptate in parte, dar uite ce : daca nu-s multumiti de mine, oricum voi fi intr-o perioada de proba de 3 luni.Dar sanse mai mari sunt sa nu-l trec. Quote
coffee Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 (edited) N-am fost niciodata la un interviu, ma descurc cu banii. In ce consta ? Vreau sa aud putin din experienta voastra, poate am sa incerc .begood edit : te rog fara offtopic. Edited January 21, 2012 by begood Quote
bcman Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 Multa bafta la interviu, dar si la examene!Si eu as fi interesat de materialele folosite de tine. Tine-ne la curent. Quote
begood Posted January 21, 2012 Author Report Posted January 21, 2012 le voi posta in ordinea in care am impresia ca ar fi bine sa fie vizionate / invatate. Quote
Zatarra Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 PS: Sfatul meu e sa nu te angajezi, nu intr-un domeniu despre care nu stii foarte multe pentru ca e posibil sa nu iti placa. Cel mai bine cauti un job cu limbajul de programare care iti place.Subscriu. Quote
pyth0n3 Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 (edited) Sams teach yourself java in 24 hours Sams Teach Yourself Java 6 in 21Days daca bagi 4 zile intro ziDar cum au spus mai sus , daca nu iti place nu are rost sa te bagi doar in cazul in care nu ai alternative si esti obligat atunci e ok Edited January 21, 2012 by pyth0n3 Quote