dicksi Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Motivarea deciziei prin care Curtea Constitu?ional? a stabilit c? Legea 82/2012, cunoscut? drept Legea „Big Brother”, nu este conform? legii fundamentale a fost publicat? ast?zi în Monitorul Oficial. Toate datele persoale ale clien?ilor stocate de furnizorii de telefonie trebuie ?terse, iar companiile nu au voie s? le mai înregistreze, începând de ast?zi. Este efectul invalid?rii Legii Big Brother, dup? ce motivarea Cur?ii Constitu?ionale a ap?rut în Monitorul Oficial.Decizia prin care judec?torii au stabilit neconstitu?ionalitatea Legii „Big Brother”a fost luat? în iulie. Legea prevedea obligativitatea furnizorilor de telefonie fix? ?i mobil? ?i de internet s? re?in? timp de 6 luni anumite date ale abona?ilor care s? fie trimise, la cerere, autorit??ilor din domeniul siguran?ei na?ionale pentru ac?iunile de prevenire, cercetare, descoperire ?i urm?rire a infrac?iunilor grave. Curtea de Justi?ie a Uniunii Europene (CJUE) a invalidat, în 8 aprilie, Directiva 2006/24/EC privind p?strarea datelor de trafic informa?ional, cunoscut? ?i ca Directiva Big Brother.CJUE a statuat c?, prin impunerea p?str?rii datelor ?i permi?ând accesul autorit??ilor na?ionale competente, directiva reprezint? o imixtiune deosebit de grav? în drepturile fundamentale la respectarea vie?ii private ?i la protec?ia datelor cu caracter personal. În plus, faptul c? p?strarea ?i utilizarea ulterioar? a datelor sunt efectuate, f?r? ca abonatul sau utilizatorul înregistrat s? fie informat, poate da persoanelor vizate sentimentul c? via?a lor privat? este obiectul unei supravegheri constante.De ast?zi, stocarea datelor personale nu mai este permis? Quote
io.kent Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Au mai mâncat o ciorba si le-a mai venit mintea spre Apus! Acum o sa înceap? haos crackeri hekari s?rb?toresc cu cimpoaie si cu mici Quote
d4rkm4nx Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 (edited) Stati linistiti ca nu e data pentru noi e data tot pt ei cei de la Cotroceni sau Victorie , s-a dat pe ascuns legea asta daca este adevarat, eu nu am auzit pe nimeni sa vb de legea asta pana azi.Am mai pierdut un punct Base , baga castile la naftalina. Edited September 4, 2014 by d4rkm4nx Quote
kznamst Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Pai dupa ce au colectat toate datele, ce era sa faca acum? Sa dea lege ca s-a terminat. Quote
Shinoo Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 muie gaboooooooori :> in sfarsit ceva ok :> Quote
sandabot Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Ma mir ca s-a promulgat o lege ce pune dreptul cetateanului in frunte chiar in Romania, simbolistic am mai facut un pas spre eliminarea ideologiilor comuniste. Quote
daatdraqq Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Legea in sine e buna , aplicarea ei in Romanie este defectuoasa . Romanul este tentat sa faca abuzuri la orice nivel , de ascultat telefoane oricum se vor asculta asa cum a fost mereu ,cu sau fara lege . Quote
lutulik Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 de ascultat telefoane oricum se vor asculta asa cum a fost mereu ,cu sau fara lege .Dar vor mai fi valabile ca dovezi? Quote
daatdraqq Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Dar vor mai fi valabile ca dovezi?Din moment ce te asculta si stiu ce ai de gand sa faci ,probabil ca nici nu mai e nevoie . Quote
wildchild Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 M? mocofanilor, e an electoral. Nu visa?i c? lupt? careva pentru voi! Quote
fusername Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Nici asta cu anul electoral nu tine. Mult mai multe voturi ar castiga cu zahar si ulei. Quote
CocolinoRST Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 De acum înainte o s? auzi?i mai multe manele la vecini.Motiv? : P?i motivul este c? hackeri, crackeri s?rb?toresc de rup aceast? nou? informa?ie . Quote
Sveratus Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 deci acuma fiind numarul meu anonymous pot sal pun pe site-uri de verificare pentru lucruri mai putin legale dar totodata poate fi si o capcana pentru noi... cine poate sti Quote
ipascu33 Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 "muie U.E a se citi Uniunea Europeana" parazitii Quote
io.kent Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Astai legea parlamentarilor! 1. Te na?ti obosit si tr?ie?ti pentru a te odihni.2. Iube?te-?i patul ca si pe tine însu?i. 3. Odihne?te-te ziua ca s? po?i dormi noaptea. 4. Dac? vezi pe unu' c? se odihne?te, ajut?-l!5. Munca înseamn? oboseala. 6. Nu face ast?zi ce po?i face ?i mâine. 7. F? cât mai pu?in, iar ceea ce ai de f?cut f? s? fac? al?ii. 8. Prea mult? odihn? nu a omorât pe nimeni. 9. Când î?i vine pofta s? munce?ti, a?eaz?-te ?i a?teapt? s?-?i treac?.10. Dac? munca înseamn? s?n?tate, atunci: tr?iasc? boala! 11. Serviciul nu este cârcium? s? stai toat? ziua în el. 12. La munc? trebuie s? te a?ezi în a?a fel încât s? mai încap? ?i al?ii Quote
visualcd Posted September 5, 2014 Report Posted September 5, 2014 Cum ar spune cineva... " Se d? momeal? la pe?ti ... " s? se vad? care sare ?i îsi reia activitatea dup? ce crede c? nu mai e ascultat sau monitorizat Quote
Active Members SynTAX Posted September 5, 2014 Active Members Report Posted September 5, 2014 Doamne ca?i oameni naivi exist? in Romania. Voi chiar crede?i ca a?a ceva se pune in practica? Quote
quadxenon Posted September 5, 2014 Report Posted September 5, 2014 DIn moment ce sunt la vanzare cartele la un leu e useless si daca ar asculta.Cine are de vorbit chestii importante nu le vorbeste la telefon, sau in cel mai rau caz voip sau cartele din piata.Chestia ca la unii le place sa se creada hackeri si pt niste chestii ce le vorbesti la telefon incep sa iti spuna :´´ Aud niste beep-uri, bag pula cred ca imi e ascultat telefonul´´ Quote
mah_one Posted September 5, 2014 Report Posted September 5, 2014 Cel mai probabil inevitabilul s-a produs............ Quote
dustfeather Posted September 5, 2014 Report Posted September 5, 2014 Diferenta de data asta cred ca este faptul ca legea este data de Curtea Constitutionala. E putin mai greu de schimbat ceva in conditiile astea. Nu sunt expert in stiinte politice ... dar cred ca are mai multa valoare o decizie a Curtii Constitutionale decat o lege votata in parlament. Idk, I might be wrong Quote
burybuzau Posted September 6, 2014 Report Posted September 6, 2014 Uita?i aici ?i hot?rârea cu pricina:Decizia nr. 440 din data de 08.07.2014 privind re?inerea datelor private. Quote