Jump to content
yoyois

Cum ai conduce tu Romania?

Recommended Posts

Dupa cum a remarcat si @Che s-a discutat mult despre Romania si despre politicienii autohtoni. Am observat mai multe persoane mentionand faptul ca "toti politicienii sunt corupti/rai", "nu se va schimba nimic" sau "sa luptam, sa dam politicienii jos".

 

Intrebarea mea vine in felul urmator:

Daca tu personal ai detine puterea in tara: presedinte sau prim-ministru sau lider de partid

 

1. Cum ai conduce tara? Cum ai indrepta situatia actuala a Romaniei?

2. Ce politica ai urma? (dreapta, stanga, progresist, conservator)

3. Ce relatii externe ai mentine? (cu Rusia, SUA, China, India)

4. Care ar fi obiectivele principale ale mandatului tau pe termen scurt? Si cum le-ai realiza? (ex lupta anti-coruptie prin DNA, SRI  sau  reducerea taxelor prin marirea sectorului privat  sau   .. )

5. Care ar fi obiectivele principale ale mandatului tau pe termen lung? Si cum le-ai realiza?
6. Cum ai mentine puterea in stat? (aliante politice, mita electorala, ..)

 

 

Fiind un exercitiu de imaginatie si educatie politica, recomand sa veniti cu propuneri si ideei. Nu cred ca e productiv un raspuns de tipul :"Nu conteaza ca oricum suntem toti papusile lui Billy-Gates"

PS: Nu trebuie raspuns dupa tipar, am pus doar niste intrebari pe care personal le consider importante.

 • Like 1
 • Sad 1
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@yoyois Personal cred ca nu poti face absolut nimic cu sistemul asta care este acum fiindca toate elementele puterii in stat sunt diluate maxim posibil si o data cu asta si responsabilitatea. Scopul fiind acela de divide et impera adica de subordonare. Daca ceva nu merge bine fiecare arata cu degetul spre altul ca ala se ocupa cu asa ceva iar ala la randul lui face la fel si tot asa.

Ca sa existe o scapare ar trebui un sistem bazat 100% pe meritocratie iar sistemul de vot sa fie diferit, mai exact impartit in doua:

1. Cenzitar + IQ atunci cand trebuie sa se voteze o lege care implica banii. Puterea fiecarui vot fiind data de taxele colectate de la acea persoana * IQ-ul acelei persoane fiindca poti fi bogat si prost si atunci distrugi tot sau bogat dar sa nu platesti taxe si atunci nu vad de ce ai decide tu ce sa se faca cu banii stransi de catre stat din taxe din moment ce tu nu ai pus nici un ban acolo.

2. Social/Moral -> atunci cand se voteaza legi care au legatura cu societatea si moralitatea gen pedepsirea hotilor/criminalilor etc.

 

Parlamentul si guvernul sa nu mai existe si oamenii sa poata propune legi chiar de pe telefonul mobil si tot ei sa le voteze. Gnaditi-va ca sunt copii geniali care ar putea veni cu idei frumoase.

 

Presedintele sa aibe rolul de mascota pe care il are si in ziua de azi dar sa nu mai aiba drept la gratieri.

 

Pedepsele duble sau chiar triple pentru cei din sistemul bugetar (doctori, politisti, procurori, judecatori etc.) si daca ai fost prins sa se confiste tot cu dobanda plus nu mai ai dreptul la pensie.

 

Dreptul la sanatate si la serviciile sociale (exculs justitie) sa fie in functie de contributie fiindca nu e normal sa cotizezi luna de luna, ani de zile si sa nu ai nevoie de nimic iar cand ai nevoie sa nu fie de unde sau sa trebuiasca sa astepti dupa asistati social chiar si un an de zile pana iti vine randul. Iar doctorii daca nu respecta asta automat penalizati. Fiecare sa aiba un card colorat specific in functie de contriubutie si cum ai ajuns la spital sa bagi cardul pe hol si in functie de culoare sa ai prioritate, nu ai culoare potrivita stai la coada iar daca cotizezi intri in fata fiindca tu contezi pentru sistem. Si nu stiu daca nu cumva ar trebui sa intri si in fata urgentelor daca acestea au o culoare mai mica, astfel toti vor fi motivati sa cotizeze si sa-si declare veniturile sau sa munceasca mai mult si astfel sa se ridice socitatea.

 

Corporatiile si toate firmele straine sa fie taxate mult mai mult decat cele locale care ar putea fi chiar si netaxate o perioada de inceput pentru incurajare.

 

 

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant!

Ai niste puncte bine formulate.

 

Eu remarc

 

 

13 minutes ago, Che said:

Gnaditi-va ca sunt copii geniali care ar putea veni cu idei frumoase.

Dar vezi ca unii parlamentarii sunt platiti sa scrie legi, sa se informeze de cum arata o lege buna sau o lege proasta. Cu sistemul tau risti sa-ti propuna legi oameni ne-educati juridic, sau mai rau McDonalds si Apple.

 

In plus de ce s-ar chinui cineva sa scrie si promoveze o lege daca nu ii beneficiaza? Vei avea Ads pe facebook de la companii private, ca sa votezi legea X care le convine lor?

 

 

17 minutes ago, Che said:

Dreptul la sanatate si la serviciile sociale (exculs justitie) sa fie in functie de contributie

Aici am o problema cu persoanele cu handicap sau defavorizate.

Daca tu nu poti munci din cauza unui handicap, atunci nu ai dreptul la un medic? Trebuie sa astepti la coada pentru ca nu ai bani/nu ai parinti bogati?

 

Smecherii mai bogati ar putea cotiza putin mai mult ca tine si tu ramai sa mori pe hol, pentru ca nu iti permiti inca 10lei/luna pentru card rosu.

Cum adresezi problema pacientilor bolnavi de cancer sau alte boli grave care platesc zeci de mii de euro pe tratamente si nu isi mai permit sa cotizeze la fel de mult ca tine?

 

 

23 minutes ago, Che said:

Corporatiile si toate firmele straine sa fie taxate mult mai mult decat cele locale care ar putea fi chiar si netaxate o perioada de inceput pentru incurajare.

Care e logica incurajarii firmelor 'infiintate' in Romania decat in alte tari?

Firmele urmeaza acelasi TVA, salariu, impozit, legistaltie, nu depinde de 'tara de origine'.

Alungarea firmelor deja existente duce la concedieri masive (daca se inchide Dacia, Carefour, Ikea, H&M, McDonalds)

Link to comment
Share on other sites

In opinia mea ar trebui eliminat 90% din populatia globului.

 

Sunt sanse minime cu 6 intrebari

 

1. administrare hrana gratuita pentru muncitori - locuinte;

2. pedepse uriase pentru criminali, pedofili si hoţi;

3. colaborare externa cu: Noua Zeelandă (civilizatie), Coreea de Nord, Afganistan;

4. in cateva cuvinte...

 

Edit: uitat sa precizez: 

 

 1. Cyber Security
 2. Intarirea fortelor terestre, sub-marine, aviatice

 

 

 

Edited by Kev
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, yoyois said:

Dar vezi ca unii parlamentarii sunt platiti sa scrie legi, sa se informeze de cum arata o lege buna sau o lege proasta. Cu sistemul tau risti sa-ti propuna legi oameni ne-educati juridic, sau mai rau McDonalds si Apple.

Pai am zis ca scapam de toti astia si poporul da legi si tot poporul voteaza pentru varianta care implica banii sa fie IQ * bani iar pentru social sa fie doar IQ ca nu am zis si asta iar referitor la a doua parte sa aiba drept de vot oricine, indiferent de varsta, rasa, religie, minoritate de orice fel etc. dar doar care a trait cel putin 20 de ani daca nu este nascut in Romania sau orice varsta daca familia lui este din Romania si traieste in Romania si el/ea este neascut(a) in Romania. Prin urmare gigantii pe care i-ai pomenit nu ar avea ce sa faca. Legile trebuie sa fie date de romani pentru romani nu de straini pentru romani sau de cei care nu traiesc in aceasta tara sau nu au trait indeajuns ca sa isi dea seama de problemele acestei tari.

 

7 hours ago, yoyois said:

In plus de ce s-ar chinui cineva sa scrie si promoveze o lege daca nu ii beneficiaza?

Crede-ma ca atat timp cat sunt care isi verifica vecinii si cunoscutii pe Facebook sau si-i pandesc pe vizor ca sa vada la ce ore vin si la ce ora pleaca vor fi intotdeauna care vor face treaba asta.

Si chiar de nu va fi tot va fi un lucru bun fiindca legile nu vor mai fi facute pe interes ci din necesitate si ca sa rezolve o problema si asta va face sa se selectelze doar oameni bine intentionati fiindca indiferent ce lege propui si indiferent de ce IQ ai daca nu este votata de restul populatiei atunci tot nu reusesti sa-ti dai tu legi care sa te favorizeze doar pe tine.

7 hours ago, yoyois said:

Vei avea Ads pe facebook de la companii private, ca sa votezi legea X care le convine lor?

Si vei face asta avand in vedere ca ele nu traiesc in Romania dar tu da? Si chiar daca faci este foarte posibil sa nu o voteze ceilalti. Si daca faci asta poate nu ai IQ-ul destul de mare si asta inseamna ca e un lucru bun ca votarea legii sa fie in functie de IQ sau de IQ * bani ca asa nu pot da si vota legi aia cu IQ scazut ca sa sufere toti ceilalti si cu IQ mare si nu numai din cauza lor.

7 hours ago, yoyois said:

Aici am o problema cu persoanele cu handicap sau defavorizate.

Daca tu nu poti munci din cauza unui handicap, atunci nu ai dreptul la un medic? Trebuie sa astepti la coada pentru ca nu ai bani/nu ai parinti bogati?

Se pot face si exceptii desi in Romania cica sunt destui handicapati care sunt nevazatori si ei conduc masini (nu vreau sa fac pacate si sa vorbesc prostii dar asa am auzit, poate nu-i adevarat, nu stiu)  sau multi alti bolnavi inventati si numarul acestora poate este mult mai mic si poate este mai suportabil. Oricum, scutirea acestora nu va fi o problema fiindca se vor aduna bani mult mai multi din contributii pe varianta asta cu tratament preferential in functie de cat contribui.

7 hours ago, yoyois said:

Daca tu nu poti munci din cauza unui handicap, atunci nu ai dreptul la un medic? Trebuie sa astepti la coada pentru ca nu ai bani/nu ai parinti bogati?

Doamne Fereste! Dar raspunsul este: bai sa stii ca DA! Chiar asta fac si in momentul de fata: astept la coada si nu ma bag in fata. Adica ce-i daca iti astepti randul ca sa beneficiezi de un serviciu pentru care NU ai contribuit? Macar beneficiezi de acel serviciu. Sper sa nu vorbesc prostii dar mi se pare normal desi pare crud ceea ce zic. Si nu zic sa fii lasat sa mori dar sa-ti astepti randul. Si la cati bani se vor strange gandeste-te ca nu vei avea de asteptat ca se vor face noi si noi si noi spitale si mai mari si cu acces mai rapid.

7 hours ago, yoyois said:

Smecherii mai bogati ar putea cotiza putin mai mult ca tine si tu ramai sa mori pe hol, pentru ca nu iti permiti inca 10lei/luna pentru card rosu.

La cati bani se vor strange nu va fi problema asta de murit asteptand. Si mi se pare normal ca daca ei cotizeaza mai mult atunci sa intre in fata. Este un serviciu pe care ei si l-au cumparat si nu vad de ce as face eu gat pentru ceva ce ti-ai cumparat tu. Si chiar cred ca nu va fi aceasta problema fiindca vor fi si mai multi doctori si mai multe spitale si chiar si calitatea serviciilor se va schimba. Te vei intreba atunci daca cotizezi mai mult si toata lumea o duce bine atunci de ce sa mai cotizezi? E simplu, sistemul se autoregleaza de la sine si cum nu mai sunt bani se revine treptat la forma actuala si asta se va putea vedea si cu cohiul liber.

7 hours ago, yoyois said:

Cum adresezi problema pacientilor bolnavi de cancer sau alte boli grave care platesc zeci de mii de euro pe tratamente si nu isi mai permit sa cotizeze la fel de mult ca tine?

Sincer nu mi se pare normal si uman un sistem de tip american in care mori daca nu ai bani si cred ca ar trebui sa existe si exceptii in cazul urgentelor imediat amenintatoare de viata, a persoanelor cu handicap care NU pot astepta si a celor cu boli grave. Stiu ca suna a struto-camila ceea ce zic dar cam asta este solutia. Nu este normal un sistem american cu capitalism salbatic in care se dau in judecata unii pe altii pentru orice si in care mori daca nu ai bani si vorbim de foarte multi bani. O tara sanatoasa se bazeaza pe dragoste intre cetatenii sai de asta legile nu trebuie date din obligatie ci din necesitate si intelegere si trebuie sa avem grija unii de altii dar cam atat, fara pensii speciale si superspeciale si trasnet sau de care mai sunt, fara categorii favorizate, fara pile, spaga si nepotism, fara ajutoare sociale si as zice si fara pensii de astea normale adica sa nu se mai opreasca contributia pentru pensii si fiecare sa-si puna banii deoparte si sa faca ce-l taie capul ca daca ai ajuns pana la 50-60 de ani si nu ai strans nici un ban atunci iti meriti soarta avand in vedere ca sunt in ziua de azi si boschetari cersetori care isi strang un ban si tu nu poti.

 

8 hours ago, yoyois said:

Care e logica incurajarii firmelor 'infiintate' in Romania decat in alte tari?

Logica este dezvoltarea pe cat posibil a economiei nationale proprii si sustenabile fara sa depinzi de corporatiile externe ca sa nu trebuiasca sa joci cum iti canta ele si sa stii ca chestia asta se intampla deja prin mai multe tari.

8 hours ago, yoyois said:

Firmele urmeaza acelasi TVA, salariu, impozit, legistaltie, nu depinde de 'tara de origine'.

Aha, da, sigur ca da. De asta activeaza in tara X dar platesc 0 taxe fiindca figureaza in nu stiu ce offshore sau de asta isi declara profituri zero sau un leu (cauta pe net si vezi).

8 hours ago, yoyois said:

Alungarea firmelor deja existente duce la concedieri masive (daca se inchide Dacia, Carefour, Ikea, H&M, McDonalds)

Dacia s-ar putea confisca pur si simplu ca si asa mai toate marile firme romanesti au fost vandute pe un leu, practic facute cadou ca sa putem intra in UE buni ca forta de munca si prin urmare confiscarea acestora pare o idee buna, asta daca mai ai ce confiscare sa faci. Si asa firmele astea de care zici foarte posibil ca nu isi platesc angajatii cu salarii la nivel de IT ci poate doar minimum pe economie, nu stiu, prin urmare nu ar fi mare pierdere. Si cei concediati vor fi angajati in industria romaneasca ce va incepe sa traga prima gura de aer si sa se dezvolte in acele momente.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Kev said:

In opinia mea ar trebui eliminat 90% din populatia globului.

 

Sunt sanse minime cu 6 intrebari

 

1. administrare hrana gratuita pentru muncitori - locuinte;

2. pedepse uriase pentru criminali, pedofili si hoţi;

3. colaborare externa cu: Noua Zeelandă (civilizatie), Coreea de Nord, Afganistan;

4. in cateva cuvinte...

 

Edit: uitat sa precizez: 

 

 1. Cyber Security
 2. Intarirea fortelor terestre, sub-marine, aviatice

 

 

 

 

Evident ca cel mai simplu ar fi sa o iei de la 0 (sau aproape 0), insa asta e imposibil. OP a cerut solutii la situatia actuala, cu cifrele actuale.

Anyway, la ce-ti mai trebuie "intarirea fortelor de securitate" daca mai sunteti 800mil pe toata planeta?

 

* ti-am raspuns tie ca tu ai scris cel mai putin, restu' "didn't read, lol"

 

Vedeti ce raspundeti ca s-ar putea sa avem si politicieni p-aici si le dati idei xD

Link to comment
Share on other sites

Salut,

O sa incerc sa raspund in mare, pe ici pe colo.

In primul rand nu se poate de la zero. S-a incercar de la zero in SUA, in 1776, mai devreme sau mai tarziu tot acolo se va ajunge.

Primul pas in imbunatatirea unui sistem este intelegerea lui. Trebuie sa incepi sa ii cunosti parghiile si portitele pentru a obtine avantajul pe care il consideri necesar. De exemplu, sa stii cine sunt factorii de decizie (nu doar presedinte, parlament, ci pana la avocatul poporului si alte institutii care administreaza "bunastarea natiunii"). Apoi sa intelegi cum le poti contracara abuzurile si cum te poti lua la tranta cu ei legal. Un bun exemplu este puterea poporului de a propune un referendum, exista si puterea poporului de a legifera direct, nu doar prin reprezentanti.

O buna solutie pentru a scapa de incompetenti ar fi ca cei care nu au realizat ce si-au propus sa nu mai poata fi alesi si sa returneze salariile si restul cheltuielor pe intregul mandat. Nu sunt adeptul deciziilor radicale. Pot duce la abuzuri, la lucruri regretabile.

1. Romania nu trebuie sa aiba lider, ci cetateni. Peste tot in istorie, "decapitarea" liderului a dus la degringolada. In societatile distributiviste in care oricine putea prelua rolul de lider intr-un timp cat mai scurt perioadele de abateri au fost minime.

2. Nu exista politici de urmat. Obiectivul principal ar trebui sa fie bunastarea natiunii. Pentru somaj, bineinteles ca politica ar fi de stanga. Pt economie, nu se poate face economie planificat centralizata, deci va fi dreapta. Stalpii principali ai unei tari sunt educatia,industria, economia, armata, sistemul medical. As pune accent pe posibilitatea celor tineri de a obtine calificari inalte si apoi i-as integra in economia tarii. Nu e corect ca un tanar absolvent sa nu poata primi loc de munca, insa nu e cinstit ca dupa ce muncitorii i-au platit scoala din clasa I pana la doctorat el sa o stearga miseleste pe alte meleaguri.

2-3. Relatii externe cu oricine, atata timp cat sunt in avantajul evident al tarii. Cumetrii americane din care sa pierdem pib pe fiare vechi mai putin. Chinezii au gandit bine treaba, au acceptat muncii infime si cu timpul au reusit sa isi dezvolte propria tehnologie. E o lectie buna de viata.

4. Nu exista politica pe termen scurt. Schimbarea va veni doar de jos, cand oamenii vor constientiza ca ei sunt factorul, cand nu mai vor spune "lasa sa faca altul".

On 8/24/2021 at 10:16 PM, yoyois said:

 "nu se va schimba nimic" sau "sa luptam, sa dam politicienii jos".

Asta e in avantajul clasei politice actuale. Insa ai raul cel mai mic e la fel. Trebuie sa apara o putere direct de la radacinile natiunii.

Lupta anti-coruptie e o himera. Ca si comunismul, ca si miscarea pasoptista. Sub o idee romantica s-au ascuns mari minciuni.

6. Stiati ca exista 6 forme de guvernare? 3 bune si 3 rele? Monarhia-tirania, aristocratia-oligarhia si regimul constitutional-democratia. Daca nu, Aristotel - Politica.

On 8/25/2021 at 12:42 AM, Che said:

Cenzitar + IQ atunci cand trebuie sa se voteze o lege care implica banii. Puterea fiecarui vot fiind data de taxele colectate de la acea persoana * IQ-ul acelei persoane fiindca poti fi bogat si prost si

Nu exista. Gandesti tiranic. Si in plus se stie ca iqul mare nu te face un administrator mai bun. Vezi Nicusor Dan.

 

On 8/25/2021 at 9:23 AM, Che said:

Alungarea firmelor deja existente duce la concedieri masive (daca se inchide Dacia, Carefour, Ikea, H&M, McDonalds)

Nu exista. Cu ajutorul strainilor poti arde trepte in evolutie. Chiar daca la inceput le faci treaba murdara.

 

A si nu cautati comoditatea. Vedeti partea frumoasa a vietii.

 

Alte recomandari: eminescu volumul x opere politice.

Mircea platon ovidiu hudurzeu - a treia forta romania profunda.

Platon - republica.

Multi antici - logica si retorica.

Ion gavrila ogoranu - brazii se frang, dar nu se indoiesc.

Cornel Dan Niculae - toate volumele pentru intelegerea istoriei recente.

https://pdfcoffee.com/qdownload/cotul-donului-editia-ii-pdf-free.html

Liviu Vălenaș Cartea neagră a României 1940-1948

 

Multe altele.

Tema este profunda.

Plus multa istorie: abonament la magazin istoric. Sa fii constient de cine a tradat Romania.

 • Thanks 1
 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Hahaha, ai deschis cutia pandorei. Majoritatea problemelor se trag de la poporul viermanos, needucat si cu trecut dubios.

 

- Nu e clasa politica vinovata ca spargeti seminte si scuipati pe strada

- Nu e clasa politica vinovata ca pulimea nu da doi bani pe educatia personala

- Nu e clasa politica vinovata ca o ardeti in weekend cu bormasina ca salbaticii si deranjati pe toata lumea in jurul vostru

 

Si exemplele pot continua la nesfarsit. Daca ar fi sa fac o alegere corecta, as alege un alt popor, nu un alt conducator. Civilizatia se face incepand de la pulime si mentalitate, nu de la un singur om.

 

Voi ca popor nu meritati sa fiti condusi de un om precum Klaus Iohannis. Trebuie unul ca Basescu, sa apara la emisiuni cu Capatos si Maruta, sa rada in parastas cu toata lumea. O marioneta purulenta si burdusita de vodca.

 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Clasa politica e pusa pentru a promova interese diferite de interesul national. Si asta nu se intampla doar la nivel de Romania. Altfel nu ar mai fi avut atata putere corporatiile multinationale.

 

Uite un exemplu:

de ce Germania in care locuiesti negociaza contracte cu Gazprom, iar Romania prin politicienii ei aproape declara razboi Rusiei?

De ce Olanda negocieaza cu chinezii de la Hytera pt sistemul national tetra, iar Romania cumpara statii Motorola la suprapret de la tatal domnului Nasui de la economie?

45 minutes ago, aelius said:

Civilizatia se face incepand de la pulime si mentalitate, nu de la un singur om.

Fostul meu coleg de scoala generala care vietuieste la Londra sustine ca la el in oras oamenii sunt potoliti mai mult de frica. Social security number sau cum se numeste ii leaga de orice. La inceput era si el smecher, dar cand a vazut ca nu are ce sa conteste daca ii vine amenda prin posta s-a potolit. Credea ca daca nu il opreste politia nu stie nimeni ce a facut. Si lucreaza in it, nu da cu jula.

 

45 minutes ago, aelius said:

Majoritatea problemelor se trag de la poporul viermanos, needucat si cu trecut dubios.

Lucrurile se pot schimba. Insa nimeni din europa sau lume nu are educatie in adevaratul sens. In prezent nu se investeste in educatie, este doar un fel de instructaj educatia de azi Vor doar executanti care sa nu inteleaga proiectele in totalitate.

 

Se promoveaza libertinajul ca fiind libertate samd.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, aelius said:

Voi ca popor nu meritati sa fiti condusi de un om precum Klaus Iohannis. Trebuie unul ca Basescu, sa apara la emisiuni cu Capatos si Maruta, sa rada in parastas cu toata lumea. O marioneta purulenta si burdusita de vodca.

Apropos de rolul presedintelui:

https://www.presidency.ro/ro/presedinte/rol-si-atributii

Politica externa: @aelius
cum s-au evidentiat cei doi mentionati de tine? Poporul o fi de cretini si lumea nu il merita pe klaus. Dar ce a facut el?

Cel putin Klaus Iohanis a primit premiul Kalergi si o sapca de la Trump. In rest joc de glezne si pozitie capra.

Ar putea incerca parteneriate cu tarile mai mici din zona. Insa dupa cum a zis basescu: "decat sa suga de la mai multi licurici, mai bine sa suga de la marele licurici"https://m.adevarul.ro/news/societate/basescu-scris-gazeta-i-ar-injurat-pe-licuricii-occidentali-1_50adab5a7c42d5a66398f46d/index.html

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gigiRoman said:

Apropos de rolul presedintelui:

https://www.presidency.ro/ro/presedinte/rol-si-atributii

Politica externa: @aelius
cum s-au evidentiat cei doi mentionati de tine? Poporul o fi de cretini si lumea nu il merita pe klaus. Dar ce a facut el?

Cel putin Klaus Iohanis a primit premiul Kalergi si o sapca de la Trump. In rest joc de glezne si pozitie capra.

Ar putea incerca parteneriate cu tarile mai mici din zona. Insa dupa cum a zis basescu: "decat sa suga de la mai multi licurici, mai bine sa suga de la marele licurici"https://m.adevarul.ro/news/societate/basescu-scris-gazeta-i-ar-injurat-pe-licuricii-occidentali-1_50adab5a7c42d5a66398f46d/index.html

 

Nu le am cu politica. Si totusi, flegma de pe strada nu tine de politica. Aia nu o mai poti arunca acolo :))

 

Oricum, e opinia mea si atat. Nu zic ca e si corecta.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

100% de acord cu @aelius. Tara e condusa bine. Dupa parerea mea cele mai mare probleme sunt

i) mostenirea culturala orientala veche si noua, ca nu ne-a ajutat nici ca ne-au tinut vecinii bogati in carantina vreo 15 ani dupa ce am iesit din cel mai autist sistem socialist din Europa, timp in care luam lumina de la turci intr-un vid dinasta cultural

ii) importul formelor fara fond din Vest (cele mai proaste forme care n-au legatura cu noi, ca traditie liberala aveam si noi in Romania de la pasoptisti si bonjouristi)

 

Si solutia cred ca e "Romania educata", da.  Dar nu lozinca, ceva educatie pe bune gen atitudine critica, scepticism, maniere, patriotism, sport.

Romania acum e un fel de "Digi24 se intalneste cu bazarul".

Edited by Matthew
 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

cel mai important pro american si progresist ca daca nu te ia dracu' si neaparat sa nu ridici capu din pamant in tara asta.

 

in tara asta nu mai poti sa ai incredere nici in sfintele lumanari, ca peste tot is interese.

 

ce sa schimbi ? sistemele nu mor niciodata, doar oamenii se schimba intre ei.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Baietii se bat in partid cu un sistem de schimb de putere, stiu bine profilul romanului inainte de alegeri (oale, ulei, ajutor social la tiganii borati etc) si in prealabil mai fac rost de voturi de la morti, rude de prin tarile straine dar si avand o baza pe primarii din comune unde lumea de la tara nu stiu nici macar cat este ora sau pe ce planeta convietuiesc.Ca si la pescuit, daca ai momeala potrivita si cu cat este mai mare cu atat prinzi un peste mai mare asa si ei se folosesc de primarii astia nationalisti care si-ar da viata pentru promisiunile alea facute de partid catre ei.

In loc de primar trebuia sa fie un prefect de judet care sa se adrese la fiecare comuna avand o cladire administrativa cu padurar, politie, consilier sau o persoana care sa discute cu oamenii din sat/comuna si sa ii ajute plus o secretara.

Link to comment
Share on other sites

Digitalizat sistemul politic intr-o platforma securizata de factiunea IT a tarii, impartit tot pe factiuni in functie de Job, transparenta totala in venituri si buget, legi propuse de factiuni si trimise spre aprobare catre factiunea de avocatura/jurizare de catre liderul factiunii o data pe an sau in functie de gravitate. Logare pe baza de cnp de asemena si voturi in factiuni pe baza de merit. etc...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mp4 said:

Digitalizat sistemul politic intr-o platforma securizata de factiunea IT a tarii, impartit tot pe factiuni in functie de Job, transparenta totala in venituri si buget, legi propuse de factiuni si trimise spre aprobare catre factiunea de avocatura/jurizare de catre liderul factiunii o data pe an sau in functie de gravitate. Logare pe baza de cnp de asemena si voturi in factiuni pe baza de merit. etc...

Ce te faci cu ongurile care nu declara sursa veniturilor?

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mp4 said:

Digitalizat sistemul politic intr-o platforma securizata de factiunea IT a tarii, impartit tot pe factiuni in functie de Job, transparenta totala in venituri si buget, legi propuse de factiuni si trimise spre aprobare catre factiunea de avocatura/jurizare de catre liderul factiunii o data pe an sau in functie de gravitate. Logare pe baza de cnp de asemena si voturi in factiuni pe baza de merit. etc...

Asta suna putin a hunger-games. Exista vre-un loc in care un astfel de sistem e aplicat? Sau studii despre functionarea unui sistem asemanator.

 

Daca o iei total de la 0 risti sa uiti niste detalii importante.

gen: daca vrei sa construiesti un sistem de operare de la 0 total diferit de ce exista deja.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...