Jump to content
wildchild

Locuri de munca pentru oamenii de pe RST

Recommended Posts

Dupa cum se prea stie,exista foarte multi hackeri talentati pe acest forum si este un mare pacat sa nu obtina profit legal in urma muncii depuse de ei.

Hello everybody,me name is &^%#$%$%^$&,sunt student la NO MATTER,sectia NO MATTER

Ca orice tanar informatician,mi-am pus o intrebare pe care in mare parte dintre voi v-ati pus-o :"Ce voi face mai tarziu cu informatica?","O sa reusesc sa castig above average?".

Dupa schite cu planuri si sute de formule economice,m-am gandit la o metoda prin care am avea toti de castigat,pe cai legale.

Ma gandeam la genu de firma "We make your website unhackable".In ce consta?Simplu:viitorilor clienti le-am sparge site-ul (cu acordul lor) pentru a le demonstra ca au brese in securitate si ca este loc de improvement.Odata ce vom fi platiti,il vom securiza in asa hal incat sa fie mult mai greu de hackuit.Daca cineva dovedeste ca este hackuit,ii garantam clientului ceea ce i-am promis la inceput si il vom imbunatati si mai mult,fara sa ii mai luam bani.

Ideea nu e asa rea avand in vedere cati super programatori sunt pe aici si cum in ziua de azi pe multi ii intereseaza securizarea absoluta a site-ului,firma ar creste.Ma gandeam sa fac a mansion high tech,cu camere pentru fiecare angajat cu de toate,in care sa stam toti si sa ne desfasuram activitatile,in cazul in care ar prospera afacerea.

Va dati seama ca daca ar tine figura,v-as putea oferi salarii enorme.Tot interesul meu ar fi sa dezvolt o firma si sa am si eu un trai decent,nu visez sa fiu mahar ci doar sa traim intr-o comunitate fara griji.

Acuma aceasta este doar o idee,pana ar fi sa o punem in aplicare ar dura ceva vreme,sunt o groaza de formalitati si detalii la mijloc.Ceea ce as vrea sa stiu este daca v-ati baga,de aceea va rog sa completati poll-ul de la inceputul thread-ului.Daca un moderator ar putea muta acest post la anunturi,i-as fi extrem de recunoscator.O sa mai revin intre timp cu detalii daca vad ca o sa deveniti interesati.Va rog sa fiti seriosi,this could be an opportunity for you!

Idei pareri,toate sunt binevenite!

Link to comment
Share on other sites

Da cred ca ar iesi ceva, avand in vedere afacerea asta cred ca nu trebuie sa investesti cine stie ce, dar ca sa ai firma si angajati iti trebuie si clienti, iar promovarea in mass-media ii destul de scumpa, dar daca punem toti mana de la mana ar merge, dar sunt si alte multe aspecte catre trebuie discutate.

Tu ce ai scris mai sus ii doar o schema a afacerii :)

Link to comment
Share on other sites

toti la un loc.a headquarter.bine,pentru inceput,nu-i atata capital de investit.evident ca de acasa pentru inceput insa daca o sa creasca repede,iti dai seama ca putem in acelasi loc toti.nu am auzit de genu de firme pe piata so i guess e o idee de aia one in a million.nu cred ca nu ar tine,mai ales ca ne-am asigura ca ne facem reclama pe net la greu prin metode proprii :)) evident,toti ar trebui sa lasam de la noi si pt inceput,sa ne concentram sa creasca firma.odata ce a crescut compania,iti dai seama ca vine doar profit si ala o sa il impartim in mod egal.ce poate fi mai fain?faci ce iti place,castigi bine in tara ta si ai si un loc unde sa petreci si sa lucrezi evident :D

@tjt_hk:sunt de acord,asa fac si eu insa nu e ca si cum s-ar aduna o groaza de experti in domeniu la un loc si ar face damage.besides that,pe cont propriu poate nu castigi cat ai castiga intr-un loc ca si asta

Link to comment
Share on other sites

evident am avea internet privat specializat pentru asa ceva.nu am avea probleme cu legea deoarece ni s-ar da acordul sa incercam sa ii descoperim vulnerabilitatile.firme de web design sunt cu carul si tot fac profit,dapoi daca am face de tipul asta,nu am avea de castigat?think a lil bit

Link to comment
Share on other sites

Daca cineva dovedeste ca este hackuit,ii garantam clientului ceea ce i-am promis la inceput si il vom imbunatati si mai mult,fara sa ii mai luam bani.

Negativ.

Sa ziceam ca ar merge totul bine afacerea 1 an si dupaia o sa trebuiasca sa imbunatatim gratis site-urile pe care le-am securizat cu un an in urma pentru ca evoluam si noi si o sa apara noi metode de atacuri.

Spre exemplu: "Asiguram potectie 2 luni pentru x$, 4 luni pt x$ etc..." pentru ca nu putem sa le potejam pentru todeauna

Link to comment
Share on other sites

in toti anii astia de marketing,am invatat unele lucruri.clientul nostru,stapanul nostru.trebuie ca serviciile sa fie ireprosabile.prin ce ai zis tu poate da de inteles firmei ca i-am spart site-ul noi,doar ca sa fim siguri ca ne vor plati si in continuare.dupa ce am castiga reputatie,cerem o ditamai suma inainte si stim ca nu mai avem treaba.daca apare un haxor si is face de cap,gasim o solutie ce naiba.ideea e sa ne diferentiem si sa castigam clienti si incredere.dupa aia,mai vedem ce mai schimbam la politica firmei.pentru inceput,trebuie sa faci sa para totul perfect si ieftin,reteta tipica pentru succes.dupa aia,evolution baby

Link to comment
Share on other sites

proiectul e in desfasurare.resurse am cat de cat.acuma fac un studiu sa vad daca s-ar implica cineva bun,evident.si ca sa nu fie discutii,vroiam sa ii implic pe toti,ca apoi fiecare sa fie actionari si sa participe la profit.nu ne trebuie un sef care sa dicteze.we can do it!doar pentru ca am venit cu idea si am ani grei si experienta in business nu ma face sef,vreau doar sa contribui sa ajunga sus.

Link to comment
Share on other sites

pai pentru inceput,ca sa nu ia toti bani si sa nu faca nimic,e logic ca asa ar trebui facut.eu ma gandeam sa aflam clienti,sa le spunem un pret si apoi sa se zbata angajatii pentru el.de ex:begood reuseste sa il securizeze.vine nemessis si afla o bresa.evident,dupa ce o repara si begood nu gaseste o metoda sa il surclaseze,atunci cea mai mare parte din profit i s-ar cuveni lui neme.numele le-am luat random,intelegeti ideea.daca incepem sa avem dupa clienti cu nemiluita,distribuim fiecaruia task-uri si atunci si salariile vor fi mult mai mari,de ordinul miilor de euro.i'm talking about a comunity in care sa avem toti cei implicati activ de castigat.

Link to comment
Share on other sites

vorbeam de salarii enorme in momentul in care firma ne-ar permite acest lucru.acuma cat am vrea sa o dezvoltam ar trebui sa punem aproape tot la o parte,luand minim din profit pt noi.nu stiu cat da un programator insa eu ca si pilot contribui cu 16 la suta.(inclus cas,cass,etc)

Link to comment
Share on other sites

pentesting / audit is pot permite doar corporatiile mari care au de pierdut grav de pe urma vulnerabilitatilor (astia sunt highrollers) . pestisorii astia mici care au si ei un site de 3 lei facut de fanica de la 2 (no offence daca e un fanica pe aici) nu au de ce sa caute solutii pt sanitizare.

Eg.

Oracle lucreza la sediul din Bucuresti la o noua metoda de a interactiona cu database-ul (nu intru in detalii). nu au partea de networkin/online pusa la punct. un copil se joaca aiure si gaseste o vulnerabilitate in site pe care o posteaza la show off pt a prii laude de cel mai bun utilizator de dumpere SQL . un baiat istet vede vulnerabilitatea se apuca sa o exploateze ia acces total la server principal vede la ce se lucreaza si "imprumuta continutul" pe care or` ii face full disclosure or il valorifica la o alta companie. de aici Oracle poate pierde muti bani investit in proiectul respectiv.

Astea ar fii modelul companiilor care ar apela la pentesting nu un site de anunturi de pe care iei 5000 de mailuri pt spam.

Iar companiile multinationale apeleaza la pentesteri consacrati nu la un grup nou pe piata.

Discutiile pe tema asta pot continua la infinit. Sfatul meu: incearca singur la inceput iar cand ai nevoie de ajutor (mai multe proiecte simultan) cauta "asociati".

Inca un motiv pt care nu merge treaba asta in romania: firmele relativ mari care ar fii potential clienti au un sysadmin care este consultat daca este nevoie de asa ceva iar romanul din orgoliu va spune NU (iar in mintea lui va fi: ce pula mea? vin atii vad gaurile din sistem + cei 10T de Porn si imi pierd locul de munca).

Iar lucrurile profi se fac atat remote cat si la "domiciliul clientului"

Sunt sceptic dar daca reusesti sa vii cu un plan solid si il si pui in practica "JOS PALARIA IN FATA TA"

Link to comment
Share on other sites

ideea e un vis umed al unui ab solvent de $%^$#%^^% care viseaza la multi bani baznadu-se pe calitatile lui de management (calitati care ma indoiesc ca exista ... daca ai facut 3 ani de facultate la #$%$#^%$ ... da ... esti un pic mai bun decat un liceean la manuitul banilor).

Cat despre programatorii aflati aici :)) unde sunt ?

Link to comment
Share on other sites

auditul de securitate e o idee buna, dar nu prinde la romani. Deocamdata foarte putini realizeaza importanta securitati(deci spargeti siteuri in continuare, poate o sa isi dea si romanul seama ca securitatea conteaza).

Ideal ar fi sa incheiati contracte cu diferite firme de web-hosting ce pot oferi clienti si important e sa faceti clientul sa inteleaga de ce are nevoie de un audit de securitate.

Link to comment
Share on other sites

sincer,nici nu ma gandeam la o firma din romania,pentru ca dau prea putini bani pe asa ceva.nu ar fi fost greu sa scriem un mail cu o oferta unor companii din strainatate.

@temp:sunt student anul 1 la ISE,nici macar nu sunt la management ci la info economica.

Si nu,nu visez bani,castig destul de bine ca si pilot de linie.Doar ca banii de acolo vreau sa ii investesc in ceva calumea,nu sa fac ca altii,sa ii arunc aiurea pe viloace si masini.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...