P.O.C Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 As dorii sa incep sa invat programare dar va cer ajutorul pentru ca unii din voi sunteti experti.Cu ce limbaj ar trebuii sa incep? Quote
bcman Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 Eu iti recomand sa incepi cu Python. E un limbaj foarte usor de invatat, cu ajutorul caruia vei ajunge foarte repede sa faci programe complexe, fara a depune atata efort ca si pentru a-l face in alte limbaje, gen C. Quote
P.O.C Posted December 23, 2013 Author Report Posted December 23, 2013 Mersi mult pentru sfat, stii ceva carti bune? Daca nu caut pe batranul google Quote
bcman Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 Cea mai buna carte pentru incepatori (din cele pe care am pus eu mana) e Beginning Python: From Novice to Professional de Magnus Lie Hetland. Dar iti recomand sa incerci si cu documentatia oficiala (cea din Python mi se pare foarte buna) si cu putinele articole scrise de mine despre Python aici. Quote
Byte-ul Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 Iti recomand limba romana. Se scrie: "as dori", "unii din voi sunt experti", "ar trebui" Quote
Nytro Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 C. Apoi C++. Apoi orice porcarie iti pofteste inima. Quote
Active Members SynTAX Posted December 23, 2013 Active Members Report Posted December 23, 2013 Pe langa asta, sfatul meu este sa inveti mai multe limbaje in acelasi timp. Daca cu timpul te axezi doar pe unul, foarte bine. Eu am invatat la inceput C++ si Java. Au o sintaxa apropiata 80% si cu timpul am ramas pe Java datorita faptului ca sunt mai multe joburi pe asa ceva. Nu trebuie sa gandesti doar intr-un mod particular, nu trebuie sa inveti doar Python, trebuie sa inveti sa gandesti logic. Programarea se gandeste, nu se invata. Quote
CrisTany Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 de ce nu cauti pe net ce face fiecare limbaj si ce vrei sa faci aia inveti ? Quote
aelius Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 - C- C++- Python- PHP- Cunnilingus Quote
Active Members MrGrj Posted December 25, 2013 Active Members Report Posted December 25, 2013 Ai putea sa incepi cu putina algoritmica. Eu asa am inceput, dupa care am mers pe C,C++ si altele. In momentul in care inveti sa gandesti structurat si iti formezi gandirea aia de "programator" orice limbaj iti este la indemana. Asta daca te prinde si incepi sa devii pasionat. Poti incerca site-uri precum codeacademy. Nu incerca sa inveti programe ca papagalu' pentru ca nu rezolvi nimic asa. Sunt momente in care o sa iti vina sa te dai cu capul de pereti si sa arunci PC-ul pe geam din cauza unui program aparent usor. Invata din greseli si incearca sa te bucuri de fiecare problema a carei rezolvare ai gandit-o singur si ti-a reusit. Momentele alea sunt cele care te fac sa vrei / descoperi mai mult. Quote
asterisc Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Un limbaj este o unealta. Ca sa ti se poata recomanda, trebuie sa dai detalii despre munca care vrei sa o faci!Asadar? Quote
raynor009 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Javascript mi-a placut la nebunie. Quote
Ciresel21 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 - C- C++- Python- PHP- CunnilingusLolsz le are cu' Cunnilingusu', e profesor as putea spune Quote
Active Members SynTAX Posted December 29, 2013 Active Members Report Posted December 29, 2013 Un limbaj este o unealta. Ca sa ti se poata recomanda, trebuie sa dai detalii despre munca care vrei sa o faci!Asadar?Acum sincer, chiar crezi ca stie ce vrea sa faca cand el este la inceput in programare? Un sfat mai prost nu puteai sa-i dai. Mai bine sfatuieste-l sa invete la inceput C, C++, Java si ce mai e pe acolo, dupa care vede cum merge piata si apoi se specilizeaza pe ceva.Daca stie C stie si C++. Daca stie C++ stie si Java. Quote
sleed Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 C este cam greu pentru incepatori.. Invata ceva gen scripting , python , apoi C s dupaia restu; Ca sa stii C iti trebuie experienta de lucru intr un sistem de programare mai low. Dupa python , ti as recomanda PHP , apoi C , unii zic ca este de k***... C'u Quote
MARIUSCS Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Eu ti-as recomanda C++, asta studiez si eu de ceva vreme si nu pot sa spun ca e greu. Majoritatea dintre cei de mai sus cred ca ti-au recomandat exact ceea ce au invatat si ei prima data. Quote
wapmaster13 Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Eu iti recomand Pascal. De ce? Pai... este foarte usor de invatat (daca stii putina engleza) si sunt foarte multe tutoriale pe internet(nu mai dai bani pe carti). Uite si un cadou de la mine Tutoriale Pascal • BitCell Quote
Active Members SynTAX Posted January 21, 2014 Active Members Report Posted January 21, 2014 Ce cacat sa faca cu pascal? In loc sa il pui sa invete C++.... Quote
Gio33 Posted January 22, 2014 Report Posted January 22, 2014 Daca esti chiar la inceput cu orice legat de programare, invata intai niste scheme logice, instructiuni de decizie si repetitive. Quote
CrisTany Posted January 22, 2014 Report Posted January 22, 2014 ma da invata ce vrei tu, arunca o privire pe net la limbaje si care iti place ala invata-l, am auzit intrebarea asta de 20 de ori.si eu am pus-o la inceput dar nu mi s-a raspuns si am luat decizia singur. Quote
ipconfig Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 Invata ceva usor mai inatai, nu conteaza ca iti va fi de folos sau nu . Pascal - C - C++ . Vei intelege mult mai usor limbajele mai grele . Quote
kznamst Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 Pentru Python ai aici tot ce vrei ( aproape) Quote